Romance Cafe forums

All forums

Yugonostalgija  

views: 73936, replies: 1612
total: 1612, displayed: 10, page: first page previous page ... 129 130 131 132 133 134 135 136  137  138 ... next page last page of 162
Post #1, page: 1
#1: 2006-05-03 12:23
Yugonostalgija
Osećate li jugonostalgiju?

Nedostaje li vam nešto iz perioda postojanja SFRJ?

Navedite ono što vam nedostaje ali i ono zbog čega se radujete što je više nema ...

ZA i PROTIV
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
page: 137
#1361: (2009-01-20 04:32)
Yugonostalgija
…..REPUBLIKO SREĆAN TI ROĐENDAN…

…..teče brzi drim nosi ranjenike, kapetan leši vodi osvetnike…leši kapetan junak metohije iz prizrena tera švapske divizije…..cveta jorgovan idu letnje noći, leši kapetan kada ćeš mi doći….

…provedem ceo dan na netu i čitam ko i šta piše o SFRJ….

…lajt motiv mi od utro na sabajle ova pesmica…

www.youtube.com/watch?v=mFV4HAlcIHA

…..i tako….

…republika slovenija…u potpunosti prihvata tekovine antifašističke borbe i socijalističke revolucije…svesni su svih propusta koji su nastali u posleratnom periodu i uglavnom su iz toga izvukli pouke koje ih sprečavaju da ponavljaju gluposti iz predratnog vremena…smatraju da su im nob i revolucija doneli nacionalno oslobođenje…

…republika hrvatska ….moralno i revolucionarno posrnula krajem osamdesetih…se drži izjave oca nacije dr tuđmana da je nob i socijalistička revolucija svrstao hrvatsku na stranu sila pobednica…te omogućio nacionalnu ravnopravnost hrvatima….svakako u njihovom deklarativnom prihvatanju ovoga stava, rukom za perčin ih drži istra koja je jako levo orijentisana i puno pažnje poklanja negovanju komunističkog pokreta…

…republika bih…e ybg veseli bosanci…teško je tu okaniti se popova hodža svećenika i njihovih uputstava…oni su 45 pa tek bili pojam društvene zaostalosti…

…republika crna gora….održali su kontinuitet posleratne vlasti…redak primer….vrlo moguće…jedinstven primer…nob i revolucija su bez pardona i dalje in….i oni smatraju da su u tom periodu stekli nacionalnu ravnopravnost sa ostalim južnoslovenskim narodima…

…republika makedonija…njima treba novi svetozar vukmanović tempo…ebaše im majku i bugari i grci i albanci…nikako da se isčerupaju iz kandži hegomonističkih komšija….nob i revoluciju prihvataju kao nešto što im je donelo nacionalno oslobođenje i ravnopravnost….

….republika srbija…

…republika srbija…sunce ti žeženo…obzirom da već više od godinu dana živim i radim i stvaram u njoj…ovog puta njoj posebna pažnja….

…nemož on mene tolko malo da plati kolko ja malo mogu da radim…

…ako je srbin što nije rođen u šumadiji nego u lici…

…samo da nas puste…..jao kako ćemo im se nayeeebati majke šiptarske….

…šta bre crnogorci ….pa cela crna gora kao jedno selo u šumadiji…….

….jaao veseli srbi gedže…oni su bre uspeli da podele i tradicionalno jedinstvenu islamsku zajednicu u sandžaku i da imaju svog favorita među tamošnjim odžama…

…nemogući su beš mi mater…

…odnos prema nob i socijalističkoj revolucije se vidno promenio…posle faze glorifikovanja raznih kvislinških i šovinstičkih pokreta, te potpunog omalovažavanja levih ideja….prešli su u fazu sitnosopstveničkog podyeebavanja…sitan prc kao izraz totalne nemoći…odnosno neznanja kako prevazići stanje potpune potlačenosti i svake bede…

…primer potrebe za slobodom i jednakosti je svako i ubedljiva pobeda lokalnog političara u svetozarevu….nije on ni prošao pored dela koja je marković napisao i za koja se borio, no izgleda da je to sredina gde se tako što iole razumnom čoveku da prikazati…

…beograd…beograd kao beograd…primećujem… a isto to komentarišu i ovi veseli dečaci antikvarni knjižari…neki novi klinci često traže marxov kapital…vrlo često….toliko često da je već postalo pitanje dovitljivosti obezbediti dovoljan broj primeraka…

…engelsov antidiring gotovo da je nemoguće naći…on je i u ono vreme bio medijski manje atraktivan….

….i taakooo….

