a , jeste li vi kulturni ?
Pa sad, za mene je kultura po definiciji pojma vezana za civilizaciju, a civilizacija a priori sa medjuljudskim odnosima - kurtoazija je (na zalost ili radost) elementarni deo toga...
...definicija kulture "skopchana" sa igrom,provokativnoscu,biranjem etc bih prije "prilepio" pitanju inteligencije osobe u komunikaciji (by you)
A inteligencija osobe u komunikaciji se meri cime? Sa nekim ustanovljenim IQ-em, sa takozvanom emotivnom inteligencijom, sa "zapremninom" recnika tj. artikulacije, ili ipak jednostavno sa "subjektivnim utiskom" sagovornika? Ako je impulzivno (a pretpostavljam da jeste) u pitanju "licni dojam", zar nije onda automatski i pojam kulture vezan za "licno shvatanje/definisanje kulture"? Mislim, meni bonton jos nikada nije "vredeo" u zivotu - moja intuicija biranja itekako!
...za spomenutu umetnost bih rekao da je "umetnost znati trositi zivot" pre svega. (by you)
Tvoje pravo na licnu interpretaciju pojma umetnost! I uopste ne bih da negiram! Stedeti zivot u ovom zivotu nije deo mog strateskog portfolia! Svakako cu da zaebem nesto pa ce da me vrate da zivim ponovo, dakle, umetnost ukljucuje i umetnost kockanja (ovde sada treba da se zakaci jedan smajlic)...
Updated 1 time(s), Last update
(triViALna) 2006-05-29 01:12
triViALna is no longer member of Romance Cafe