ima nekoliko dobrih ljubavnih scena u filmu Lola rennt (Tom Tykwer, 1998 )
izdvoijila bih ove dve: Sve što se dešava, praktično, saznajemo iz Lolinog ugla, jer na tok pripovedanja utiče svojim delovanjem. Kamera predstavlja Lolu i pogled gledaoca se identifikuje sa njom. Identifikacija je potpuna a toga postajemo svesni, naročito, u poslednjoj sceni, kada Lola prati Manijev izlazak iz kola, njegov veseo korak, zavrtanje rukava na košulji, bezbrižan osmeh. Stiče se utisak da je u taj pogled
ulila svu svoju ljubav i kao da je bilo vredno,
samo zbog toga, sve ono sto je proživela poslednjih dvadeset minuta. Tek tada se na Lolinom licu pojavljuje osmeh, jer tokom celog filma nije se nijednom nasmejala.
I pogled je postao blag a do tada je i zabrinut i uplašen, preteći, nesiguran. Mani sklanja Loli kosu sa lica sto čini taj gest najromantičnijim u celom filmu: ”Hej, ti…šta si radila? Jesi li trčala? Ne brini, sve je u redu. Hajdemo.” (Raznežila me Manijeva nežnost koja je bila izazvana Lolinim osmehom dok je gledala kako joj prilazi.

)
Ipak je kraj filma sasvim ”stvaran”. To je ono sto smo čekali od prvog razgovora koji su vodili Lola i Mani. Scene koje su snimane bez njih napravljene su video kamerom i imaju drugačiji izgled, drugi nivo u odnosu na scene snimljene 35 mm kamerom. Video kamera je doprinela da sve izgleda kao da se odvija baš sad i baš ovde pred našim očima. Kamera koja prikazuje intimne trenutke uvećava njihovu bliskost i daje svemu romantičarski izgled (rasplinjenost). Svetlo je prigušeno i kao da se raspršuje i u potpunoj suprotnosti je sa dnevnim. Leže u krevetu na leđima i razgovaraju. Razgovor koji se odvija u takvim trenucima u skladu je sa žanrom melodrame, i u skladu sa zaklinjanjem na večnu ljubav.
“Mani
A
Voliš li me
Ma, svakako
Kako si tako siguran
Ne znam, jednostavno znam
Ja mogu da budem i bilo koja druga
Ne
Zasto ne
Jer si ti najbolja
Kako znaš
Jednostavno znam