Nightingale:
Windfucker:
gagic: e pa ovako...koliko sam Cecu shvatio ona je napisala da su samo nas ucili da je brat mio, ma koje vere bio, a ostale ne...
i dok su nas ucili da smo Jugosloveni, ostale su ucili da su Crnogorci, Makedonci, Hrvati, Slovenci...
... nije tachno... jedino shto nas razlikuje od drugih je shto je nasha drzhavna politika bila jugoslovenska... a to shto su lepili Miloshevicu da je hteo da razbije Yugoslaviju - pa zashto su ga terali da pristane na cepanje??... aj' shto neki tamo veruju u to bulazhnjenje, al' shto mi ovde...
E, tačno je...jedino što nas razlikuje od ostalih republika je što smo stoka koja najbrže zaboravi svoje vekovne korene i primi se na nešto
nepostojeće koje jedino još u Kini (s mukom) preživljava.
... no, no

- o stoci govoriti samo u svoje ime

... hasta la victoria, siempre

...
Gagic: ukoliko me secanje ne vara o onom sto sam procitao, zapadne republike bivse SFRJ su rasirenih ruku (i nogu) docekale dolazak Nemaca i Italijana i pod njihovom komandom su pobile preko milion Srba, Jevreja, Roma i ostalih
Windfucker:... istina... delomichno!... to nisu bile "republike", nego kvislinshke tvorevine... to nisu uradili narodi, nego pojedinci i organizacije, vishe ili manje masovne... ali "republike" i narodi - ne.
Šta je bre "delomično" (inače, kaže se delimično, da nisi pomešao sa "dJelomično", pa napravio hibriD

)? Ko se to u Hrvatskoj i Sloveniji pobunio protiv okupacije? Kad? Gde? Jebote, imali su muke da pronađu dve bitke (a sumnjam da su u pitanju bile svadbe i pucanje u vazduh) da ih ubace u čitanke kako bi generacije "jugoslovena" mogle da se napajaju pričom o bratstvu i jedinstvu.
... msm da je krucijalno za temu da li je "delom" ili "delim" -ichno... kljuchni argumeNT

... btw, oko bitaka bismo se i mogli slozhiti, samo se pitam kakve to veze ima sa temom?? na osnovu toga tvrditi da medju ostalima ne postoji jugoslovenska ideja??... heh' :D)))
Gagic:...a o tome se u bivsoj SFRJ cutalo zar ne? ja sam za Jasenovac i Staru Gradisku saznao tako sto sam bio tamo i gledao film i kupio i procitao knjigu...nesto se ne secam da se u skoli o tome govorilo vise od jednog pasusa...
Windfucker.... postoje dve varijaNTe za ovu notornu lazh - ili si bio totalni autista da je pored tebe shkolski sistem prohujao kao pored Skarlet O'hara, ili si vrlo, vrlo maliciozan u svojoj "selektivnoj istini"...
chista, notorna lazh. Ma nemoj. Baš me zanima gde si ti pročitao makar nagoveštaj da je bratski hrvatski narod imao udela u genocidu nad gorepomenutim narodima. Provlačilo se, ali onako stidljivo, i uzgred, da se ne digne prevelika prašina jer smo, je li, "braća".
... nisam nigde prochitao da je "hrvatski narod imao udela u genocidu"... uvek su se pominjale "hrvatske ustashe", kao shto se uchilo ne o Nemcima, nego o "nemachkim nacistima", "italijanskim fashistima", "shiptarskim balistima", etc, etc... i daleko od stidljivog, ustazshizam je prikazivan onakvim kakav je i bio - bestijalan do besmislenosti... prichati drugachije znachi lagati... no, poshto vam je to jedini argumeNT, prekrajanje chinjenica, potpuno razumem vashu frustraciju - mozhda bi vam neko normalan i poverovao, kada bi se ovde okupljala deca od 15-16 godina

...
Gagic:dok se u Hrvatskoj slavila Sveta Djeva Marija i ostali hriscanski praznici, dotle je u Srbiji to bilo zabranjeno
Widfucker:lazh... obichne kafanske priChe... slavio je i ispovedao ko je kako hteo...... vera i veroispovest nigde nisu bili zabranjeni... p'jane budale zapevaju u kafani, zatim se pobiju, pa kad' zaglave bajbok - kako drugo da sebe opravdaju, a osvete se onima koji im ne daju tjeif??... lazh...
Parti, ponekad stvarno preterano njaške o stvarima o kojima pojma nemaš, ili si ih učio iz iste čitanke gde se mali Jožica sankao u naćvama niz brdo ili igrao šapca-lapca i gađao praćkom vrapca. A i ko je mogao da ti ispriča bilo šta, familija u Hrvatskoj, možda? Jeste, bilo je zabranjeno. Formalno ne, ali su lokalni žbirovi imali zadatak da prenose ko je i kada išao u crkvu ili slavio slavu...maltretiranja su bila razna, od smanjivanja ocena deci u školi do zatvora u trajanju od nekoliko godina (ukoliko bi se neko slučajno drznuo da zapeva o kralju). Nemoj da ti navodim razne primere (iz stvarnog života, da), bolje je da i dalje živiš u svetu čitanki i posleratnih filmova. Samo ne preteruj.
... :D)) ... dakle, "formalno nije bilo zabranjeno"... dobro je, napredujemo, bar neko od vas razume nebuloze o kojima pricha

))) ... o ostalim vidovima pritiska bi se dalo polemisati, ali o tome mozhemo samo kada svoj maximalizam i ideoloshku zaslepljenost svedete u prihvatljive okvire... a o primerima samo ti nemoj da mi prichash - tvoja rech ovde ima poseban kredibilitet (pa ybt, vishe se bavish mojim finansi'skim i stambenim pitanjem, koga jesam a koga nisam, stolarijom & inim tlapnjama, no temama :D)))))
Gagic:dok se u drugim republikama razvijao privatan biznis, u Srbiji je bio zabranjen...konkretno, mom ocu su trazili da na 100din obrta plati 92din porez...
Windfucker:... lazh... u Hrvatskoj sam privatno radio po strogo utvrdjenim pravilima, koja se sushtinski ne razlikuju od danashnjih... isto sam uradio i u Bgd-u... Znaš kako, pošto vidim za šta si sve napisao da je laž, ni ovo ti ne verujem.
... e sad' si svojom nevericom povredio moje krhko emotivno bice

))) ... tvoja sumnja se vazdizhe na nivo mog smisla zhivota... odo' odma' das' ubi'em

)))) ... ukratko, zabole me

)))))))))))))))
Gagic:i za D...cenjen je bio i pasos i drzava i obrazovanje...i slobodno si smeo da spavas gde god si hteo...da obidjes sta si hteo...ides na more, razna letovanja i zimovanja...ali to je proslo...nema toga vise...
Windfucker:nema
sjebali komunisti
jugosloveni
ne nikako demokrate i shovinisti
E od ovoga mi se povraća, u kompletu. A sad kao niko ne ide na more, letovanja i zimovanja...niko se ne školuje i ne radi u svetu...joooj, boli me glava od vas...
... pa ti ni pre nisi mogao "na more", pa te zato i zabole :D))) ... da znash (kao shto ne znash) shta propushtash, drugachije bi pevao

))) ... no, nema veze, imash pravo da svoj zhivot provedesh u svom ataru

...
Gagic:meni je ujna Hrvatica...i ne mogu da ih mrzim...
Windfucker:... ne mozhesh da mrzish Hrvate zbog ujne??
ne mogu da verujem kakve plitke argumeNTe izbacujesh
ne mozhe ni Stpe da mrzi Srbe zbog zhene
ni Hitler nije mrzeo Jevreje zbog bivshe ribe
Meni ujna nije hrvatica, ali ih ne mrzim. No, vrlo dobro znam da mi nisu braća. Komšije, i to ne dobre. E, to su za mene oni.
... hehehe :D)) ... da nije smeshno bilo bi zhalosno - pa komshije su ti isto onoliko koliko su bili i pre... de, izjasni se - shta se po pitanju tvog komshiluka promenilo nastankom vishe drzhava?

))) ... neko se doselio, odselio?? :D))) ... heheh, ne mogu da verujem :D))))
Gagic:ali da zivimo sa njima u zajednickoj drzavi - hvala ne...
Widfucker:e pa, hteo ili ne, zhivish sa svima pomenutima, i po tom se pitanju nishta nije promenilo
u Vladi i dan danas imamo otvorene lobije
da ne nabrajam...
Ne, ne živimo
sa, nego
pored pomenutih. Razlika je drastična.
... a do "pre" si zhiveo sa njima?... u istoj kuci?... komshiluku? :D)))) ... ili su ti i sada na istoj udaljenosti, samo si u tripu da se neshto bitno promenilo? ... sem na loshije, shto ne mozhesh "na more" koje tebe ionako ne interesuje

))) ... msm, mozhda bi te interesovalo, da mozhesh, m?
I stvarno me mrzi da pišem ovolike postove, ali neki ljudi su nepopravljivo zadojeni idejom koja nas je (zamalo) upropastila kao narod. A i ne volim neistine. I takooo, trudiću se da što ređe svraćam na ovu (ofucanu, izlizanu, ničemuslužeću) temu.
... i ja mrzim da pishem kilometarse postove... i da repliciram na besmislice... zato bih te zamolio da isposhtujesh to obetjanje o shto redjim posetama... msm, zbog buducih pokolenja, i sudbine ovog naroda

.......