Elem...
kad ja ono juche, u kasno jutro jednog ponedeljka, poslednjih dana maja leta gospodnjeg 2006-te

, bezeci od stvarnih problema i svog profesionalnog zivota, htedoh da uteknem u radost i veselje i lake shale, pa udjoh na chat...
... Jutrom pijemo kafu zajedno. Kuva ko prvi stigne u "kafanu". Il' onaj ko zakasni. A jedna mala veselica, shto se smeje najsladje na svetu, pravi kiflice i jutrom ih deli - levo su one sa dzemom, desno one sa sirom... Ne verujete?!? Udjite jutrom na chat, pa cete se uveriti! Mirishe celi sokak! I kikot se chuje tri bloka dalje
I tako vam kazem... Pijemo mi kafu, kikocemo se, preprichavamo vikend, veseli, toplo ushushkani u chat sobu kao u mali kafe na uglu. Za svakim stolom poznato, drago lice... I ondaaaK... Dodje jedan mali shto nije iz nashe ulice. Jeste iz kraja, ali... Nekako... Nije da mi njega ne volimo. Ma ne. Nego on, valjda ljut na nas shto necemo da se igramo kako on hoce, a nece da nauchi nashe igre, te tako... Pokvari nam igru. I zavadismo se. Stvarno, stvarno.
A meni nekako zao da nam igra ne bude vesela. I ne znam da li me to vishe ljuti ili rastuzuje. Pa sve pokushavam da vratim veselje. Da ovu ruznu, izduvanu loptu shutnem daleko, preko ograde. Da nam ne smeta. Da nas ne zaustvalja u veseloj trci za maglichastim odsjajima sveta koji zelimo. Koji je bolji. Mirniji. Ispunjeniji radoshcu nego shto je ovaj stvarni, svakidashnji, u prashine briga zagubljen svet. I pricham, dovikujem, mashem rukama, smirujem, shaljem dimne signale, pozivam se na prijateljske topline i razumevanje... Pa sa radija chuh: "... uzalud vam trud svirachi..."
Eto... To je bila tema. Pardon, to je trebala da bude. Al' napravih greshku! I pomeshah Sofronija sa Tomom i Jaryjem. I dugmice pomeshah. I... A osvanu nova tema na forumu.
A pitanje za caskanje i za forum? E, necu vam kazem! Setite se sami. Ili potrazite. Ili izmislite. Ili... E! Neka sam vam rekla. Bash!