…ah da…da predupredim ove desničarske, te, rojalističke pristaše ovde…

…krv ljudska se ne da meriti…no…broj stradalih u svim mogućim komunističkim progonima od 45 do kasnih osamdesetih….daleko je manji od broja stradalih u ratovima tokom devedesetih na teritoriji SFRJ….

..cveta jogrovan idu letnje noći, leši kapetan kada ćeš mi doći….

….republiko srećan ti rođendan…..

ps

..malo šo me inspiracija nije tela na dan armije...no još i čestitke da nema..
ca blues (male, 36)
#1362: (2009-01-23 01:25)
Yugonostalgija
Slovenija - nacionalna drzhava Slovenaca i ostalih gradjana

Hrvatska - nacionalna drzhava Hrvata i ostalog puchanstva

BiH - 3 nacionalna entiteta na Nichijoj Zemlji pod protektoratom Ne Zna Se Koga A Dobro Se Zna Al' Aj' Ako Neko Sme Da O Tome Pisne - dakle, entiteti su nacionalni

Crna Gora - nacionalna drzhava Crnogoraca i ostalih glasacha (i to samo onih koji sebe ne smatraju srpskim plemenom)

Makedonija - nacionalna drzhava Makedonaca pod upravom Shiptara i Bugara

...
Srbija - drzhava svih njenih gradjana

(ove stvari su definisane ustavima pomenutih ex-chlanica ex-SFRJ)

...
e sad', reci da sam frakcionash
Windfucker (male, 42)
Neki nikad' ne dozhive chudo, al' chitav zhivot u chuda veruju ;)
#1363: (2009-01-23 01:45)
Yugonostalgija
e trt!....nece da moze

Ustav Republike Srbije

I NAČELA USTAVA

Republika Srbija

Član 1.

Republika Srbija je država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.

...tako da...Srbija je drzava SRPSKOG naroda .
inana (female, 99)
..i tako..
#1364: (2009-01-23 01:55)
Yugonostalgija
e trt, 4 real - zaboravio sam da nam je DOS promenio Ustav
Windfucker (male, 42)
#1365: (2009-01-23 03:03)
Yugonostalgija
...frakcionaš ....

....Crna Gora je gradjanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava u kojoj kao slobodni i ravnopravni gradjani žive pripadnici naroda i nacionalnih manjina: Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Muslimani, Hrvati i drugi, privrženi demokratskoj i gradjanskoj Crnoj Gori...

...nego....pada u oči...

...svi naopako srbi kontra ....

Updated 1 time(s), Last update (ca blues) 2009-01-23 03:07

ca blues (male, 36)
Please note: VIP members do not see advertising
#1366: (2009-01-23 03:17)
Yugonostalgija
tja' bRReee, svi se u medjuvremenu prestrojili - mi malo na onuuu stranuuuu, "oni" malo na ovuuuu stranuuu - sad' opet lichimo jedni na druge
Windfucker (male, 42)
#1367: (2009-01-23 03:19)
Yugonostalgija
....drug nam tito napisao pismo da širimo bratstvo i jedinstvo....
ca blues (male, 36)
#1368: (2009-01-23 03:28)
Yugonostalgija
... a onda je doshao Shoomar i sve nas poterao u *beep*
Windfucker (male, 42)
#1369: (2009-01-23 12:40)
Yugonostalgija
da, da,

''...drugarice i drugovi mi, ovde, imamo objektivnih problema koji su proizisli iz subjektivnih problema nekih nasih drugova kojih nije puno, ali nije zanemarljivo malo...''

(miss'im, koja demagogija, ''voljenog'' nam Vodje)

''no, sve cemo mi to zeleznom metlom potjistiti...''
relativnoPrisutna (female, 47)
''...sve sto je jednom bilo, ali mislim bas onako stvarno, to nikada ne moze da nestane.''
#1370: (2009-01-23 13:38)
Yugonostalgija
''...drugarice i drugovi mi, ovde, imamo objektivnih problema koji su proizisli iz subjektivnih problema nekih nasih drugova kojih nije puno, ali nije zanemarljivo malo...''

"... Dame i gospodo... mi, ovde, imamo objektivnih problema koji su proizašli iz subjektivnih problema neke naše gospode biznismena, kojih nije puno, ali nije zanemarljivo malo ex društvenog bogatstva u njihovom posJedu... "

U čemu je razlika?
Jane Dow (female, 88)
"... Opšta situacija: trubimo, trubimo, možda će ispasti kakvo čudo."
total: 1612, displayed: 10, page: first page previous page ... 129 130 131 132 133 134 135 136  137  138 ... next page last page of 162
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis