Romance Cafe forums

All forums

eISTINA !!  

views: 2849, replies: 41
total: 41, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 next page last page of 5
Post #1, page: 1
#1: 2006-03-30 14:31
e.....ISTINA !!!
....."ona potom nalikuje na biljku koja klija ispod gomile velikog kamenja,ali se ipak penje ka svetlu,probijajuci se mnogim zaobilaznim putevima i krivinama,deformisana,bleda,zakrzljala-ali ipak tezi ka svetlu".

schopenhauer

mislite li da postoje razliciti vidovi istine,ili je istina uvek istina, jedna i nepromenljiva?da li se istine mogu razlikovati ?apsurd , ili......? istina....
na zapadu is no longer member of Romance Cafe
page: 3
Greenisgoodforeyes
#21: (2006-08-29 14:36)
e.....ISTINA !!!
A ti kukavichki podnesesh, a ?
Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
#22: (2006-08-29 14:45)
e.....ISTINA !!!
Paaa....klecnem tu i tamo, al tepam sebi da se to ne vidi.

Ne ozbiljno, veliki sam ljubitelj istine. U laži su kratke noge. Uzmimo za primer slučaj sestara Čuljak. Da nisu lagale roditelje da du u Mostar, a ne u Lišticu (ili obratno, ne mogu da se setim) ne bi provele u zaleđenom kanjonu 11 dana i ne bi im potkratili noge.
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
#23: (2006-08-29 14:58)
e.....ISTINA !!!
Niste gledali reklamu za Press? Mislim da za to bese...

Istina je jedna, no postoje razliciti (parcijalni) uvidi u istu sto je moze iskriviti
, multiplicirati te uciniti subjektivnom.

Katkad je nemoguce imati 100% uvida u istu te stoga ostaje samo ona subjektivna (parcijalna) te mozda i laz.

Da, valja ziveti i to se cesto cini (iz ovih ili onih razloga) sa parcijalnim istinama (citaj: potencijalnim lazima) no, na ovom svetu tapija na istinu nikome nije poklonjena sto ne menja cinjenicu da ISTINA postoji i da je jedna

aurora borealis (female, 30)
"Ljubav je privilegija hrabrih" - Sartr
Greenisgoodforeyes
#24: (2006-08-29 15:06)
e.....ISTINA !!!
Moji omiljeni filozofi su sofisti (bez obzira na termin "sofizam", odbijam da se ovom filozofskom pravcu negira humanisticka, strogo humanisticka dimenzija).

Čovek je mera svih stvari, takvih kakve jesu da jesu, takvih kakve nisu da nisu...

...kažu oni, tako nešto.

U skladu sa tim, i u skladu da čovekom smatram jedino nezlobivog čoveka, ja duboko verujem da su istine razne. I da je bilo čije subjektivno na neki način i apsolutno onog koji sudi, vaga, razmišlja, tumači, oseća.
Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
triViALna
#25: (2006-08-29 23:30)
e.....ISTINA !!!
ja bih rekla kratko : postoji fakticka i interpretativna istina
triViALna is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#26: (2006-08-29 23:56)
e.....ISTINA !!!
sve je to fora
dzin011 (male, 32)
sto pre to bolje
#27: (2006-08-29 23:58)
e.....ISTINA !!!
svi imamo svoje istine..

al sam pametnaaaaa...
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
#28: (2006-08-30 00:01)
e.....ISTINA !!!
е, што волим да вас читам...
кад бих само ја то знала тако...
еееее.... де би ми био крај???
veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
#29: (2006-08-30 00:02)
e.....ISTINA !!!
mi ih nemamo samo nam ih plasiraju
dzin011 (male, 32)
sto pre to bolje
#30: (2006-08-30 00:03)
e.....ISTINA !!!
psihologija mase?
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
total: 41, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis