Koliko je izgled bitan?
Hmmm....
Po meni, izgled je nebitan za chat.
Nikada ne trazim sliku od svojih sagovornika. (To ne znachi da ne spadam u onu grupu koja ne shalje svoje slike).
Ali, definitivno, spadam u one koji su na chat doshli, prvenstveno, zbog komunikacije.
Moram da priznam da mi je otuzno kad me startuje neki nick i kaze mi, doslovno, ovako: "Molim te, reci mi da si extra." Na to odgovaram kontra pitanjem "da li si ti extra"? Naravno da dobijam odgovor da on i "nije bash neki", ali, eto, voli extra. Ma nemoj!!!! Bash je "naivan".
Neverovatno je to kako neki mushkarci, koji ne izgledaju "nishta narochito", imaju visok kriterijum kad je u pitanju izgled, pa im za "intelektualni" razgovor odgovaraju bash lepe i zgodne zene.
Zashto je, dakle, izgled bitan tj. nebitan?
Mislim da sve zavisi od poriva zbog koga smo tu. To je polazna tachka. Ako "upoznamo", na chatu, nekog ko nam se uchini interesantnim za ostvarivanje kontakta u realu, naravno da dodje to toga da pozelimo da znamo kako izgleda. (Iako, izgled nije presudan).
Nisam iluzionista. Ne mogu se zaljubiti u slova. Moze mi se manje ili vishe dopasti sagovornik u zavisnosti koliko smo se "pronashli" u zajednichkim interesovanjima, senzibilitetu, toleranciji, itd...
Elem, ako je neko na chat doshao, iskljuchivo, da bi upoznavao osobe sa kojima ce ostvarivati real-veze,
naravno da mu je bitan izgled koji mu je i u realu presudan.
U realnom zivotu, chesto, sam izgled ne dozvoli da neku osobu upoznamo jer nam se na prvi pogled nije dopala. Ili isti taj izgled zavara neka nasha chula pa se posle pitamo kako nismo "videli" bitne karakterne osobine.
Ova tema je veoma interesantna, bar meni. O njoj se moze pisati i pisati i pisati, i posmatrati iz razlichitih uglova. Ali, na zalost, ogranicheni smo, shto vremenom, shto nekim drugim stvarima.
Eto, to bi bilo TO, u kratkim crtama...
Dee
P.S.
"Shta retji, a ne zaplakati?"
Deejana
(female, 36)
''Ali moze li misao probuditi coveka iz zivotnog sna?''