verujete li u boga?
Nisam institucionalno religiozna, zato sto su te religiozne institucije u smislu bitisanja krojene ljudskom rukom, vodjene ljudskom rukom, shvacene ljudskom pamecu, izmanipulisane...i podlezu ljudskim slabostima.
I kad sve saberes i oduzmes pri samom vrhu - em dirnes u TABU, em ugnjuris u profitnu organizaciju...na tome se sve zavrsava.
ALI...
naucila sam da postujem tradiciju
naucila sam da je smestim tamo gde joj je mesto
naucila sam da jedno a priori ne iskljucuje drugo...ne uvek
Nikada ideja o necemu nije bila kriva za realizovanu varijantu necega, nego oni koji su je po svojim (ljudskim i nesavrsenim) premisama realizovali...
Mogla biH ja sada rat i mir, ali...ispisali ste ga vec uglavnom na prethodnim stranicama...
Mogla biH i neka naucno-filozofska izlaganja koja po definiciji ne priznaju Boga - ne MOGU da ga priznaju u formi u kojoj se servira - ali...who knows really?
Ne znam ni ja, ali mi preostaje da verujem ili ne verujem u NJEGA - i ne moram da se pridrzavam nekih serviranih pravila "verovanja", ne moram da se slazem sa tumacenjem tamo nekih starih, novih i skrivenih zaveta&jevandJelija, ne moram da praktikujem "verovanje" kako neko smatra da se "praktikuje", i ne moram da zivim skladno nekim pravilima. Nisam sigurna cak ni da je ON dostupan kroz "davanje i zrtvovanje", vise mi se svidja ideja da je u MENI, u svakome...kao hologram.
Da, verujem u Boga. Verujem da postoji neka visa sahovska tabla. Verujem da se smeje i place...i da mi je ispred nosa kada nosim pogresne cvikere. Verujem da je uvek tu...na domak, ali nedodirljiv.
Pravda-nepravda, dobro-zlo, sve sam to JA, sve je to ON, sve smo to MI. Truth is not out there...da citiram nekoga
I verovacu u njega dok god verujem u ljude...
Dok verujem u sebe i sebi
Dok verujem zbog vere
triViALna is no longer member of Romance Cafe