Romance Cafe forums

All forums

verujete li u boga?  

views: 14886, replies: 233
total: 234, displayed: 10, page: first page previous page ... 14 15 16 17 18 19 20 21  22  23 ... next page last page of 24
Post #1, page: 1
#1: 2006-03-19 23:31
verujete li u boga ?
ko je vash bog ? shta je to "bog"? imate li boga ?

verujem.
ne znam ko je i kako izgleda.
imam ga.
on je moja snaga u svakodnevnici....
na zapadu is no longer member of Romance Cafe
page: 22
#211: (2009-07-06 17:56)
verujete li u boga?
..hristos vaskrs...brate čuo sam i neemogu da veeruujem....

...nego...

...sutra se ne radi....neko zbog radi ivanjdana...neko zbog radi žikice španca...

...bratstvo i jedinstvo...a??... ...
ca blues (male, 37)
#212: (2009-07-06 18:27)
verujete li u boga?
... Zhikica, kazhesh, aaa?

... msm, kad' me ne bude mrzelo, tje' da prepaku'emo na Dzhonijev text

... nego, Snezha me prijatno iznenadila izjavom:

...danas kada su sve tajne otkrivene mislim da u religiju veruju osobe koje nemaju veru u sebe sami...

... pozdravljam izjavu, bez obzira da li je autentichno njena, ili dobar kopi-pejst ... iskreno, odavno nisam chuo razumniju i bolju definiciju
Windfucker (male, 42)
Niko nikad' nije dozhiveo chudo, ali vecina chitav zhivot u chuda veruje ;))
#213: (2009-07-06 23:44)
verujete li u boga?

Dilber (male, 43)
Neopisivo komplikovan ili komplikovano neopisiv!? Ufff, ponovo sam iskomplikovao. :)
#214: (2009-07-06 23:52)
verujete li u boga?
...ko nikad nije pomirisao ruzu,vec je samo video na slici,misli da ona mirise na papir,ili,u najboljem slucaju na ljudsku kozu,ako je nekad video dobru tetovazu...covek misli da zna,u stvari,iz njega samo govore gomile pozajmljenih misli,secanja,kojima vesto ume jedino da odlaze-promenu sebe...
FIDELIO (male, 37)
ODO KIKALE QAA
#215: (2009-07-07 01:01)
verujete li u boga?
...a ruzza in fact samo izgleda a slabo mirishe....tak da nije greda gledati je samo na papiru.
maski (female, 38)
If you can't handle the heat stay out of the kitchen!
Please note: VIP members do not see advertising
#216: (2009-07-07 03:32)
verujete li u boga?
... za razliku od stvari koje ne postoje, ruzhu je moguce pomirisati...

... rek'o bi chovek, da je taj stvarno imalo almighty (svidzha mi se ovo - "imalo svemoguc"), valjda bi uradio neshto da sjebe nevernike, il' bar koncepciju im... al' jok, on se poigrava, zavodi i mami ... On jednostavno nece da verujesh u Njega zato shto znash, nego zato shto se prepushtash neznanju bez trunke sumnje... ?!?!?... msm, ako je i od boga, do boga je glupo!!?... e sad', naravno, sledi tirada o tome kako smo mi jadni nesavrsheni da skapiramo puteve gospodnje, i sve idiotluke koje pred nas stavlja... nego, neshto razmishljam, da ovi nashi "gore" malo bolje prouChe taj koncept "kako nahraniti rulju sa 5 hlebova i 2 ribe", mozhda i ne bismo tako loshe proshli kako nam se deshava...

... shto reChe onaj: "nije mi jasno da danas postoje ljudi koji veruju da je svet star 12 000 godina??!... pitam: a fosili dinosaurusa??... aaa, pa to je bog stavio u zemlju, da nas iskushava!!...?!?!?"
Windfucker (male, 42)
#217: (2009-07-07 13:46)
verujete li u boga?
Poljska: Devojka preminula jer lekari nisu hteli da ugroze trudnoću
Utorak, 07.7.2009.
(Izvor: Beta)

Poljska država ponovo mora da se pravda pred Sudom za ljudska prava u Strazburu za svoj restriktivni zakon koji zabranjuje veštačke prekide trudnoće.

Ovog puta tužba protiv Poljske podneta je zbog drastičnog slučaja devojke koja je preminula zato što su lekari odbili da joj obave neophodnu endoskopiju jer je bila trudna.

Majka 25-ogodišnje devojke iz mesta Pila u centralnoj Poljskoj tužila je državu pošto je prethodno bez uspeha tražila odgovor od poljskih vlasti i pred poljskim sudovima da li je njeno dete moralo da umre samo zato što su se lekari pozivali na pravo savesti (??!??!) da kao katolički vernici nikako, čak ni neophodnim pregledom, ne izazovu pobačaj.

Devojku u petoj sedmici trudnoće su počeli da leče u njenom rodnom mestu od teške upale debelog creva ali niko od lekara kod kojih je čak 11 puta hospitalizovana u Pili, kasnije u regionalnim bolnicama u Lođu i Poznanju, sa velikim bolovima, nije želeo da obavi temeljnu endoskopiju a zatim i eventualno operaciju creva, jer su se plašili da bi nehotice izazvali pobačaj.
Na kraju, kada je u poodmakloj trudnoći došlo do spontanog pobačaja, lekari su svoj posao obavili kako treba, ali već je bilo kasno i u septembru 2004. godine devojka je preminula od teške sepse.
Sud za ljudska prava u Strazburu traži sada od poljske vlade da odgovori da li u Poljskoj kada se lekar pozove na savest i odbije pregled ili da pomogne pacijentu kako ne bi narušio pravo na začeti život, trudnica može da nađe ili da joj država nađe lekara koji bi vodio računa o životu majke a ne ploda.
I po rigoroznom poljskom zakonu, veštački prekid trudnoće je dozvoljen ako je ugrožen život majke.

Majka preminule devojke tužila je Poljsku da je pogazila osnovno ljudsko pravo njene kćerke na život ali i zakon koji zabranjuje mučenje i zlostavljanje.
Njena kćerka je od maja do septembra trpela nepodnošljive bolove, a lekari, brinući se za sudbinu ploda, nisu učinili što su mogli da joj bolove ublaže i uklone njihov izvor.

Poljska Federacija za zaštitu žena već godinama upozorava da Poljakinje kada su trudne često nemaju pristup adekvatnom lečenju, jer lekari, neki iz verskih razloga, drugi jer se plaše da bi mogli da ih tuže sudu da su namerno izazvali pobačaj, odbijaju sve metode lečenja koje bi mogle da ugroze plod.

... pa to je samo jedan zhivot... shta je to spram velichine svete crkve i njenih idiotarija?? ... i ko kazhe da se matematika ne razlikuje - odmah ce se naci par korisnih deMbila da tvrde kako je spram tog, u mukama ugashenog zhivota, "spasheno" bezbroj buducih zhivota odbijanjem da se "ugrozi trudnoca"...

e ybm vas u matematiku!
Windfucker (male, 42)
#218: (2009-07-07 14:05)
verujete li u boga?
Situacija je danas otprilike ovakva-milijarde ljudi,nazivaju sebe vernicima,nastavljaju da zive u mraku gledajuci u sunca koja su zasla pre nekoliko hiljada godina...Niko ne pokusava da direktno vidi i dozivi svetlost,vec samo veruje da ona postoji...

Pa, vidi, Fidelio... Ljudi ne pokušavaju zato što je to dostupno samo nekima, a njih nema baš mnogo... Prelep opis sposobnosti vanvremenskog i nezemaljskog doživljaja svet(l)osti možeš naći već na prvim stranicama Idiota . Biće da je Dostojevski znao o čemu piše.
Elem... nisam sigurna da bih se opredelila za tu sposobnost, sve i da je stvar ličnog izbora...

...covek misli da zna,u stvari,iz njega samo govore gomile pozajmljenih misli,secanja,kojima vesto ume jedino da odlaze-promenu sebe...

Pozajmljena misao je bolja od nikakve... to znači da je neko razmišljao, pa je nakon toga rešio da izvesnu misao pozajmi jer mu se učinila adekvatnom. Dakle, poJenta je u procesu razmišljanja i donošenja odluka, a ne u izrečenom...

Btw, svi imamo iste izvore saznanja, a pošto je većina misli već negde izrečena na ovaj ili onaj način, biće da je i tvoja misao pozajmljena...

Bajdvej, bajdvej... Panta rei...
Jane Dow (female, 88)
"... Opšta situacija: trubimo, trubimo, možda će ispasti kakvo čudo."
#219: (2009-07-07 14:14)
verujete li u boga?
E, Wind, zaboravio si na ovu vest (isti izvor):

Policija zadržala sveštenika zbog pretnji jednoj ženi
Autor: Beta | 07.07.2009. - 12:04

Svešteniku u rudničkom selu Šilopaj Vlastimiru Zlatiću (52) određeno je policijsko zadržavanje zbog sumnje da je ometao i sprečavao istragu, kao i zbog ugrožavanja sigurnosti građana, saopštila je danas policija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje jer je od 25. aprila do 1. jula više puta pretio Milki R. iz Kruševca.
Protiv Zlatića je ranije pokrenuta istraga pred Opštinskim sudom u Gornjem Milanovcu zbog nanošenja teških telesnih povreda Milki R.
Policija navodi da je osumnjičeni tražio od nje da promeni iskaz da joj je naneo teške telesne povrede i pritom pretio Milki R. i njoj bliskim osobama.
Osumnjičeni će biti priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu.

Miroljubiv neki pop, baš kako mu vera nalaže...

Updated 1 time(s), Last update (Jane Dow) 2009-07-07 14:15

Jane Dow (female, 88)
"... Opšta situacija: trubimo, trubimo, možda će ispasti kakvo čudo."
#220: (2009-07-07 14:34)
verujete li u boga?
... nisam DaboLavio, no sam se vec izjasnio, u 13:31... pa rek'o, das' ne ponavljam

vesti.bgdcafe.com/32057/Policija-zadrzala-svestenika-zbog-pretnji-jednoj-zeni
Windfucker (male, 42)
total: 234, displayed: 10, page: first page previous page ... 14 15 16 17 18 19 20 21  22  23 ... next page last page of 24
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.