drjelena: DA… generalno sam verna osoba… prvenstveno sebi, prijateljima i partneru…najmanje porodici… pošto je ovde reč o muško-ženskim relacijama, jasno se deklarišem kao VERNA iz jednog jedinog razloga… “ne čini drugima ono što ne bi voleo da se desi” bio bi kliše ali pored toga dodala bih… kada bi mi se desila preljuba…ne bih varala NJEGA već SEBE da je sve i dalje ok…a nije…ako I dojem u situaciju…znači da nešto debelo ne valja… i odlazim…
...
…bila sam prevarena u životu… te mi nije stran osećaj… nije prijatno ali dok god se preljuba svodi na fizičko zadovoljavanje nagona…možda i može da se proguta… čim mi se mesto naruši… ja više nisam tu… povređene bivaju emocije (ne i
Ego ) … ponos raste a javlja se i pitanje… “zbog čega mu nisam bila dovoljna”… "šta sam još mogla učiniti"... možda baš ništa a možda mnogo toga...
...
Bilo bi lepo, zar ne, kad bi partneri uvek bili verni jedni drugima?
Neverstva se dešavaju. U principu, neverstvo je simptom da u vezi nešto ne funkcioniše.
Bolnica Sent Tomas u Londonu sprovela je istraživanje koje navodi na ideju da možda zaista postoje ljudi kojima je teško da odole prevari...
Da ne bude zabune: ako "gen neverstva" zaista postoji (što još uvek nije sigurno - to je samo pretpostavka nastala na osnovu jednog istraživanja), ne mislim da to može da posluži kao opravdanje.
................................................
Rimokatolicki Papa sa svojim aparatom (inkvizicijom) je vekovima unazad donosio izvesne uredbe....
...Uveden je krst u veroisposnicke svrhe....
...Paljenje sveca za pokoj duse umrlih...
...Svetkovanje NEDELJE, a ne subote, kako pise u Bozijim zapovestima u svim Biblijama na svetu...
...Svetkovanje Device Marije....
...Osvestavanje zvona crkava...
...Klanjanje slikama i kipovima.....
....itd...
A ko nije hteo da se pokloni svemu tome je imao posla sa Inkvizicijom....
Kreni logikom....
Ako je nesto od Boga.... Da li je to onda uterivano silom.... ...i u krvi...?
...................
Novi zavet, u kome je nametnuto novo pravilo o postovanju jedan muskarac na jednu zenu je napisan 300 godina nakon Hristovog raspeca... i dalo dovoljno mesta za razne manipulacije u izmeni tekstova...
...
...A onda, pomenuo bih jedan detalj isto iz Biblije....
Kaze ovako... 13 poglavlje – Novi zavet...
... Druga zver tera sve ljude, i male i velike i bogate i siromasne da se poklone prvoj zveri...
I nece moci ni da kupi niti da proda onaj ko ne poprimi njen znak... na desnu ruku ili celo...
A Znak prve zveri je ustvari broj coveka.... A to je broj 666...
....
E, sada....
Na kruni koja sluzi za ustolicenje Rimskog Pape, koja se inace nalazi u Vatikanu, postoji jedan natpis...
Pise: VICARIVS FILII DEI ( latinski – u prevodu Boziji namesnik, sluga... kako god...)
Ali, saberi sada rimske brojeve tog natpisa.....
....I koji ces broj da dobijes...?
Neces li dobiti broj 666....?
...
Zar se sada sve ne uklapa....?
Druga zver (trenutno su to Amerikanci) tera ljude naokolo da se poklone prvoj zveri (Rimskom Papi)
Nece moci da kupi, ili proda, dok se ne pokloni »prvoj zveri«... (sankcije na trgovinu, svuda po svetu od strane Amerike)...
....Dok ne primimo zig, ili broj prve zveri na desnoj ruci (ono sto radimo) ili na celo glave (onako kako razmisljamo)... necemo moci da trgujemo po svetu.... (ili udjemo u Evropsku Uniju)...
....Nas sadasnji precednik drzava je otisao Papi na poklonjenje....
...Nisu li nas pustili da pomalo trgujemo....?
...
Ali sve to mozemo da krunisemo sa jos nekim stvarima....
Ko je uveo krst u veroisposnicke svrhe...? ....PAPA....
Ko je doneo uredbu o svetkovanju nedelje, a ne subote...? PAPA...
Ko je doneo uredbu o klanjanju slikama i kipovima...? Nije li opet PAPA...?
.....ili za paljenje sveca.... itd... ....Opet Rimokatolicki Papa....
....Ko je na kraju krajeva nametnuo pravilo jedan muskarac na jednu zenu.... Opet PAPA ...i sa kojom namerom...?
....Toliko zabluda u covecanstvu....
Jedna od njih je i "NEVERSTVO"...
....
I toliko svadja izmedju polova na tu temu...
U svemu tome jedino je pravilo da jedan muskarac ima pravo na onoliko zena kolko je sposoban da ih ima, a zena ima pravo na samo jednog muskarca...
....
Ne dokazuje li to odnos broja odlazaka zena kod ginekologa, u odnosu sa jako malim brojem odlazaka muskaraca kod urologa zbog polnih bolesti i drugih problema...?
Toliko od mene....