Yugonostalgija
Ja sam klasični Jugonostagičar,a obrazložit ću i zašto:
1Nisam smatrala da smo svi brace i sestre, ali sam poštovala druge,a i drugi mene.
2.Nisam nikoga ugrožavala,a ni drugi mene.Tek danas sam ugrožena,ali od onih koji me štite od drugačijih.Tragično je to što u tom duhu odgajaju i mlade ljude.
3.Na sreću,moja porodica je i dalje sastavljena od pripadnika svih naroda koji su bili sastavni dio ex-Jugoslavije.Slavimo Božiće,Nove godine,Bjarame.
4.Sa pasošem te zemlje proputovala sam Svet,a moja djeca čak i u susedne države idu kao stranci.
5.Ni danas ne gledam ljude po njihovoj nacionalnoj pripadnosti.Ne znam po kojem to pravilu ako je neko pripadnik moga naroda mora biti dobar čovjek, a svi drugi su loši.
6.Meni niko ne može oduzeti pravo da Beograd,Zagreb,Novi Sad ,
Dubrovnik,Osijek,Ohrid,Herceg Novi,Budvu ,Ljubljanu,Bled,Skopje ne osećam podjednako kao svoje gradove,kao što to osjećam za Sombor,Suboticu,Valjevo Negotin itd.
7.I za kraj molim one koji to žele pročitaje satire Radoja Domanovića,a posebnu oažnju obratite na "Vođu"i"Mrtvo more",pa zar to nismo tamo opisani svi mi.???
P.S.Nemamo više Goli otok itd,ali smo imali Srebrenicu,Kravice,a danas i Kosovo.Pitam se šta je bilo bolje i potrebnije.Ne morate voleti nešto što je bilo,ali i ne pljujte po tome.Možda će sutra neki novi klinci pljuvati po ovome što smo danas stvorili i bit će neki novi čopavi,čoravi i tome slično kojima mi danas želimo dizati spomenike.,,,,,eto toliko od mene......
Updated 1 time(s), Last update
(mimaso) 2006-08-20 21:43
mimaso
(female, 50)
Ovaj dan raskopcala sam jednim potezom oka.Pogledom obukla nebo u plavo,more dodirnula prstima i u l