Romance Cafe forums

All forums

Yugonostalgija  

views: 82465, replies: 1614
total: 1614, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 162
Post #1, page: 1
#1: 2006-05-03 12:23
Yugonostalgija
Osećate li jugonostalgiju?

Nedostaje li vam nešto iz perioda postojanja SFRJ?

Navedite ono što vam nedostaje ali i ono zbog čega se radujete što je više nema ...

ZA i PROTIV
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
page: 10
BUKOWSKY
#91: (2006-08-22 00:22)
Yugonostalgija
...gos'n Tito mi ti se qnemo...
BUKOWSKY is no longer member of Romance Cafe
#92: (2006-08-22 00:25)
Yugonostalgija
A di je 2 himna?
drjelena (female, 34)
#93: (2006-08-22 00:31)
Yugonostalgija
....auuuuuuuuu....pa vidim ja da ce mnogi odavde biti isterani iz SKJ....ako ako....posle ce djavo da vam bude kriv...nego sva sreca da ovom cacanskom buzdovanu trebaju vece kolicine tucanika....eto sta je napredak ....necete morati badava tuci soder...hahahaa.....ca blues
ca blues (male, 37)
#94: (2006-08-22 01:09)
Yugonostalgija
Dobro vece,Ca blues...
Divlja u srcu (female, 40)
ploviti se mora i bez broda
Gandalf
#95: (2006-08-22 01:36)
Yugonostalgija
...ispljuva onog čoveka što je izneo činjenice...jeste bilo lepo u SFRJ,ali ispadosmo najgori...i najviše smo platili...jebi ga,ne nose svi lepa sećanja iz te zemlje...
Gandalf is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#96: (2006-08-22 09:46)
Yugonostalgija

Тито касни на ЕГЗИТ и пизди...

Updated 1 time(s), Last update (veka038) 2006-08-22 09:46

veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
#97: (2006-08-22 23:45)
Yugonostalgija
'ti Bogca ...

drjelena (female, 34)
#98: (2006-08-28 12:33)
Yugonostalgija
Veeliiki: E sad ovako...
Delimicno se slazem sa svima vama. Kazem delimicno jer su to o cemu vi pricate bili lepi trenuci velike zemlje. Ono sto zaboravljate je sledece:

- `78. godine samo igrom slucaja nas porodicni auto nije zavrsio u moru u Splitu sa desetinama ostalih BG oznacenih automobila.

- Samo su srbi (i iz Srbije i iz ostalih republika) bili jugosloveni, svi ostali su bili ono sto su i sad.

- Citava koncepcija razvoja jugoslavije zasnivala se na eksploatisanju prirodnih i privrednih resursa Srbije. Recimo, davali smo fruktalu voce skoro dzabe a sokove dobijali po visestruko visim cenama. Zato su sad svi razvijeniji od nas.

- Prva jugoslavija (kraljevina SHS) je formirana da bi se u jednu drzavu objedinili svi Srbi a ostali su se tome zestoko protivili, da bi na kraju i ubili Kralja Aleksandra.

- Zasto Gorenje, Elan, Fructal, Rade Koncar, Soko Mostar, i jos mnogo drugih strateski vaznih fabrika nisu napravljene u Srbiji nego u ostalim republikama? Zapitajte se sami...

- Samoupravni socijalizam? kakva prevara! Pa ko nije video da su direktori zapravo produzene ruke velikog gazde (citaj sistema) taj je bio u gadnoj zabludi!

- vestacki socijalni mir je odrzavan stalnim zaduzivanjem u inostranstvu (zbog cega i danas trpimo) i represivnim merama.

- Zasto je na golom otoku 94% zatvorenika bilo srpske nacionalnosti? Jel` smo bili toliko neposlusni?

- Samo u jugoslaviji su muslimani bili nacija a svuda u svetu su veroispovest. (daleko od toga da imam nesto protiv muslimana)

- `84. godine u Zagrebu nigde nisam mogao da kupim hleb. Zasto? Zato sto sam morao da trazim kruh, jer zaboga oni za drugaciji naziv nisu hteli ni da cuju.

- Partizanske jedinice NOV su bile sacinjene uglavnom (preko 90%) od srpskih boraca koji su nemilice istrebljivali sve srpsko sto nije bilo komunisticko a zarad neke jugoslavije.

- JNA je porazena od unutrasnjeg neprijatelja za koga nikako nije bila spremna! NNI? bas nismo bili iznenadjeni...

- Samo su Srbi izginuli pokusavajuci da spasu jugoslaviju koju niko drugi nije hteo! Svi ostali su ginuli za svoje zemlje i nacije! Gde je tu cuveno bratsvo i jedinstvo?

Ljudi, pogledajte gde zivite danas! I da je jugoslavija prezivela opet nista ne bi bilo isto! Pa 70.-tih i 80.-tih smo lizali koverte, danas pritiskamo enter, imali smo dva TV kanala, danas imamo 100, mogli smo da nestanemo a danas ce vam zazvoniti mobilni... sve se promenilo! Tu smo gde smo i hvala Crnogorcima sto su nam omogucili da se zovemo Srbija, da i drugi znaju ko smo!

ih....kolki si....a pišeš gluposti
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
#99: (2006-08-28 15:03)
Yugonostalgija
ca blues: ....VELIKI.....

...a ovo sto si ti napisao se u to vreme zvalo .....sovinizam...

....danas cu se zadovoljiti terminom ....sirenje RASNE VERSKE I NACIONALNE NETREPELJIVOSTI....

.....mada ima tu elemenata i ...SIRENJA LAZNIH VESTI U CILJU IZAZIVANJA PANIKE, IZAZIVANJA OPSTE DRUSTVENE NESIGURNOSTI, TE RASPIRIVANJA STRAHA....

....sve u svemu druze mili...nisi vredan ni metka uz plot...

...OMLADINSKIM SNAGAMA, RADNIJEM BRIGADAMA, MI ZANJEMO ZITO, ZITO, .....ZIVIO NAM MARSAL TITO...

...ili....sto bi rekao CHE...HASTA LA VICTORIA SEMPRE....ca blues

poznat mi je taj termin... kao i onaj IZBEGAVANJE ISTINE ZBOG MIRA U KUCI.
I jeste se zvalo SOVINIZAM ali samo kad nesto tako izgovori neko sa ovih prostora, istocno od Drine. E pa "druze" moj koja od gore navedenih CINJENICA nije istinita? Jel` ima mozda neceg izmisljenog? Jesam li ja nekoga uvredio? Osim mozda tebe, ali ako te istina vredja to je zaista samo tvoj problem...
A koliko sam ja vredan zaista mislim da ne treba ti da sudis, jer definitivno nisi u stanju da razlucis mastu od realnosti i lepa secanja od istorijskih cinjenica.
A o mecima nemoj da mi pricas posto mi se jedan "jugosloven" vec potpisao na mesu istim dok sam branio tvoju jugoslaviju negde u okolini Okucana

Updated 1 time(s), Last update (Veeliiki) 2006-08-28 15:14

Veeliiki (male, 32)
A sad... spektakl!!!
cater
#100: (2006-08-28 20:09)
Yugonostalgija
veka038:

Тито касни на ЕГЗИТ и пизди...

Ili mu je bilo jasno "koliko su sati"
cater is no longer member of Romance Cafe
total: 1614, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 162
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.