Romance Cafe forums

All forums

Emotivno nasilje  

views: 3560, replies: 47 LOCKED
total: 47, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 next page last page of 5
Greenisgoodforeyes
#1: (2006-05-01 10:36)
Emotivno nasilje
Jedno od pitanja na nekom od međunarodnih, opštepriznatih psiho-testova (ne mogu sada da se setim kojem, ali znam koga da pitam, javiću vam )

"da li se često stidite postupaka svog partnera".

Pozitivan odgovor - "debeo" pokazatelj da ste žrtva emotivnog nasilja.

Navodim ovo samo kao podsticaj za temu, uvodnu špicu, čak ne ni trejler. Navodim priču o stidu zbog sopstvenog, ponekad manje, ponekad više dramatičnog iskustva, a hoću da pitam...

ŠTA JE SVE ZA VAS EMOTIVNO NASILJE? OSEĆATE LI GA RAZUMOM, STOMAKOM, LISTOVIMA, GRLOM? KAKO SE PROTIV NJEGA BORITE? JESTE LI UHVATILI SEBE NEKAD U ČINU EMOTIVNOG NASILJA NAD DRUGIM?

Pitam to i još ponešto/mnogo čega se trenutno nisam setila, ili sam svesno prećutala, želeći da budem nasilnik nijedan koji pita a neeeeeeće da kaže .

Ne, ozbiljno...

Updated 1 time(s), Last update (Greenisgoodforeyes) 2006-05-01 10:41

Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
#2: (2006-05-01 11:03)
Emotivno nasilje
A bem me plavu...OtkucaH tri strane texta i ladno kolenom opalih tastaturu i escape.
/me gundja
Kako sad da ponovim sveeee?????
Dakle (huh!)`vako:
Dobra tema moja omiljena boJo
Emotivno nasilje nisam nikada primetila da primenjujem u bilo kom obliku na bilo kome, ali to je verovatno zbog toga jer savrsheno dobro znam kako je biti zrtva toga (mada iskreno, sebe nikada kao zrtvu nisam videla jer verujem u ono "shto si posejao, to cesh i da zanjes").
Bilo kakvo neprihvatanje i ismejavanje druge lichnosti, neshvatanje i netolerantnost za tudja shvatanja, ironija i cinizam, sarkazam kao replika na nehto shto je nekome od vitalnog znachaja, je vrsta emotivnog silovanja choveka.Na zalost, kod nas mnoge veze i brakovi propadaju bash vodjeni tim razlogom, a da ljudi chak nisu ni svesni toga.
Ja sam osetila milion puta emotivno nasilje, mada po prirodi optimistichna (mnogi bi okarakterisali kao "gloopa"), nisam sebe smatrala emotivno silovanom.Shto ne znachi ako neko uspe da se u datom trenutku izdigne i ogradi od toga, da nije osetio.Vredjanje, kao svakodnevna pojava u odnosu dvoje koji su zajedno, je po meni najgori oblik emotivnog silovanja.Omalovazavanje nekoga radi dokazivanja sopstvene dominacije i hranjenja ega, takodje.Nametanje svesnosti o klasnim razlikama, klasifikovanim kvalitetima, izopachenim statusima u drushtvu, etiketiranjem osoba po sopstvenim stavovima i plitkoumnim gledanjima na svet oko sebe.Znachi generalno, bilo kakvo degradiranje, namerno ili ne, osobe sa kojom smo u vezi, je emotivno silovanje.
(ooooduzih Ga)
Dok nisam izgubila i poslednju emociju, moram da priznam da sam osecala to i u glavi i u stomaku i u kostima i u svakoj celiji.to je jednostavno trauma za ceo organizam.Ne kazu dzabe "Kad dusha pati, telo oseca".
Eto...za pochetak....ja sam Jelena..i kazu da sam zgodna:p

