Romance Cafe forums

All forums

Zaveštanje organa  

views: 5558, replies: 47
total: 47, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 next page last page of 5
Post #1, page: 1
#1: 2006-04-06 08:37
Zaveštanje organa ...
Da li ste za zaveštanje vaših organa, pošto će se svaki gradjanin pošto napuni 18 god morati, prilikom vadjenja nove lične karte, izjasniti da li je ZA ili PROTIV.

Zanima me vaše mišljenje o tome i šta bi vi odlučili, jer ja sam po tom pitanju jako odlučna.
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
page: 4
jutro65
#31: (2006-07-03 18:56)
Zaveštanje organa ...
nazalost...znam kako je kada se ceka na transplataciju..
i cekas.. a cekanje prelazi u ocajanje...
i onda vise nista nema smisla jer nekome to vise nije potrebno

Ako ce to nekome spasiti zivot, i ne samo to...ako ce makar i na tenutak nekome vratiti nadu i osmeh na lice...
DA, jesam za zavestanje organa!
jutro65 is no longer member of Romance Cafe
#32: (2006-07-03 19:24)
Zaveštanje organa ...
Da naravno zasto da ne,zavestati organe je veoma human gest,u ostalom kome trebaju posle smrti,a ovako barem moze nekome da se spase zivot.
shadowsky (male, 33)
ab ovo usque ad mala
#33: (2007-04-27 10:27)
Zaveštanje organa
u sushtini sam ZA znam koliko moj ujak je chekao za donora bubrega....ali sa druge strane ne znam koliko bih ja imala hrabrosti da to potpishem...priznajem da sam kukavica(ovo je bilo za ispovedaonicu )....ali ko sme samo napred podrzavam u svakom sluchaju
Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
#34: (2007-04-27 11:29)
Zaveštanje organa
samo mozak nemoj da zaveshtash.....pliz....
pavladoljska (female, 32)
Vlasnica Brenda KPGS
#35: (2007-04-27 11:34)
Zaveštanje organa
pa moj mozak bi nekom i posluzio da podigne intelegenciju za razliku od nekih
Malena_Kv (female, 33)
cause all I want is just once to see you in the light,but you hide behind the colour of the night...
Please note: VIP members do not see advertising
#36: (2007-04-27 11:34)
Zaveštanje organa
pa to ti kazzem...chuvaj ga josh malko....pa ondak....
pavladoljska (female, 32)
Vlasnica Brenda KPGS
#37: (2007-04-27 11:37)
Zaveštanje organa
S obzirom da sam već isuviše raznoraznih dobrih dela učinio poput davanja krvi kada je trebala za jednu operaciju zašto ne i organe.Mada kod mene u životu sve zavisi ipak time bih učinio još jedno dobro delo.
barezi (male, 34)
zavisi
maski

VIP
#38: (2007-04-27 11:40)
Zaveštanje organa
i ja chinim dobra dela .... razna....davanjem organa.... .... ako zaveshtam mozz se usmrdi....
maski (female, 38)
..just face facts ...
Vronsky

VIP
#39: (2007-04-27 11:43)
Zaveštanje organa

... cu da dam, sto da ne dam ...
Vronsky (male, 46)
Whisper ...
Olga
#40: (2007-05-04 23:31)
Zaveštanje organa
Problem zavestanja organa je tezak eticki problem i sustinski jako kompleksan problem, treba ga sagledavati iz vise uglova.
"Nekim pacijentima kojima je izvrsena transplatacija desila su se cudna iskustva nakon sto im je presadjen bubreg, jetra ili srce.Iako ne znaju ko je dao organ, oni pocinju da koriste njegovu memoriju. Asocijacije koje je imala neka osoba javljaju se kad se njena tkiva presade potpunom strancu. Na primer, zena se probudila nakon transplatacije srca i pozelela je pivo i hamburger; bila je veoma iznenadjena jer pre toga nije volela ni jedno ni drugo. Nakon sto je pocela da sanja cudne snove u kojima mladic po imenu Tomi dolazi po nju, uspela je da udje u trag osobi od koje je preuzela organ a koja je poginula u fatalnoj saobracajnoj nesreci...
Umesto da trazi natprirodna objasnjena za takve dogadjaje covek bi trebalo da ih sagleda kao potvrdu da su nasa tela sacinjena od iskustva transformisanih u fizicki plan. Zato sto je iskustvo nesto sto mi bukvalno " ugradjujemo u telo" ( postoje proteini pamcenja) nase celije su napunjene nasom memorijom, dakle ako primimo necije celije, primili smo, u isto veme, i njegovu memoriju." -Dipak Copra "Vitalno telo vecni um" ( kvantna fizika lepo objasnjava da su nasa tela sacinjena od energije i informacija).
Valjda se zato neke sekte, pa i citave religije protive cak i transfuziji krvi a kamoli vise od toga. Nisam dovoljno upoznata sa biblijskim najavljenim vaskrsenjem, znam samo da se tezi telesnom integritetu.
Kada zavestavamo organe i kada se oni transplatiraju, pitam se sta zavestavamo i sta primamo kao zavestano da bi se zivot produzio?
Olga is no longer member of Romance Cafe
total: 47, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis