Romance Cafe forums

All forums

Kuvanje, bre!  

views: 110228, replies: 2484
total: 2484, displayed: 10, page: first page previous page ... 219 220 221 222 223 224 225 226  227  228 ... next page last page of 249
Post #1, page: 1
#1: 2006-04-23 15:26
PUT DO SRCA

KROZ STOMAK NARAVNO!
evo jednog lepog primera:
odes u kupovinu, izaberes 5 lepih ,krupnih paprika, ko sa postera. ah da , crvenih..
operes i drzeci za peteljku, potopissh u kljucalu vodu kratko , da bi se lako skinula kozica, oljustis, ocistis od semenki , iseces na filetice
u tiganj , siri, nalijes maslinovo ulje, ubacis smrvljenu grancicu ruzmarina i bosiljka, ako nemas, moze i suvo
kad se zargeje, lagano i nezno,na tihoj vatri proprzis
izvadis na plitak tanjir
u isto ulje sipnes mrvicu mlekca(kao katalizator) i u tome rastopis omiljeni sir.
za pocetnike savetujem sendvic sir u listicima
rastopljenu dobijenu masu preliti po paprici, ukrasiti sa cim hoces( i imas) i posluziti kao predjelo ili laganu vecericu. da tvoja draga ce se iznenaditi....
mozes jos da ubacis masline u przenje sa paprikama, mozes i susam, budi mastovit.... ajd da vidim vas
p.s.
nisam kriv ako vam riba kaze, ajde mani se jeffovih fazona
vas colby
colby (male, 45)
zasto da ne?
page: 227
#2261: (2008-11-12 01:49)
Kuvanje, bre!
ko im dade noz,u usta ga mrtva....
treba da gledaju cecenske nastavne filmove..
namucise svinju.....
colby (male, 45)
zasto da ne?
NeronChe
#2262: (2008-11-12 01:58)
Kuvanje, bre!
Idi kolega prijavi se za žurku kako i traže i mi smo...uštedećemo na piću taman da donesem par grama droge neke da dođemo sebi kada se ugledamo,tek da nam bude lakše... Najozbiljnije...ne zovu oni nikoga samo računaju prijave...a kada im se utrpa četa manijaka biće jao da l' je vama žao...

I ne žali svinju,ona se mučenica rodila sa spoznajom o sopstvenom kraju...kako je tek prasetu...
NeronChe is no longer member of Romance Cafe
maski

VIP
#2263: (2008-11-13 10:18)
Kuvanje, bre!

...tri kore na dno....izmedju svake po malo ulja...

...orasi mleveni i lomljeni sa pet-shest kashika shechera...

...malo manje od kilogram kora...

...sechenje na rombove je smor zzeshchi...nikako to nemojte raditi ako ste nadrndani...

...zalivanje sherbetom i to dodachu kasnije

...kad postanem profesionalac za baklavu izgledache ovako...

Updated 1 time(s), Last update (maski) 2008-11-13 10:19

maski (female, 38)
idealista chija su ochekivanja u raskoraku sa zbiljom....
#2264: (2008-11-13 11:07)
Kuvanje, bre!
a suvo grožđe?
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
#2265: (2008-11-13 11:19)
Kuvanje, bre!
Dotle i ja dodjem, ali dalje ne ide mi. Mislim to sa šerbetom Ili mi ostane redak ili ga prekuvam. Masky pliz daj tačne mere koliko čega i koliko se kuva u minut. Da ako i meni krene
Ulica (female, 97)
Simina 9a
Please note: VIP members do not see advertising
maski

VIP
#2266: (2008-11-13 11:33)
Kuvanje, bre!
gospodza mila (mia madre) je protiv suvog grozzdja u baklavi jer tako ne prave u sandzaku. ja volim suvo grozzdje u baklavi.

litar i malo jache vode na kilo shechera kuva se na blagoj vatri svih 40minuta koliko se baklava peche na 170 stepeni. kad prokljucha dodaju se krishke limuna.

vrela baklava preliva se vrelim sherbetom.
gospodza mila je sipala tri chetvrtine safta, ostavila da baklava upije (10') pa prelila ostatak.

Updated 1 time(s), Last update (maski) 2008-11-13 11:35

maski (female, 38)
#2267: (2008-11-13 11:48)
Kuvanje, bre!
Gospodža Mila je kao moj tata,a ja krknem suvog grožđa pod parolom:"Stavljali bi i naši stari da su ga imali, što ne bi."
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
maski

VIP
#2268: (2008-11-15 13:50)
Kuvanje, bre!
- 6 jaja (odvojeno belanca i zzumanca)
- prstohvat soli
- 6 ravnih kashika brashna
- odokativno ulja

za crveni : dve kashike ajvara
za zeleni : pola kg svezzeg spanacha skuvala, ocedila i izblendirala. mozze da se stavi i onaj smrznut spanach ali je onda rolat odvratnog ukusa.

beli krem je rendana feta s par kashika pavlake.

...peche se na 180, petnaetak minuta. na kraju ga obavezno stisnem u pvc foliju da budu svuda istog prechnika i da istisnem vazduh iz sredine da mi ne ispada fil kad sechem krishke.
maski (female, 38)
maski

VIP
#2269: (2008-11-15 21:31)
Kuvanje, bre!
....dinsta se praziluk, pa se doda shargarepa, pa se dinsta, pa se doda pirinach, pa se dinsta, pa se doda malo supe (prave a ne kocke), pa se dinsta na kecu, pa se doda bibera, pa se doda belog luka.....

....pa se pune paprike, pa se zapeku na 200, pola sata. tepsija se namazze uljem i paprike se chetkicom premazzu uljem....

...posoli se, naravno.

maski (female, 38)
#2270: (2008-11-16 16:01)
Kuvanje, bre!
Moram da pitam: da li se masa sa zumancima (bilo koji rezept da je u pitanju, slatki, slani, sto god bilo) sipa u ulupana belanca ili se ulupana belanca sipaju u zumaca? Moja baka iz Banata, koja me je ucila da kuvam (pocela da me maltretira kad sam imala 12 godina verujuci da cu sa 16 da se udam, takva nam porodicna tradicija) me je uputila u pravilo da se zumanca zipaju u belanca i da ce u suprotnom cela stvar da splasne. Isto vazi i za sve sto je na bazi butera: nikad buter u fil, uvek fil u buter. Kuvam vec 100 godina i nikad, nikad nisam smela da probam obrnutu varijantu mada bake nema vec desetak godina. Sta ga znam, mozda viri s nekog oblaka a imal je bas tesku ruku.....
highlanderka (female, 56)
total: 2484, displayed: 10, page: first page previous page ... 219 220 221 222 223 224 225 226  227  228 ... next page last page of 249
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis