Romance Cafe forums

All forums

Yugonostalgija  

views: 82529, replies: 1614
total: 1614, displayed: 10, page: first page previous page ... 137 138 139 140 141 142 143 144  145  146 ... next page last page of 162
Post #1, page: 1
#1: 2006-05-03 12:23
Yugonostalgija
Osećate li jugonostalgiju?

Nedostaje li vam nešto iz perioda postojanja SFRJ?

Navedite ono što vam nedostaje ali i ono zbog čega se radujete što je više nema ...

ZA i PROTIV
drjelena (female, 34)
Moja se radost čuje u tišini, a ljubav udiše ...
page: 145
#1441: (2009-02-18 01:00)
Yugonostalgija
...o yugoslavijo narod te slavio.... ...
ca blues (male, 37)
#1442: (2009-02-18 01:16)
Yugonostalgija
gagic:
Windfucker: prvo, batice, nisam s'tobom chuv'o ovce, pa da mi se tako obratjash

drugo, 90% znanja na tu temu je shkolsko, a u vanshkolskim aktivnostima sam se trudio da to znanje proverim... za razliku od tebe, koji si ochigledno bezhao sa chasova

trece, definicija "zabranjenog" ne podrazumeva stav tvoje uchiteljice, nego drzhave i zakona kojima ona regulishe odredjenu materiju

Chetvrto, '70tih godina nisam imao radnju u Beograduali me zharko interesuje otkad' i otkud' one silne radnje u Balkanskoj, Prizrenskoj, Sarajevskoj, na Savskom Trgu... da, verujem da nam ih je donelo "demokratsko" prolece...

ajde bre, ne blamiraj se vishe, neko bi josh mogao i ozbiljno da te shvati, pa shta'sh onda??

prvi si počeo da me nazivaš lažovom, tako da je ovo samo moj odgovor i JA TEBE NE VREDJAM...i stop...kraj...

drugo, batice ja sam bio djak generacije gde god sam išao u školu (ne spominjem fax) i moje teorijsko znanje je jako usko povezano sa praxom za razliku od nekih koji su živeli na tudjoj grbači po stranim zemljama i koji od škole imaju 200-250 metara...

treće ja sam sa svojih 17 godina bio 20 puta na moru i prešao od Šibenika do Ulcinja jadransku magistralu i znam o čemu ti pričam što se tiče vere u hrvatskoj i srbiji, kao i o tome da li je ili nije bilo zabranjeno slaviti krsnu slavu, krstiti dete ili se venčati...

četvrto...da poznaješ i malo svoju zemlju kao ja, mogao bi da pričaš o tome da li je bilo moguće ili ne imati privatnu firmu u unutrašnjosti...

tako da ...prekini više sa vredjanjem ljudi ovde...mogao bih da pomislim da imam posla sa čovekom, a ne kao sad sa "čovekom"

e da...bolje i dobar razvod nego loš brak...kao mi i hrvati sada...

po tvom stavu sada (odnos prema drugim nacionalnostima) pomislio bih da želiš da budemo drugari, ortaci jer mora se čovek voleti, poštovati itd...i tu sam ja saglasan da se mora ČOVEK poštovati

... a taman sam mislio da te ne napushim, ali poshto si tako lichan, i bitno ti je nechije stambeno pitanje, zbog kog' vidim neizmerno patish, a shta drugo patjenNick da radi, e onda je red da te isposhtujem

... vidju 'vako, mensone - ti od fakulteta nisi video ni krov, da si pazhljivije chitao video bi da sam napisao "lazh", a ne "lazhov" (kako drugachije nazvati notornu neistinu?!), i sada cu biti fin, pa cu reci da su to shto pishesh obichne gluposti, ali ti necu reci da si glup... ima razlike, a ako je ne vidish, i prelazish granicu, so be it

dalje, ti si more gledao samo na razglednici, ili si tavorio u nekom soc-odmaralishtu, u veru se razumesh koliko i Marica u kriv ***c, o pravnoj regulativi da i ne govorim, terminologija ti je nebulozna (tebi uchiteljica kroji zakonske akte), za tebe je krvava bajka sa poChetka 90tih "dobar razvod" (to mozhe da izjavi samo idiot), i za kraj - zabole me za takve likove, sluzhite mi samo da istaknem poeNTu... da nije vashih besmislica, bilo bi mi teshko da dam primere ljudske maloumnosti )))...

ps - ovo o "drugarstvu" te nisam bash razumeo, al' ybg, i za to me zabole, pa ako te ne mrzi da trabunjash, a ti aj' ispoChetka
Windfucker (male, 42)
Niko nikad' nije dozhiveo chudo, ali vecina chitav zhivot u chuda veruje ;))
#1443: (2009-02-18 01:32)
Yugonostalgija
tebe izgleda stvarno NIKO ne voli...

izvini zbog toga..znam znam, imas complex od ljudi koji su nesto postigli u zivotu...

u najboljem slucaju imas jos toliko pred sobom, pa se potrudi da nesto postignes...

Nek ti je Bog u pomoci da se dozoves pameti...
gagic (male, 36)
you can't always get what you want
#1444: (2009-02-18 02:06)
Yugonostalgija
Nightingale:
Windfucker:
gagic: e pa ovako...koliko sam Cecu shvatio ona je napisala da su samo nas ucili da je brat mio, ma koje vere bio, a ostale ne...
i dok su nas ucili da smo Jugosloveni, ostale su ucili da su Crnogorci, Makedonci, Hrvati, Slovenci...

... nije tachno... jedino shto nas razlikuje od drugih je shto je nasha drzhavna politika bila jugoslovenska... a to shto su lepili Miloshevicu da je hteo da razbije Yugoslaviju - pa zashto su ga terali da pristane na cepanje??... aj' shto neki tamo veruju u to bulazhnjenje, al' shto mi ovde...

E, tačno je...jedino što nas razlikuje od ostalih republika je što smo stoka koja najbrže zaboravi svoje vekovne korene i primi se na nešto nepostojeće koje jedino još u Kini (s mukom) preživljava.

... no, no - o stoci govoriti samo u svoje ime ... hasta la victoria, siempre ...

Gagic: ukoliko me secanje ne vara o onom sto sam procitao, zapadne republike bivse SFRJ su rasirenih ruku (i nogu) docekale dolazak Nemaca i Italijana i pod njihovom komandom su pobile preko milion Srba, Jevreja, Roma i ostalih

Windfucker:... istina... delomichno!... to nisu bile "republike", nego kvislinshke tvorevine... to nisu uradili narodi, nego pojedinci i organizacije, vishe ili manje masovne... ali "republike" i narodi - ne.

Šta je bre "delomično" (inače, kaže se delimično, da nisi pomešao sa "dJelomično", pa napravio hibriD )? Ko se to u Hrvatskoj i Sloveniji pobunio protiv okupacije? Kad? Gde? Jebote, imali su muke da pronađu dve bitke (a sumnjam da su u pitanju bile svadbe i pucanje u vazduh) da ih ubace u čitanke kako bi generacije "jugoslovena" mogle da se napajaju pričom o bratstvu i jedinstvu.

... msm da je krucijalno za temu da li je "delom" ili "delim" -ichno... kljuchni argumeNT ... btw, oko bitaka bismo se i mogli slozhiti, samo se pitam kakve to veze ima sa temom?? na osnovu toga tvrditi da medju ostalima ne postoji jugoslovenska ideja??... heh' :D)))

Gagic:...a o tome se u bivsoj SFRJ cutalo zar ne? ja sam za Jasenovac i Staru Gradisku saznao tako sto sam bio tamo i gledao film i kupio i procitao knjigu...nesto se ne secam da se u skoli o tome govorilo vise od jednog pasusa...

Windfucker.... postoje dve varijaNTe za ovu notornu lazh - ili si bio totalni autista da je pored tebe shkolski sistem prohujao kao pored Skarlet O'hara, ili si vrlo, vrlo maliciozan u svojoj "selektivnoj istini"... chista, notorna lazh.

Ma nemoj. Baš me zanima gde si ti pročitao makar nagoveštaj da je bratski hrvatski narod imao udela u genocidu nad gorepomenutim narodima. Provlačilo se, ali onako stidljivo, i uzgred, da se ne digne prevelika prašina jer smo, je li, "braća".

... nisam nigde prochitao da je "hrvatski narod imao udela u genocidu"... uvek su se pominjale "hrvatske ustashe", kao shto se uchilo ne o Nemcima, nego o "nemachkim nacistima", "italijanskim fashistima", "shiptarskim balistima", etc, etc... i daleko od stidljivog, ustazshizam je prikazivan onakvim kakav je i bio - bestijalan do besmislenosti... prichati drugachije znachi lagati... no, poshto vam je to jedini argumeNT, prekrajanje chinjenica, potpuno razumem vashu frustraciju - mozhda bi vam neko normalan i poverovao, kada bi se ovde okupljala deca od 15-16 godina ...

Gagic:dok se u Hrvatskoj slavila Sveta Djeva Marija i ostali hriscanski praznici, dotle je u Srbiji to bilo zabranjeno

Widfucker:lazh... obichne kafanske priChe... slavio je i ispovedao ko je kako hteo...... vera i veroispovest nigde nisu bili zabranjeni... p'jane budale zapevaju u kafani, zatim se pobiju, pa kad' zaglave bajbok - kako drugo da sebe opravdaju, a osvete se onima koji im ne daju tjeif??... lazh...

Parti, ponekad stvarno preterano njaške o stvarima o kojima pojma nemaš, ili si ih učio iz iste čitanke gde se mali Jožica sankao u naćvama niz brdo ili igrao šapca-lapca i gađao praćkom vrapca. A i ko je mogao da ti ispriča bilo šta, familija u Hrvatskoj, možda? Jeste, bilo je zabranjeno. Formalno ne, ali su lokalni žbirovi imali zadatak da prenose ko je i kada išao u crkvu ili slavio slavu...maltretiranja su bila razna, od smanjivanja ocena deci u školi do zatvora u trajanju od nekoliko godina (ukoliko bi se neko slučajno drznuo da zapeva o kralju). Nemoj da ti navodim razne primere (iz stvarnog života, da), bolje je da i dalje živiš u svetu čitanki i posleratnih filmova. Samo ne preteruj.

... :D)) ... dakle, "formalno nije bilo zabranjeno"... dobro je, napredujemo, bar neko od vas razume nebuloze o kojima pricha ))) ... o ostalim vidovima pritiska bi se dalo polemisati, ali o tome mozhemo samo kada svoj maximalizam i ideoloshku zaslepljenost svedete u prihvatljive okvire... a o primerima samo ti nemoj da mi prichash - tvoja rech ovde ima poseban kredibilitet (pa ybt, vishe se bavish mojim finansi'skim i stambenim pitanjem, koga jesam a koga nisam, stolarijom & inim tlapnjama, no temama :D)))))

Gagic:dok se u drugim republikama razvijao privatan biznis, u Srbiji je bio zabranjen...konkretno, mom ocu su trazili da na 100din obrta plati 92din porez...

Windfucker:... lazh... u Hrvatskoj sam privatno radio po strogo utvrdjenim pravilima, koja se sushtinski ne razlikuju od danashnjih... isto sam uradio i u Bgd-u...

Znaš kako, pošto vidim za šta si sve napisao da je laž, ni ovo ti ne verujem.

... e sad' si svojom nevericom povredio moje krhko emotivno bice ))) ... tvoja sumnja se vazdizhe na nivo mog smisla zhivota... odo' odma' das' ubi'em )))) ... ukratko, zabole me )))))))))))))))

Gagic:i za D...cenjen je bio i pasos i drzava i obrazovanje...i slobodno si smeo da spavas gde god si hteo...da obidjes sta si hteo...ides na more, razna letovanja i zimovanja...ali to je proslo...nema toga vise...

Windfucker:nema
sjebali komunisti
jugosloveni
ne nikako demokrate i shovinisti

E od ovoga mi se povraća, u kompletu. A sad kao niko ne ide na more, letovanja i zimovanja...niko se ne školuje i ne radi u svetu...joooj, boli me glava od vas...

... pa ti ni pre nisi mogao "na more", pa te zato i zabole :D))) ... da znash (kao shto ne znash) shta propushtash, drugachije bi pevao ))) ... no, nema veze, imash pravo da svoj zhivot provedesh u svom ataru ...

Gagic:meni je ujna Hrvatica...i ne mogu da ih mrzim...

Windfucker:
... ne mozhesh da mrzish Hrvate zbog ujne??
ne mogu da verujem kakve plitke argumeNTe izbacujesh
ne mozhe ni Stpe da mrzi Srbe zbog zhene
ni Hitler nije mrzeo Jevreje zbog bivshe ribe

Meni ujna nije hrvatica, ali ih ne mrzim. No, vrlo dobro znam da mi nisu braća. Komšije, i to ne dobre. E, to su za mene oni.

... hehehe :D)) ... da nije smeshno bilo bi zhalosno - pa komshije su ti isto onoliko koliko su bili i pre... de, izjasni se - shta se po pitanju tvog komshiluka promenilo nastankom vishe drzhava? ))) ... neko se doselio, odselio?? :D))) ... heheh, ne mogu da verujem :D))))

Gagic:ali da zivimo sa njima u zajednickoj drzavi - hvala ne...

Widfucker:e pa, hteo ili ne, zhivish sa svima pomenutima, i po tom se pitanju nishta nije promenilo
u Vladi i dan danas imamo otvorene lobije
da ne nabrajam...

Ne, ne živimo sa, nego pored pomenutih. Razlika je drastična.

... a do "pre" si zhiveo sa njima?... u istoj kuci?... komshiluku? :D)))) ... ili su ti i sada na istoj udaljenosti, samo si u tripu da se neshto bitno promenilo? ... sem na loshije, shto ne mozhesh "na more" koje tebe ionako ne interesuje ))) ... msm, mozhda bi te interesovalo, da mozhesh, m?

I stvarno me mrzi da pišem ovolike postove, ali neki ljudi su nepopravljivo zadojeni idejom koja nas je (zamalo) upropastila kao narod. A i ne volim neistine. I takooo, trudiću se da što ređe svraćam na ovu (ofucanu, izlizanu, ničemuslužeću) temu.

... i ja mrzim da pishem kilometarse postove... i da repliciram na besmislice... zato bih te zamolio da isposhtujesh to obetjanje o shto redjim posetama... msm, zbog buducih pokolenja, i sudbine ovog naroda .......

Updated 1 time(s), Last update (Windfucker) 2009-02-18 02:16

Windfucker (male, 42)
#1445: (2009-02-18 02:25)
Yugonostalgija
gagic: tebe izgleda stvarno NIKO ne voli...

izvini zbog toga..znam znam, imas complex od ljudi koji su nesto postigli u zivotu...

u najboljem slucaju imas jos toliko pred sobom, pa se potrudi da nesto postignes...

Nek ti je Bog u pomoci da se dozoves pameti...

... gagicu, samo ti nemoj da mi prichash o ljubavi i uspehu

tvoj horoskop ionako izgleda kao dobar vic...
ljubav - zvezde se smeshe
posao - zvezde se smeshe )))
sex - zvezde umiru od smeha

daj bre ybt, uozbilji se malo, meni reci da sam nevoljen?? ... i to ti da mi kazhesh, oliChenje sex ikone? ... o uspehu, nachitanosti, obrazovanju - da i ne govorimo :D))) ... ti stvarno mislish da polemishesh sa nekim ko je zavrshio "osmogodishnju shumarsku"? ... msm, ako ti je sex tako drazhi, nastavicu da te "volim", a ti zamishljaj da sam stolar... kamiondzhija... wotevRR hahahaha
Windfucker (male, 42)
Please note: VIP members do not see advertising
#1446: (2009-02-18 09:27)
Yugonostalgija
...evo nas opet na putu za nigde...
...dragi ljudi iz mog Windowsa...meni je ova polemika malko smešna nemojte se ljutiti..kad je činjenica da je velika kompanija veselog tajkuna iz Hrvatske kupila Dukat i beogradsko pristanište...o kakvom životu jedni pored drugih govorite...o dva siromašna naroda kojima se oči mažu nacionalizmom..za dobru platu svako od Vas bi radio za tog tajkuna i ne bi postavio nikakvo pitanje koje je on vere i nacije...a ovde se jedva preživljava..tako je i u veseloj državi Hrvata...
...i stvarno mi nije bitno što su Srbi jeli zlatnim kašikama u prošlosti...sada nemaju šta da jedu...
...a i nije mi baš jasno kakav je to u Hrvata tisućuljetni san iz koga se budiš gladan i u beznadju...
..Ko sam ja da sudim??? ..ovde ne samo da je ubijena mladost..na ovim prostorima su ubijeni i snovi....
damma (female, 99)
damma iz šaha...
#1447: (2009-02-18 10:50)
Yugonostalgija
... Dammenzi bite - ... mozhda neke druge analogije, mozhda "shovinizam" umesto "nacionalizma", ali - to je sushtina ... mnogo su se okolna braca usrecila samosvojnoshcu, isto koliko i mi
Windfucker (male, 42)
#1448: (2009-02-18 16:33)
Yugonostalgija
Windfucker: ...blablablatruĆ...

E, ne mogu. Mislim, stvarno me mrzi. Vidim da se i dalje nisi oslobodio ružne navike da se prolupavaš, tj. da govoriš o stvarima o kojima nemaš pojma, ili o kojima imaš otprilike 1 % informacija. A da ponovo prežvakavam stare priče sa tobom, ne pada mi na pamet.

Zato slobodno i dalje piši postove koji kao da su preuzeti sa pamfletića SPS-a, ali onih požutelih (sa Slobelixom), pošto su danas i oni u prvim redovima za put u Europu. Možda se nađe neko ko se i primi na tvoju doktrinu, ko zna.

Tako da, puno sreće u širenju proletersko-bratsko-jedinstvnih ideja.
Nightingale (male, 37)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
#1449: (2009-02-18 20:20)
Yugonostalgija
jel ` yugonostalgija je samo zzal za mladosscu,zal za boljim i mirnijim vremenima...zal za necim kad smo (oni stari kao mi)bili lepsi ,mladji,slobodniji i sigurniji...??????? zal za SFRJ,mozda????(tu onda spada i jozza,petokraka,nesvrstani,svi ce ljudi braca biti,”nashe” more,”nash” triglav i ostalo “nashe”)ili je osim te emocionalne dimenzije (koju i mogu da donekle razumem-eto ja recimo bas zzalim sto ona ekipa nije sacekala i bodirogu i rebarce..da vide ameri jos 90tih kao se igra basket)sadrzana i neka druga,objektivnija i racionalnija dimenzija???
..jugoslovenska ideja nije nikakav fantazam nametnut sa strane,niit liricna ideja zanesenjaka...jugoslovenska ideja ne pripada ni jednom narodu kao licna...ima tih ideja u svim narodima ovog prostora,ali mora se pitati odkud i sta su joj koreni...uzmimo samo politicki zzivot na ovim prostorima pocetkom 20 veka,programe tadasnjih politickih partija i videce se da teza da je Jugoslavija bila vestacka,nasilna i fantomska tvorevina velikih sila jednostavno pogresna...dok je YU bila (i ona prva i ona druga,znaci ne samo ova partizanska o kojoj najvise vidim raspravljate)respektabilna drzava o izvornost njenog postanka,svi su se otimali..srbi da je to njihova tvorevina,hrvati na svoj ilirski pokret...itd..ispadalo je na kraju da su stari sloveni sa kavkaza i krenuli samo da bi na ovim prostorima pravili drzavu pod tim imenom...ali mac..kad se drzava raspadala,i prvi i drugi a i treci put svi su se te ideje odrekli,pa su autorstvo te ideje jedni narodi prebacivali drugima i tako u krug.(nasilnicka i kapitulantska hrvatska ideja –po srpskim izvorima,ili kako braca ujaci kazu,jugoslovenstvo je srpska hegemonisticka ideja),ako vas ne mrzi kopajte malo po starim novinama,arhivima,citajte a ne samo vrtite tri kafanske interent misli koje objasnjavate kroz svoj pogled na stvar..licni pogled na istinu nekada je u suprotnosti sa istinom...istina je da je jugoslavija stvorena 1.12.1918 godine,istina je da su u srbiiji vec 1903.g sve stranke,leve ,desne,konzervatne,napredne usvojile jugoslovensku ideju kao svoju,i kao svoj program politickog delovanja(sa druge strane licno sam video udzbenik iz 1993 g ,za osmi razred iz istorije-jel tad ministar Slobin bio onaj pok.Dacha Z. Markovic??? u kome pise notorna laz da do prvog svestskog rata ideje jugoslovenstva u Srbiji nije bilo)..i levo i desno od Nikole Pashica u Srbiji je Jugoslavija LOGICNO ,RACIONALNO RESSENJE...zato kazzem ressenje? prosto jer se gledalo unapred,a nacin da se PROSTOR,koji je tada pripadao AustroUgarskoj,”SRECNO PODELI” izmedju MA-KO-GA...prosto su tadasnji politicari imali onaj fini osecaj o etnickoj izmesanosti,i racionalnom nacinu za resenje takvog pitanja...postavljanje granica u tadasnje vreme bi vodilo nizu beskonacnih ratova...morate ukpirati da to govore politicari ,o tome pisu beogradske novine,iako je tada srbija jedina organizovana drzava ovih prostora...ali oni su pre svega racionalni jer to ,U TADASNJIM USLOVIMA,(buduceg nestanka hiljadugodisnejg austrougarskog carstva)jedino resava nacionalno pitanje novoosobodjenih naroda a u isto vreme je put ka stvaranju snazzne najvece drzave na Balkanu,sto i jeste bitno tadasnjem evropskom uredjenju..projekat stvaranja nije ideoloski,emnocionalan nego naprosto racionalan i logiccan.....znam da se pozivate na skole i ko je sta ucio,onda vam je i “poznato” sta je sve tih godina pisao poznati naprednjak(konzervatvna partija) Stojan Novakovic ili recimo ono sto su trazili tadassnji socijal demokrate govoreci oBALKANSKOJ FEDERACIJI(njima je i ideja o Jugoslaviji mala...znam sad ce se ovi sa cvetom u kosi setiti tate i njegove ideje da se sa grcima napravi konfederacija... koja se jedino avionom mogla preci..o bozze..-nemojte mi reci da to nije tacno,pa gledao sam to svojim ocima u onom dnevniku koji je trajao po satipo..)al da se vratimo na temu..

..Racionalna i TADA logicna ideja je sprovedena u delo...i sta??? ..pa onda 1945..(isto logicno al uprljano ideologijom).ponovo..i sta?
..Jugosalvija je imala sansu da opstane i da traje samo kao demokratska federacija,i tacka...prva nije bila federacija,zato svi oni problemi koje je Aleksandar pokusao ispravljati-bolje da nije..a druga partizanska iako federativna,zbog ideologije nikada nije bila demokratksa...i tacka.
Sve ostalo je cist emotivna,cesto zlonamerna analiza u cilju zaljenja za svakodnevnim jugoslovenstvom...svakodenvnim.???..one veze,i odnosi medju obicnim ljudima,kulturne i druge pogodnosti jedne velike drzave....
sad se setih,negde oko Bokana 90 i nekih..lezimo u blatu..i piPkamo gde su lokalci,bez ikakvih oznaka ostavili pastete...(a odgovor,sto nisu obelezili im je bio...”pa od nasih niko ne ide na tu stranu”..valjda su se nadali da samo iz pravca Vocina ujaci mogu da dodju...elem da ne davim..vucemo se danima po blatu..bodemo...maramicama obelazavamo..a mali Boris,svaki put kad je nadje i obelezi glasno vikne-JUGOSLAVIJA-VEL`KA JE TO IDEJA BILA,MOJ ZEMO....

YU je kao ideja prevazisla narode koji su je napravili i na njen raspad u krvi treba tako gledati...nemam zzal,ni zelju...a nostalgiju svako nek za sebe ima,ili nema...samo ne nabijajmo je jedni drugima na nos...a narocito ne svoja politicka uverenja...zato je ova tema uvek bila izvor zaraze za dalju epidemuju na forumu...umesto bas da bude obratno.
Oba raspada su bila krvava..zato oni koji je ne vole to koriste kao argument da nije valjala...ili je ona bila toliko dobra ideja da je trebalo mnogo krvi da se raspadne....mozes je gledati kao god zelis...imam osecaj da nismo sazreli za ideju “prve Evrope”..nase elite-u svim drzavama-su postupile ruseci drzzavu,RACIONALO....po sebe...svakodnevno jugoslovenstvo ce postojati i dalje...pa kom se svidja ima u cemu da ucestvuje,vaspitava decu,a neko ce i da nadje interes...svakodnevno jugoslovenstvo nije ideologija nego potreba da se ponovo oseti odseceni prst...fantomski bol.
Centar jugoslovenstva i nostalgije za njim nije u tim svakodnevnim potrebama,makar vam nedostajao i odseceni prst,nego u tome da razumemo nacije,drustvena pitanja,sami sebe...mi te stvari nismo razumeli...niti smo se menjali u cilju te velike ideje...isli smo unazad,jer postojao je stalni i stalno podgrejvani otpor evropi i demokratiji...a nama je da sebe promenimo,ipak veliki napor...lakse je odustati i sve sjebati...
...i tako,puzis..pipkas..dal ce eksplodirati ..pazljiv si..i on se prodere... JUGOSLAVIJA-VEL`KA JE TO IDEJA BILA,MOJ ZEMO!!!
ferlajt (male, 99)
ако вам је ОВАКО добро...онда ништа !!!
#1450: (2009-02-19 03:09)
Yugonostalgija
ybt, jes' ti prepisiv'o?

pozdravljam stav
Windfucker (male, 42)
total: 1614, displayed: 10, page: first page previous page ... 137 138 139 140 141 142 143 144  145  146 ... next page last page of 162
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.