romance-cafe: Ja bih samo da dodam par reci u vezi ovoga, cisto kao temu za razmisljanje.
Po mom misljenju, upoznavanje na Romance Cafe (i sličnim) se ne razlikuje od upoznavanja u kafiću, na ulici... U oba slučaja, na početku isto znate jedno o drugom - znači ništa. Upoznajete se u hodu i posle svake nove reči znate nešto više o drugoj osobi.
Taj neko, koji postavi lažnu sliku, verovatno ne razmišlja da će doći trenutak da se sretne sa nekim kada će se otkriti istina. A tada mnogo rizikuje. Zamislite da provedete dane i nedelje u priči sa nekim, i kada pomislite da je sve ok, saznate da taj neko nije ono za šta se predstavljao. Večina se okrene i ode. Ako ćete zbog jedne slike da rizikujete da vam se neko okrene i ode od vas, posle toliko truda i potrošenog vremena - onda sigurno ne razmišljate dovoljno unapred.
Dugo smo razmišljali šta da radimo sa onima koji daju sebi čudne nickove, ili u komentaru napišu nešto totalno bez veze, da li da menjamo ili ne. Došli smo do zaključka da sve to, svaka reč, slovo, interpunkcija, govori o osobi koja se nalazi iza određenog profila. Čak i komentar "neću da pišem komentar" govori o toj ličnosti. Zato i ne menjamo takve stvari, osim ako je u pitanju neka uvreda ili čista reklama. Čak nije sve jedno ni da li piše velikim ili malim slovima. I to nešto govori.
Dovoljno je malo pažljivije pogledati nečiji profil i verujem da će većina vas lako "provaliti" šta je istina a šta je moguća laž.
Recimo, ja sam skoro čuo za slučaj kada je čovek saznao da devojka sa kojom se dugo zabavlja ima, ne jedno, nego dvoje dece... Nisu se upoznali na netu. Za laž ne postoji prepreka, vaše je samo da naučite da je prepoznate. To nije lako, ali nije ni tako teško :-)
Pozdrav svima, opustite se, komunicirajte i good luck :-)
Eto to je to!!!!