Od Vardaaa raaaa pa do Triiglaaa vaaaa
Od Djerdapaaa pa do Jadraaa naaaaaaa...
ne nije samo zal za mladost, i nije to zal za sistemom jer sam sistem je imao hiljadu i jednu (a verovatno i vise) manjkavosti, gluposti pa cak i idiotizama. Kako kaze Emir zvani Nemanja: Bila jednom jedna zemlja... i jeste bila zemlja-bajka, a sada je samo bajka koju pricam svojoj kceri a ona ne moze da veruje.
Atlantida ili Nowhereland svejedno, generacije koje su zivele u njoj i udisale punim plucima miris slobode znaju o cemu pricam. Ne slobode uske, politicke, takozvane slobode dela i govora kojima se zamagljuju prave i jedine vredne slobode, slobode odlucivanja.
Vi danas deco mozete da lajete na zvezde i da radite sto god vam volja sve dok vas ne uhvate (a i onda lagano mozete da podmitite lokalnog drota ili sudiju) jer zivite u toliko obecavanoj "slobodi".
Mi to nismo mogli, a vec samo vaspitanje nam nije dozvoljavalo da prelazimo ulicu na crveno ili mimo prelaza (sem kad bas jakooo zurimo, a i ondaK pognute glave i trceci), ali smo visoko uzdignute glave setkali po Becu i placali dinarima, imali smo najveci megamarket na svetu, ceo jedan grad, Trst mislim da se zvase, umeli smo skoknuti u Budimpestu na veceru ili u London po nove zvucnike i cevna pojacala (jer ih u ovom komunistickom mraku nije bilo hahah, bar ne onih po 12.000 funti)... Smejali smo se sirotinji (sto priznajem nije bilo lepo) koja letuje u Grckoj bljak i Turskoj bljak bljak, na CG primorje su isli samo oni koji su se zajebali pa tamo izgradili vikendice bez razmisljanja sta ce im uopste...
i da zavrsim stih:
...kao niska sjajnog djer da naaaa
uvek si mi draga bila domovino moja mila
Jugoooooo slavijooooo....
jedina i neponovljiva!