Romance Cafe forums

All forums

Razlika između ljubavi i zaljubljenosti!  

views: 13405, replies: 188
total: 188, displayed: 10, page: first page previous page ... 6 7 8 9 10 11 12 13  14  15 ... next page last page of 19
Post #1, page: 1
#1: 2005-10-31 21:29
Razlika između ljubavi i zaljubljenosti...!
Veliki broj ljudi ne pravi neku veliku razliku izmedju ova dva pojma, ali u stvari to su sasvim dve razicite stvari. Jednom sam slusala neku radio emisiju, i tema je bila Ljubav. Javila se mlada devojka i pitala voditeljku: "Kako da znam da ga stvarno volim"?
Voditeljka se nasmejala i odgovorila: "Ako moras da pitas onda to nije prava ljubav."

Neprikladnost voditeljkinog odgovora iznenadjuje, ali mnogi ljudi kad su upitani kako znaju da je u pitanju prava ljubav, odgovaraju:
-Kad te tresne, znaces!
Moram priznati da se ne slazem sa takvim odgovorom. Postoji velika razlika izmedju zaljubljenosti i prave ljubavi. Zaljubljenos dodje i prodje (ako se ne pretvori u ljubav) a ljubav traje dugo! Zaljubljenost je neobicna mesavina seksa i emocija, a inace sama rec je nastala od latinske reci koja znaci budalast ili nerazuman. Razlikovati zaljubljenost od ljubavi nije lako i zahteva mnogo razmisljanja. Nesuglasice nastaju jer i ljubav i zaljubljenost prouzrokuju snazan talas nesvakidasnjih prijatnih osecanja...

Razlikujete li vi ljubav od zaljubljenosti?
Andjeo_75 is no longer member of Romance Cafe
page: 14
#131: (2008-08-02 01:21)
unusual (female, 35)
neki, sigurno da, ali ne i ja......
gollubiccca
#132: (2008-08-04 15:40)
auuuuuuuu-velika.Dragi moji forumci ,kad smo zaljubljeni gledamo osobu kao da je nasa slika u ogledalu-ocekujemo da bude ono sto nama treba , nedostaje........a kad volimo -onda Volimo bas tu osobu sa svim manama..........
gollubiccca is no longer member of Romance Cafe
NeronChe
#133: (2008-08-04 15:43)
Volim što nemam tih problema... Operisan od tih bolesti...
NeronChe is no longer member of Romance Cafe
#134: (2008-08-04 16:02)
Ljubav je nesebicna a zaljubljenost sebicna!

"Zaljubiti se ne znaci i voleti; zaljubiti se može i mrzeci." (Crnjanski)
unusual (female, 35)
#135: (2008-09-17 11:26)
biti zaljubljen....ne znaci i voleti......biti zaljubljen je odredjeno stanje......a voleti je cin....stanje podnosimo......za cin se odlucujemo......ljubav nadoknadjuje sve...........a nista ne moze da nadoknadi ljubav.....
snowflake32 (female, 32)
........kada snovi krila dobiju......
Please note: VIP members do not see advertising
#136: (2008-09-18 00:54)
...em volem em se luudo zaljubljujem u tačkice po ovija foruma.. ...
ca blues (male, 37)
#137: (2008-09-25 19:09)
Mani razliku! I jedno i drugo je cool stanje...ako možeš
dbest (female, 53)
sutra je vec danas
#138: (2008-09-25 19:45)
Zaljubljenost je uvertita pred ono stanje kada osetis leptirice u stomaku, gledas u sat, osluskujes tisinu a u njoj ipak nesto cujes, cekas da telefon zvoni i znas da je on, sanjas mozda nikada nedosanjane snove,osetis da je on deo tebe u celosti, tvoja polovina u pravom smilsu te reci, neko ko te cini kompletnim, zadovoljnim, srecnim,mozes da uradis sve jer ona ta ista ljubav nema granice, zelis da bude srecan i ako ta sreca ne znaci da je pored tebe..ljubav je ne sebicna, ona je motiv, pokretac, ona je volja,za svim onim sto je davno prestalo da postoji i da se oseca...a onda...se osetis" zivim", potrebnim...Jel ljuvav je to.....
unusual (female, 35)
#139: (2009-01-20 02:48)
imam decka vec par godina i jednom prilikom sam ga ostavila jer sam mislila da sam zaljubljena u nekog drugog ustvari ja i jesam bila zaljubljena ali ta zaljubljenost me prosla posle dva mjeseca i tad sam shvatila da volim onog decka sa pocetka
na zalastom osjetila sam tu razliku
zelja1 (female, 22)
heheheheeeeeh
#140: (2009-01-20 03:59)
georgi011 (male, 41)
...stanite dani,stanite noći,stanite godine...
total: 188, displayed: 10, page: first page previous page ... 6 7 8 9 10 11 12 13  14  15 ... next page last page of 19
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.