Updated 1 time(s), Last update (invisible_lady) 2006-05-01 11:05

invisible_lady (female, 34)
Don`t drink and chat!
drasat
#3: (2006-05-01 11:41)
Emotivno nasilje
Kakva je to klasifikacija nasilja???
Sta podrazumevas pod emotivnim nasiljem?????
Postoji nasilje, i tacka...
Da li je ono prisutno iskljucivo u nasim mislima, zeljama, podsvesti, intelektu, ili se i konkretizuje u nasim pogledima, recima , delima, to je potpuno irelevantno!
A pitati se da li smo i sami sposobni za tako nesto je smesno.....
Naravno da jesmo!
Naravno da svi praktikujemo tu vrst sporta!!!
Muskarci i zene !!!
Uostalom, hteli mi to ili ne , nasilje je uvek prisutno....
Kundera kaze da se izvesne stvari ne mogu ni zamisliti bez nasilja! I daje kao najeklatantniji primer : seksualni cin!!!!
Zar nije u pravu????
drasat is no longer member of Romance Cafe
Greenisgoodforeyes
#4: (2006-05-01 12:00)
Emotivno nasilje
@ drasat:
Naravno da jesmo!

Nastavljam u tvom tonu... recimo da si upravo počinio čin nasilja u decibelima . Ili što da citiramo nekog "nasilje je nasilje". Kada se stvari pojednostavljuju, banalizuju, kada se ističe stav "ako pronalaziš mane nečemu, to odmah znači da si na strani sila mraka i bezumlja i bla bla bla", nije li i to nasilje... evo upravo nad mojim prstićima jer me "teraš" da kuckam opet po tastaturi, a niiiiiiiisam to želela

A skupovi i podskupovi... to za tebe ne postoji? OK, pitanje ličnosti, stava, izbora, nijanse su meni važne. Ovo čak nisu ni nijanse, nego gromade. A vegetativni nervni sistem reaguje burno, zato o emocijama govorim... Zato su one ovoga puta postale uzorak.

I da nastavim u tvom tonu... JESI ČUO TI NEKAD ZA RETORIČKO PITANJE ?

NARAVNO DA JESMO SPOSOBNI, MISLIM DA TO ČAK SVAKODNEVNO RADIMO, ČAK I ONI KOJI TO NE ŽELE, OVI DRUGI, HMMM ! NEKAD JE NASILJE SADRŽANO SAMO U JEDNOJ REČI, KAO NEPRIMETNO, SUPTILNO A OPAKO. I PRIMETIM TO KOD SEBE PONEKAD, I ZNAM DA JE, UKOLIKO SAM SVESNA TOGA, PERFIDNIJE.

A opet, trudim se da osetim osećaje drugih.

Za Jelenu - Ja sam Suzana, i f... biiiiiiip, treba definitivno da se farbam ovih dana, izrastak mi je ovoliiiiiiiiikiiiiiiiiii

Updated 1 time(s), Last update (Greenisgoodforeyes) 2006-05-01 12:01

Snasha sa salasha
#5: (2006-05-01 12:02)
Emotivno nasilje
Svi smo mi i zzrtve i nasilnici.
Nego, htedoh da pitam Grini, jel' se na temi ogranichavamo samo na nasilje u vezi, braku, ili i u odnosima sa drugima?
Snasha sa salasha is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
Greenisgoodforeyes
#6: (2006-05-01 12:03)
Emotivno nasilje
Ma na sve. Htela sam posle da dodam prijateljstvo, neprijateljstvo, decu, roditelje... ali sam u početku pomislila EMOCIJE SU EMOCIJE...

A opet, primer može da zbuni...

Piši samo, mala-velika!

Updated 2 time(s), Last update (Greenisgoodforeyes) 2006-05-01 12:09

mike-leo
#7: (2006-05-01 12:54)
Emotivno nasilje
Greenisgoodforeyes: @ drasat:
Naravno da jesmo!

Nastavljam u tvom tonu... recimo da si upravo počinio čin nasilja u decibelima . Ili što da citiramo nekog "nasilje je nasilje". Kada se stvari pojednostavljuju, banalizuju, kada se ističe stav "ako pronalaziš mane nečemu, to odmah znači da si na strani sila mraka i bezumlja i bla bla bla", nije li i to nasilje... evo upravo nad mojim prstićima jer me "teraš" da kuckam opet po tastaturi, a niiiiiiiisam to želela

A skupovi i podskupovi... to za tebe ne postoji? OK, pitanje ličnosti, stava, izbora, nijanse su meni važne. Ovo čak nisu ni nijanse, nego gromade. A vegetativni nervni sistem reaguje burno, zato o emocijama govorim... Zato su one ovoga puta postale uzorak.

I da nastavim u tvom tonu... JESI ČUO TI NEKAD ZA RETORIČKO PITANJE ?

NARAVNO DA JESMO SPOSOBNI, MISLIM DA TO ČAK SVAKODNEVNO RADIMO, ČAK I ONI KOJI TO NE ŽELE, OVI DRUGI, HMMM ! NEKAD JE NASILJE SADRŽANO SAMO U JEDNOJ REČI, KAO NEPRIMETNO, SUPTILNO A OPAKO. I PRIMETIM TO KOD SEBE PONEKAD, I ZNAM DA JE, UKOLIKO SAM SVESNA TOGA, PERFIDNIJE.

A opet, trudim se da osetim osećaje drugih.

Za Jelenu - Ja sam Suzana, i f... biiiiiiip, treba definitivno da se farbam ovih dana, izrastak mi je ovoliiiiiiiiikiiiiiiiiii

naravno da ga ima u najrazlicitijim oblicima, najcesce izmedju 2 jedinke razlicitog intelektualnog sklopa hence u vezi zbog drugih pozeljnih osobina.
sizifov posao je dokuciti i rasclaniti forme emotivnog nasilja a time [tebi] pogotovo izazov je veci...ipak u tim vodama ne bih plivao, sem sto nastojim da sam t..o..l..e...r...a...n...t...a....n vise no sto mi je u prirodi...........poz..m
mike-leo is no longer member of Romance Cafe
na zapadu
#8: (2006-05-01 13:34)
Emotivno nasilje
sigurno da postoji ! ja ne znam za surovije od njega.to je neshto chega se plashim.
na zapadu is no longer member of Romance Cafe
chorba
#9: (2006-05-01 19:50)
Emotivno nasilje
Pa sad... Nego povratak na temu... nikada nisam imao partnerku (a o partneru da ne govorim hahaha) cijih bi se postupaka stideo, dok je samnom.

E sad vreme cini svoje, neke moje bivse partnerke su po odbornickim klupama... ali to vec nije moj stid zar ne?
chorba is no longer member of Romance Cafe
hedonist
#10: (2006-05-01 20:31)
Emotivno nasilje
invisible_lady:
Bilo kakvo neprihvatanje i ismejavanje druge lichnosti, neshvatanje i netolerantnost za tudja shvatanja, ironija i cinizam, sarkazam kao replika na nehto shto je nekome od vitalnog znachaja, je vrsta emotivnog silovanja choveka.

Vredjanje, kao svakodnevna pojava u odnosu dvoje koji su zajedno, je po meni najgori oblik emotivnog silovanja.

Omalovazavanje nekoga radi dokazivanja sopstvene dominacije i hranjenja ega, takodje.

Nametanje svesnosti o klasnim razlikama, klasifikovanim kvalitetima, izopachenim statusima u drushtvu, etiketiranjem osoba po sopstvenim stavovima i plitkoumnim gledanjima na svet oko sebe.

Znachi generalno, bilo kakvo degradiranje, namerno ili ne, osobe sa kojom smo u vezi, je emotivno silovanje.

hedonist is no longer member of Romance Cafe
total: 47, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis