Romance Cafe forums

All forums

a , jeste li vi kulturni?  

views: 2820, replies: 36 LOCKED
total: 36, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 next page last page of 4
Post #1, page: 1
#1: 2006-03-24 09:51
a , jeste li vi kulturni ?
?
na zapadu is no longer member of Romance Cafe
page: 3
#21: (2006-05-25 00:17)
Generalno, jesam ...

Ali sve, pa i moja kultura zavisi od trenutne inspiracije ...
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
triViALna
#22: (2006-05-29 00:24)
Hmmm, teska materija za jednostavne odgovore...
Jesam li kulturna? - Odluka je u oku posmatraca. Jesam li kurtoazna? - U 90% slucajeva nisam, onih 10% je rezervisano za zivotne akcije u kojima licni interes prevlada nad licnim principima (a sto bih volela da kazem da toga nema, al...)...ALI, imam precizno definisanu liniju pojasa, i sve ono sta je iznad i ispod te linije, koliko u opstoj medjuljudskoj komunikaciji toliko i u "emotivno bliskoj".

Ja kulturu gledam nekako kao umetnost.
Umetnost znaci biranje.
Umetnost znaci spoznavanje.
Umetnsot znaci igranje.
Umetnost znaci prezentiranje.
I...umetnost znaci provociranje...
triViALna is no longer member of Romance Cafe
#23: (2006-05-29 00:37)
zanimljiv post [gore]...
kulturu odvojiti od kurtoazije.full stop.
definicija kulture "skopchana" sa igrom,provokativnoscu,biranjem etc bih prije "prilepio" pitanju inteligencije osobe u komunikaciji
za spomenutu umetnost bih rekao da je "umetnost znati trositi zivot" pre svega.
toliko
mike-leo (male, 99)
na jednom od sedam mostova
triViALna
#24: (2006-05-29 01:08)
Pa sad, za mene je kultura po definiciji pojma vezana za civilizaciju, a civilizacija a priori sa medjuljudskim odnosima - kurtoazija je (na zalost ili radost) elementarni deo toga...

...definicija kulture "skopchana" sa igrom,provokativnoscu,biranjem etc bih prije "prilepio" pitanju inteligencije osobe u komunikaciji (by you)

A inteligencija osobe u komunikaciji se meri cime? Sa nekim ustanovljenim IQ-em, sa takozvanom emotivnom inteligencijom, sa "zapremninom" recnika tj. artikulacije, ili ipak jednostavno sa "subjektivnim utiskom" sagovornika? Ako je impulzivno (a pretpostavljam da jeste) u pitanju "licni dojam", zar nije onda automatski i pojam kulture vezan za "licno shvatanje/definisanje kulture"? Mislim, meni bonton jos nikada nije "vredeo" u zivotu - moja intuicija biranja itekako!

...za spomenutu umetnost bih rekao da je "umetnost znati trositi zivot" pre svega. (by you)

Tvoje pravo na licnu interpretaciju pojma umetnost! I uopste ne bih da negiram! Stedeti zivot u ovom zivotu nije deo mog strateskog portfolia! Svakako cu da zaebem nesto pa ce da me vrate da zivim ponovo, dakle, umetnost ukljucuje i umetnost kockanja (ovde sada treba da se zakaci jedan smajlic)...

Updated 1 time(s), Last update (triViALna) 2006-05-29 01:12

Waliyant
#25: (2006-05-29 01:36)
pitanje je postavljeno u smislu LICHNE kulture, a ne u smislu elaboracije na temu civilizacijskih tekovina... so - ko mashi - alal mu tjufte...

...
dakle - umem da budem, ali ne pod svaku cenu - sve ima svoje mesto & vreme za implementaciju
Waliyant is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
triViALna
#26: (2006-05-29 02:01)
JA mislim da sam JA u moja dva posta vise nego ocigledno potencirala rec "JA", prema tome, valjda je kada pricam u "ja"-formi jasno da iznosim licni stav, a ne uopsteni ili opste vazeci. E sada, da li je opste kulturno potencirati to "ja", o tome mozemo do iduce godine...Garant po nekom opste vezecem bontonu spadam u kategoriju egocentrika, koji nemaju veze sa kulturom, ALI ja iznesoh moje licno misljenje (da li kulturno ili ne, kao sto rekoh, u oku je posmatraca)...
#27: (2006-05-29 02:14)
triViALna: Pa sad, za mene je kultura po definiciji pojma vezana za civilizaciju, a civilizacija a priori sa medjuljudskim odnosima - kurtoazija je (na zalost ili radost) elementarni deo toga...

...definicija kulture "skopchana" sa igrom,provokativnoscu,biranjem etc bih prije "prilepio" pitanju inteligencije osobe u komunikaciji (by you)

A inteligencija osobe u komunikaciji se meri cime? Sa nekim ustanovljenim IQ-em, sa takozvanom emotivnom inteligencijom, sa "zapremninom" recnika tj. artikulacije, ili ipak jednostavno sa "subjektivnim utiskom" sagovornika? Ako je impulzivno (a pretpostavljam da jeste) u pitanju "licni dojam", zar nije onda automatski i pojam kulture vezan za "licno shvatanje/definisanje kulture"? Mislim, meni bonton jos nikada nije "vredeo" u zivotu - moja intuicija biranja itekako!

...za spomenutu umetnost bih rekao da je "umetnost znati trositi zivot" pre svega. (by you)

Tvoje pravo na licnu interpretaciju pojma umetnost! I uopste ne bih da negiram! Stedeti zivot u ovom zivotu nije deo mog strateskog portfolia! Svakako cu da zaebem nesto pa ce da me vrate da zivim ponovo, dakle, umetnost ukljucuje i umetnost kockanja (ovde sada treba da se zakaci jedan smajlic)...

suvise upadas u kontradikcije i suvise ides siroko da bi potkrepila inace jednostavne zakljucke, al evo posto sam ja [bar mislim] kulturan zakacicu ti par smajlija da ti ustedim trud ......poz m
mike-leo (male, 99)
na jednom od sedam mostova
Waliyant
#28: (2006-05-29 02:29)
trivijalna - ti si "ja" koristila u svrhu isticanja lichnog stava i Opshtoj Kulturi kao delu civilizacijske Bashtine Nauka & Umetnosti - a ne u smislu Bontona kako je pitanje postavljeno... razumesh?
"Bashtina" & "Bonton" se razlikuju ne samo terminoloshki nego i pojmovno (ma kako ih ti Lichno sagledala )
....
triViALna
#29: (2006-05-29 03:03)
Ajde od pocetka : a jeste li V(v)i kulturni? Gde je tu "Bashtina" a gde "Bonton"? If You please, I do not understand...bla bla
Ma lolim i ja tebe, al kad nisam kulturna (i ovde treba emotikon, al posto sam se ja pre nekoliko godina kladila u to da mi nisu potrebni, jer rec je rec, sa kezom ili bez, "citaj po licnoj emotivnoj gradaciji")! Dakle, posto ispada da masim temu - molim lepo da mi neko nacrta okvire teme, jer ih ocigledno samo ja ne vidim. Ili mi ovde ipak pricamo iz nekog drugog razloga? Znate, iako i ja u svakodnavnom zivotu neke stvari moram da dekorisem i okitim iz nekog licnog interesa - ovde to ne moram. Ili cu pisati onako kako zaista mislim (a pri tome uzeti u obzir da ne zvuci "lepo i opste kulturno") ili cu se folirati toliko ocigledno da to svako shvati i bez emotikona...Kultura za mene nije sredstvo za postizanje cilja - za to postoje efikasniji termini - nego pre svega licna satisfakcija sopstvenog odraza u ogledalu!
Waliyant
#30: (2006-05-29 03:15)
...vidi ovako - mozhda bude jasnije - kul na francuskom znachi isto shto i tur na turskom - te se neshto ne trsim da budem kulturan na tai nachin...
...
zatim - postoi kultura kao poljoprivredni termin (al se time ne bavim otkad me pokupio Mile s`kombajnom dok sam statirao u kukuruzu)
...
potom - tu je zavidan broj kultura bakterija& inih miCroorganizama, o kojima ovom prilikom netjemo mnogo da ne naplashimo mirne & dostojanstvene...

...
da sumiramo:
u prvoj varijanti sam gej
u drugoj seljachina
u trecoj sam fasovao shto nisam trebao
...
aj sad - ako ti nije mrsko - vidi dal` neki od ovih mojih lichnih rakursa fercera na ovoj temi???

....

....
(a bRRe - cho`ek je pitao dal` smo kulturni, a ne kultivisani ili ne dai bozhe seropozitiwni)

...
(eto - mogu i ja bez eRRotikona - al netjem se zariChem - jok ja)
total: 36, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 next page last page of 4
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

We take care of your privacy. Your email address or any other personal info that can reveal your identity will never display unless you write it yourself. More info

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis