Romance Cafe forums

All forums

Slobodne teme - copy-pasterizacija  

views: 66631, replies: 909
total: 909, displayed: 10, page: first page previous page ... 75 76 77 78 79 80 81 82  83  84 ... next page last page of 91
Post #1, page: 1
#1: 2005-10-21 13:26
Slobodno vreme
Gde god nadjes slobodno mesto, a ti tekst "zalepi"! Pisite o svemu i svacemu! Ovo nece biti svastara, ali neka bude tema gde cemo biti opusteni i svoji! Uvek ce se naci neko ko ce zeleti to da procita! Mozda i zatreba, ali sigurno nece odmoci!

Za pocetak, da razbijemo "monotoniju"

Zasto muskarci vole lezbejke, a mrze pedere?

Jedna od najcescih muskih seksualnih mastarija je da upadnu u sendvic izmedju dve zene. Ako biste im ponudili da budu hamburger izmedju polutki dve muske lepinje, munuli bi vas pesnicom u pleksus bez obzira na to sto ste pripadnica neznijeg pola.Koliko se, pak, zena, culi da sanjare o tome da ih miluju pederi ili lezbijke? Ili da kazu: ma, sve pedere treba spaliti na lomaci! Ja nijednu! Bar ne javno. Ako vam heteroseksualno opredeljenje dodje kao dobar dan, onda nemate problem sa tudjom seksualnoscu i njegovim izborom. Neko voli belo, a neko crno iz euro krema. Pa sta? Ipak,buduci da vecina maco tipova na homoseksualnost gleda kao na bolest, ostaje enigma kako to da takav stav vazi samo donekle, a odnekle ih uzbudjuje.Ako se krene od toga da su oni vizuelci, te ih pogled na dve dame u akciji tera da uzdisu, onda je sve jasno. Medjutim, u poslednje vreme, seksolozi tvrde da i zene pali vizuelni momenat, samo je rec o drugacijim sadrzajima i radnjama. I, sta cemo sad? Opet smo se vratili na pocetak? Gledamo, i ne svidja nam se sta vidimo-ni u jednoj, ni u drugoj varijanti, a oni gledaju i selektivno se opredeljuju da zude za sendvicom, ali ne i za hamburgerom. Cini mi se da neko nesto tu potiskuje, prikriva istinu, i ponovo je upraznjeno mesto za licemerje na delu !

Iz zenskog ugla!

Updated 1 time(s), Last update (NESTVARNA) 2005-10-21 17:51

NESTVARNA is no longer member of Romance Cafe
page: 83
DJEVUSKA
#821: (2008-04-18 16:58)
Поклон за Овна!
Како изабрати савршен поклон за особу рођену у хороскопском знаку Овна, то јест у периоду између 21. марта и 20. априла? Пролећни дани су савршени да се проведу негде на отвореном. Пробајте да у том стилу буде и ваш поклон.

Одлучите на коју страну карактера припадника овог хороскопског знака желите да се концентришете: авантуристичку и енергичну или импулсивну и амбициозну.

Купите поклон који одговара авантуристичкој и разиграној страни Овна, као што је, на пример, претплата за часове падобранства или часове ауто-трка, или поклоните карте за неки спортски догађај. Посетите најближу стазу за аутомобилске трке и распитајте се какве часове нуде. Можете посетити и аеродром или нека спортска друштва и распитати се о часовима падобранства. Оно што се на први поглед чини као непрактичан поклон, вероватно ће бити добар избор за динамичног Овна.

Изаберите поклон који одговара импулсивној страни Овна; на пример, дигитални фотоапарат или камеру, или чак рекет за тенис. У продавницама ћете наћи велик избор спортске опреме. Како бисте што боље проучили најновије технологије које се тичу камера и дигиталних фотоапарата, претражите интернет или се распитајте у продавницама.

Нађите поклон који одговара оној страни Овна која воли изазове. Такви су, рецимо, машина за шивење, нека справа за вежбање или велика пузле слагалица. У специјализованим продавницама увек можете потражити помоћ при куповини. Већина Овнова обожава нове хобије и учење нових вештина.

Ово је занимација, да не кажем нешто друго, па молим надлежне да не бришу.
DJEVUSKA is no longer member of Romance Cafe
luna

moderator
#822: (2008-04-20 19:17)
Jedna životna priča

Na dobrotvornoj gala-večeri, na kojoj su se prikupljala sredstva za školu za decu sa posebnim potrebama, otac jednog od učenika podelio je sa prisutnima priču koju neće zaboraviti niko ko je tada prisustvovao tom događaju.

Pošto je zahvalio školi i njenom predanom osoblju, postavio je sledeće pitanje:
"Ako nije ometena spoljašnjim uticajima, sve što priroda stvori je savršeno kreirano. Ali moj sin Siniša ne može da nauči sve one stvari koje mogu druga deca. Nije u stanju da razume i uradi sve ono što i njegovi vršnjaci.

Gde je tu prirodni poredak stvari, kada se radi o mom sinu?"

Publika je utihnula posle tog pitanja.

Otac je nastavio:
"Verujem da se, kada telesno i umno invalidno dete, poput mog Siniše, dođe na svet, prilika za iskazivanje istinske ljudske prirode sama javi i pokaže, i to u vidu načina na koji drugi ljudi tretiraju to dete".

Potom produži:
Siniša i njegov otac šetali su pored parka, gde su neki dečaci, koje je Siniša inače poznavao, na terenu igrali fudbal.

Siniša je upitao oca:
"Šta misliš, tata, da li bi me pustili da igram sa njima?"

Sinisin otac je znao da većina dečaka ne bi želela da neko kao Siniša igra u njihovoj ekipi, ali je isto tako vrlo dobro znao koliko bi njegovom sinu značilo da mu dozvole da zaigra, i koliko bi mu to samo dalo toliko potrebni osećaj pripadnosti i samopouzdanja, uverenje da od društva biva prihvaćen uprkos svom invaliditetu.
Sinišin otac je prišao jednom od dečaka pored aut-linije i upitao (ne očekujući previše) da li bi i Siniša mogao da zaigra sa njima.

Momčić se u neverici okrenuo prema igralištu i rekao:
"Znate šta, gospodine, mi gubimo sa 4 : 1, a bliži se i kraj drugog poluvremena. Pa, ..., može da igra za našu ekipu, pokušaćemo da ga postavimo na poziciju levog beka".

Siniša se malo namučio hodajući do ekipe, ali je sa širokim osmehom obukao dres svog tima.

Otac ga je ozaren gledao sa majušnom suzom u oku i osećajem narastajuće topline u grudima.
Dečaci su mogli jasno da vide i osete sreću ovog čoveka, ganutog oca koji radosno gleda kako njegov sin biva priman u njihov tim.

Pri kraju utakmice Sinišina ekipa je dala gol iz jedne brze kontre, ali je još uvek gubila sa dva gola razlike.

Siniša je pokrivao levu stranu polovine terena.

Iako nikakve akcije tuda nisu išle, on je očito bio u euforičnom raspoloženju jer je dobio priliku DA BUDE u igri, na travnatom tepihu; razvukao je osmeh od uva do uva, dok mu je otac mahao sa tribine.

U samoj završnici Sinišina ekipa je opet postigla gol, dakle, gubila je samo sa 4 : 3 !
Sada, sa jednim golom u minusu, smešila im se prilika za eventualno izjednačenje u zaustavnom vremenu od 5 minuta.

I zaista, dosudjen je penal za Sinišin tim i dečaci su stali da se pogadjaju ko će ga izvesti.

Pade ideja da puca Siniša, ali uz veliki rizik da izgube utakmicu !?
Na opšte iznenađenje - Siniši je ipak data lopta !
Svi su znali da je to bila nemoguća misija, jer Siniša nije ni umeo pravilno da šutira, a kamo li da pogodi okvir gola i da prevari golmana.

Ipak, kad je Siniša stao iza lopte, protivnički golman je, shvativši da Sinišina ekipa svesno reskira poraz radi tog jednog jedinstvenog trenutka u Sinišinom životu, odlučio da se baci u pogrešnu stranu kako bi lopta ipak ušla u mrežu.

Siniša je uzeo zalet, zamahnuo i ... traljavo zakačio loptu, koja je polako krenula ka suprotnoj stativi.

Utakmica bi u ovom trenutku bila praktično rešena, jer je lopta bila spora i većina protivničkih igrača bi je mogla susti
Medjutim, i oni su se kretali sasvim lagano, pa svi gledaoci povikaše:
"Siniša, Siniša, trči za njom, Siniša, trči, stigni je, stigni !!! Trči, trči, i ćušni je u mrežu !!!
Nikada pre u svom životu Siniša nije toliko brzo trčao, uspeo je, na jedvite jade, da stigne do nje pre nego što je završila u gol-autu.

Doteturao se i širom otvorenih očiju, zadihan, upitnog pogleda, zastao da vidi šta će dalje

Svi graknuše: "Šutni je, šutni je u gol !!!

Uhvativši dah, Siniša je vidno potresen, naprežući zadnje snage, kao u nekom delirijumu, magnovenju, nekako umirio loptu, zahvatio je unutrašnjom stranom stopala i ... i smestio je u mrežu !!!

Muk, ... , a onda provala ... prasak - svi skočiše:

"Siniša, Siniša, bravo, Siniša !!!"

Zajapurenom i preneraženom Siniši priskočiše svi saigrači, grleći ga, ljubeći ga i slaveći ga kao heroja koji je spasao svoj tim od poraza.

"Tog dana ...", okončavajući svoju priču s drhtajem u glasu potreseni otac, dok su mu se suze kotrljale niz lice, "... dečaci obeju ekipa doneli su komadić prave ljubavi i humanosti u ovaj svet".

Siniša nije preživeo do sledećeg leta.

Umro je još iste zime, nikada ne zaboravivši da je bio heroj, da je zbog toga njegov otac bio presrećan i pamteći kako je svog malog heroja dočekala oduševljena majka, grlivši ga plačući od sreće!
luna (female, 32)
#823: (2008-04-21 17:03)
PALA SAM U NESVEST
Jednog dana upoznala sam jednog divnog gospodina I zaljubila se. Kada je postalo jasno da cemo se uzeti, odlucila sam da prestanem da jedem pasulj.
Nekoliko meseci kasnije, na moj rodjendan, pokvario mi se auto dok sam se vracala kuci s posla.S obzirom da sam zivela na selu, pozvala sam muza i rekla mu da cu kasniti, jer sam morala da odpesacim kuci.
Iduci tako, uz put sam naisla na jednu malu krcmu iz koje se sirio miris pasulja i ja jednostavno nisam mogla da odolim. Posto sam imala pred sobom da prepesacim jos milje i milje, predpostavila sam da cu se putem osloboditi svih nuspojava dok ne stignem kuci. Usla sam u krcmu i za cas posla sam ''sredila'' tri porcije pasulja. Kada sam nastavila da pesacim, potrudila sam se da oslobodim sav gas.
Kada sam stigla, moj muz je bio radostan sto me vidi i veselo je rekao:
''Draga, imam iznenadjenje za veceru!''
Zatim mi je stavio povez preko ociju i odveo me do stolice za stolom za veceravanje. Sela sam, i bas kad je hteo da mi skine povez, zazvonio je telefon. Naterao me je da mu obecam da necu dirati povez dok se ne vrati, i otisao da se javi.
Pasulj koji sam pojela je jos uvek radio i pritisak je postao nepodnosljiv, tako da sam iskoristila priliku dok se moj muz ne vrati, nagla se na jednu stranu i 'pustila' jedan. Ne samo da je bio glasan,nego je i smrdeo kao kada kamion s djubrivom, prolazeci pored pilane, pregazi tvora. Uzela sam salvetu s krila i zustro oduvala smrad. Zatim sam se nagla na drugu stranu i odvalila jos tri. Smrad je bio gori od kuvanja kupusa. Naculivsi usi na telefonski razgovor u susednoj sobi, nastavila sam ovako da nizem narednih nekoliko minuta. Zadovoljstvo je bilo neopisivo. Kada je pozdravljanje preko telefona oznacilo kraj moje slobode, ucinila sam jos nekoliko brzih kruznih pokreta salvetom da razduvam sve, vratila salvetu na krilo i uz osecaj zadovoljstva i olaksanja, spustila ruke na krilo.
Lice mi je sigurno odavalo najneviniji moguc izraz kada se moj muz vratio i izvinuo sto se tako dugo zadrzao. Pitao me jesam li virila a ja sam ga uverila da nisam. U tom trenutku, skinuo mi je povez i dvanaest gostiju koji su sedeli za
stolom u glas je uzviknulo:
''Srecan rodjendan!!!''
Pala sam u nesvest.

inana (female, 99)
..i tako..
#824: (2008-04-21 18:29)
Od: dina212 Za: BUKOWSKY Vreme: 21.04.2008. 12:28
hello
One day you wake up and suddenly understand that your life is completely trivial and ordinary. Anything can make you happy, neither a cup of coffee in the morning nor a glass of good wine in the evening. You understand that your life is senseless. And you need a very special person beside whom you miss terribly. You realize that life makes sense when you have someone to love. When you are in love, you get much more than you give.
I love my job, I have got good friends but I feel that I miss something really important in my life. I feel I need my second half, my soul mate. I am serious about finding him. I am looking for a real man to share all joys and sorrows together. I want to be happy and want to make happy my man.
I am interested in self-confident men and those who know what tomorrow brings. The man that can be interested in me should be intelligent, with a sense of humour and that who can love. I need the man I will share all the sweet moments in this life. At present my goal is to find the love of the whole my life. Life is the greatest thing, but it becomes more interesting and worthy when you have a chance to share it with somebody special. Life is too short to live it alone. When you have a special man close to you, life is blossoming. New colors and beauty come into your life. I want to spend my life with my soul mate and do everything to meet this special man. Please, write me only if you have serious intentions you can add mme to your chat list mine yahoo id is dinacloser@yahoo.com or marion_closer@hotmail.com
BUKOWSKY (male, 47)
...R2D2... tidulidutidulidu... tidit... mrnjk... piiip...
DJEVUSKA
#825: (2008-04-24 00:41)
Da li ste sujeverni?

Verujete li u moć amajlija za sreću? Možete li bez strepnje da prođete ispod merdevina? Ako igrate igre na sreću, kako birate svoje srećne brojeve? Kako se ponašate u noći punog meseca? A kako reagujete na crnu mačku koja se pojavila u vašem komšiluku i nesmotreno vam prešla put? Da li pažljivo izbegavate da ukrštate čaše kada nazdravljate, da li izbegavate da unapred slavite rođendan i priredite večeru sa 13 zvanica? Jeste li sujeverni?

Postoje ljudi koji ni najmanje ne veruju u "gluposti" kao što su horoskop ili tarot. Ima i onih koji u sve to veruju kao u Bibliju. Ipak, najviše je onih koji se trude da za svaki fenomen pronađu racionalno objašnjenje; ako ništa drugo, onih koji to objašnjavaju kao posledicu slučajnosti. Uverenje da je čovek gospodar svoga života češće je jače od uverenja da je naše postojanje programirano na neki volšeban način. Ipak, i sami se ponekada iznenadimo kada shvatimo da nam nije prijatno zbog crne mačke koja nam je pretrčala put. Jasno, nije tu pitanje sreće, pre će biti da se radi o igri ili navici koju smo stekli još kao dete. Naravno, oni koji su obdareni razumom i koji su prilični realisti čak ni tome neće pridati nikakav značaj; detinjstvo je, na kraju krajeva, daleko iza njih. Ali, otvoreno ruganje onima koji veruju u horoskop ne govori da je osoba koja se ruga krajnje racionalna. Pre je reč o nečem drugom.

Tolerancija prema mnogim stvarima često ume da bude rešenje svih problema, pa nema razloga da isto ne bude i sa sujeverjem. Naravno da nije dobro ako sujeverje upravlja našim životima, ali s druge strane, ako vam se već dogodi da u paramparčad slomite neko ogledalo, ne bi bilo zgoreg da neko vreme budete na oprezu. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog nekog delića stakla koji vam je promakao prilikom čišćenja.
Please note: VIP members do not see advertising
#826: (2008-04-24 08:32)
Prica o leptiru

Jednoga dana pojavio se mali otvora na cahuri.
Covjek je sjedio i gledao kakose leptir nakoliko sati muci
da bi izvukao svoje slabsno tijelo kroz taj maleni otvor.
Onada je leptir stao.
Cinilo se da ne moze dalje.
Zato je covjek odlucio pomoci leptiru.
Uzeo je skare i razrezao cauru.
Leptir je s lakocom izasao.
Ali imao je krhko tijelo i smezurana krila
Covek je nastavio promatrati leptira ocekujuci da ce svakog trenutka krila otvoriti,kako bi podrzao leptirovo tijelo i osnazio ga.
Medjutim nista se nije dogodilo.
Leptir je celi svoj zivot proveo puzeci okolo sa slabasnim tijelom i nerazvijenim krilima.
Nikada nije poletio.
Covek unatoc svojoj ljubaznosti i dobrim namerama,nije razumeo de je poteskoce kroz koje leptir morao proci,osmislio Bog,kako bi krv iz tijela leptira potekla u krila i kada se oslobodi caure da moze slobodno letjeti.

Ponekad su poteskoce upravo ono sto trebamo u zivotu.
Kada ni nas Bog oslobodio svih prepreka osakatio bi nas.
Nikada ne bismo postali snazni koliko mozemo biti.

Nikada ne bi mogli letjeti.

Updated 1 time(s), Last update (Plava ptica) 2008-04-24 08:34

Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
DJEVUSKA
#827: (2008-04-26 00:52)
За ноћобдије!
USA vs. CANADA

Originalna zabeleska o razgovoru preko radija u noci izmedju 9. i 10. oktobra 1995. izmedju admirala na nosacu aviona "Linkoln" i kanadskih vlasti sa obale ostrva Njufaundlend. Razgovor je objavilo ministarstvo mornarice Kanade 10. oktobra 1995.

Amerikanac: Molim vas da skrenete sa naseg kursa za 15 stepeni na sever, da bi ste izbegli sudar sa nama.

Kanadjanin: Odlucno vam preporucujemo da skrenete sa naseg kursa za 15 stepeni na jug, da bi ste izbegli sudar.

Amerikanac: Govori vam admiral sa ratnog broda mornarice SAD. Ponavljam, skrenite sa vaseg sadasnjeg kursa.

Kanadjanin: NE! Ponovo vam kazem, skrenite sa vaseg sadasnjeg kursa!

Amerikanac: Govorim vam sa nosaca aviona ratne mornarice SAD "Linkoln" drugog ratnog broda po velicini u Atlantiku. u nasoj pratnji nalaze se tri razaraca, tri krstarice i veci broj ratnih brodova koji nas stite na zadatku. Zahtevam ultimativno da skrenete sa sadasnjeg vaseg kursa plovljenja za 15 stepeni severno. Ukoliko to ne ucinite bicemo prinudjeni da preduzmemo odredjene kontra-mere protiv vaseg broda da bismo obezbedili sigurnost flote na cijem je celu nosac aviona "Linkoln" sa kojeg vam govori admiral flote O'Bredi.

Kanadjanin: Nismo u mogucnosti da udovoljimo vasem ultimativnom zahtevu, posto se nalazimo na svetioniku ostrva Njufaundlend i nismo u pokretu. Molimo da nam odgovorite da li ste razumeli nasu poruku!

(pauza od dva minuta)

Amerikanac: Admiral flote O' Bredi nema vremena da vam odgovori posto skrece citavu flotu za 45' stepeni na jug i to hitno!
DJEVUSKA
#828: (2008-04-27 18:27)
Najlepše Uskršnje jaje.

U našem narodu postoji predanje da je jedan seoski knez obznanio da će svog sina jedinca oženiti devojkom koja mu donese najlepše ukrašeno uskršnje jaje. Momak je bio dobar, lep i stasit, pa su ga sve udavače iz okoline želele za muža. Danima su razmišljale kako da njihovo jaje bude najlepše i kako da pobede suparnice. Jedna je lukavo smislila da na jaje prilepi svoj minijaturni portret koji joj je za velike pare uradio poznati slikar, druga je dala da se u ljusku utisnu biseri i drago kamenje, a neka bogata udavača čak je naručila od zlatara bogato ukrašeno zlatno jaje.

Siromašna devojka Milica je čvrsto verovala da ona nikako ne može da pobedi u ovom nadmetanju jer nije imala nikakvih mogućnosti da pripremi ili kupi neko skupoceno jaje. Ipak, pošto je knez rekao da sve devojke treba da učestvuju, posle dužeg razmišljanja zaključila je da je najbolje da njeno jaje bude kao ona sama-lepo, ali skromno. Smislila je kako će to postići. Odabrala je jedno krupno jaje bele ljuske, pa je na njega prilepila nekoliko ovlaženih listića peršuna. Zatim je sve uvila u komadić kao gaza retkog platna, da se listići ne bi odlepili, i spustila jaje u vodu sa puno lukovine (to su oni tanki, žuti listovi što obavijaju glavice crnog luka). Kuvala je svoje jaje tridesetak minuta. I kada je skinula platno, ukazalo se smeđe obojeno jaje sa lepim belim sarama u obliku listića peršuna. Namazala ga je sa malo ulja i boja je postala još lepša i sjajnija.

Kažu da je mudri seoski knez pažljivo pregledao sva jaja koja su donele devojke i - doneo pravu odluku; za najlepše je proglasio ono koje je bilo obojeno na jednostavan, ali atraktivan i do tada neviđen način , pomoću biljaka koje rastu u Miličinoj bašti.

Od tada se nežni beli listovi često viđaju na uskršnjim jajima, a za to se koriste ne samo peršun već i listovi mirođije, maslačka i drugih biljaka. A umesto lukovine za osnovnu boju upotrebljavaju se i španat koji daje lepu zelenu boju, cvekla za ružičasto-crvenu ili šafran za žutu boju.

Ovu priču zapamtite. Ko zna, možda se neko od vas nađe na sličnom konkursu pa će vam znanje trebati. Jer, možda ulog bude i - sam princ.
DJEVUSKA
#829: (2008-04-28 17:00)
Psiho basna

Ispričaću vam jednu priču „ koju bismo mogli nazvati ''Psiho-basna.''
Priča govori o dve žabe koje su u grupi žaba prolazile kroz mračnu sumu. U jednom trenutku upadoše u duboku jamu. Druge žabe su se okupile oko njih i čim su videle koliko je jama duboka i kako je teško iz nje izaći, počele su da dovikuju da su u bezizlaznoj situaciji i da im nema spasa. Ali, ove dve žabe su ipak i dalje pokušavale da iskoče iz jame. Vreme je tako prolazilo. Žabe oko jame su dovikivale onima u jami da je uzaludno što se i dalje trude, a ove u jami su se i dalje trudile...

Ali, nakon izvesnog vremena jedna od žaba u jami je odustala… prestala je da se bori i – uginula. Druga je nastavila da skače da bi se spasla. I u jednom malo jačem odskoku, uspela je da iskoči iz jame.

Tada su se žabe okupile oko nje i upitale je da li je ona čula njihovo dozivanje, a naročito poruke?

„Ne, nisam ništa čula… ja sam gluva”, – odgovorila im je žabica i objasnila da je ona sve vreme mislila da je one bodre i to joj je dalo snagu da izdrži.

Slatka priča, zar ne. I, kao što ste već i sami zaključili, ova priča ima dve pouke:

1. Naše reči imaju snagu ili moć života i smrti. Jedna reč podrške nekome ko je u nevolji može biti dovoljna da mu pomogne da se izvuče iz nevolje i da preživi.

2. Jedna negativna reč nekom ko je u nevolji može biti presudna i dovoljna da ga upropasti.

Zato moramo biti veoma oprezni. Uvek treba govoriti sa pozicija dobrih strana života onima koje susrećemo. Moć reči je skoro neverovatna i teško shvatljiva. Koje i kakve posledice može da ima jedna reč podrške? Ne treba imati posebnog talenta; bilo ko može govoriti o besmislenosti i uzaludnosti ulaganja napora kada smo u teškoj situaciji. Manje je onih, ali oni su mnogo vredniji i dragoceniji, koji su spremni da ulože truda i vremena da nekome pruže moralnu podršku i reči bodrenja.

Zato uvek budite kao ovi drugi , budite dragoceni drugima.
#830: (2008-04-30 01:21)
Pogresih...nisam ja ista Nestvarna, na pocetku ove price.
Ivinite ...na mom neznanju !!!
nestvarna (female, 35)
tja ....sta reci...
total: 909, displayed: 10, page: first page previous page ... 75 76 77 78 79 80 81 82  83  84 ... next page last page of 91
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis