Romance Cafe forums

All forums

Najbolji postovi ikad :)  

views: 15748, replies: 126
total: 126, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 13
Neo-n
#1: (2006-09-11 17:49)
Najbolji postovi ... ikad :)
pomislih da bi mozhda bilo lepo imati temu na kojoj bismo kopipasterizovali najkvalitetnije postove ... lepe ideje ... lepa osecanja ... lepe koncepcije ... neshto tipa "esej u pokushaju" ... moram samo da naglasim da cu zadrzhati pravo redigovanja teme, u smislu odrzhavanja kvaliteta - znamo vec koliko su "ukusi razlichiti", pa da ne bi dolazilo do zloupotrebe "slobode govora" potrebno je da neko ipak vodi rachuna

& naravno - podrazumeva se da autori budu chlanovi RC-a ( a ne re-copy trecih lica )

have fun & keep walkin`

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:44

Neo-n is no longer member of Romance Cafe
Neo-n
#2: (2006-09-11 17:53)
npr., ovako :

dheva:
regul

Zar to nije postao model ponašanja većine "emancipovanih"žena u nas(čula žaba...)? (mislim sex i grad-za bljuvotinu se slažem)

maaa... te emancipovane shto rade za max 500 evara i ne znaju da nabroje svih sedam padezha iz prve po redu... mi tako idu na kurac...!

imala sam jednu `emancipovanu` u blizini, neko vreme... jela je kineskim shtapicima pilav sa seckanim virshlama ...

jer, bozhe moj... emancipovana ne zna da kuva (zavrshavala dva fakulteta pa joj nije ostalo vremena da se obrazuje...a i nauchi da kuva...)... a shtapicima se jede taj `rizhoto`...
sad to shto je virshla tu kolateralno...jbga... i onako je niko ne gleda...:]]

i taj zhivotni moto: sama i nezavisna!
fuj...

al razocharala sam se u svoju babu kad je krenula da mi prodaje prichu kako ne valja imati decu... samo donose brige i probleme... muzha josh manje...
'lepo sine ti zavrshi fakultet, pa da budesh svoja, da nemash nikoga nad glavom'...
htela sam da je tresnem kad je krenula da mi objashnjava da to-moje-uchenje zapravo sluzhi da bih polozhila ispite, diplomirala, nashla posao i konachno! postala nezavisna, a ne zato shto neshto treba da nauchim i saznam, neshto shto jako volim... neshto chime cu se svaki radni dan sa zadovoljstvom baviti do penzije...
kad sam pomenula magistraturu svima odmah prvo pada na pamet veca plata... jebem ti srbiju 2005...

a mene jebo Prever... shto bi reko ugN...

i zashto niko nece da ozheni domacicu?
chak je i moj lenji muzh pristao da mi ugadja na sve nachine dok ja uchim... (btw. solidno kuva )... prija meni to... ali mi malo sve to ide na kurac... danas kao niko ne ceni zhene koje su posvecene porodici... ovaj moj popizdi kad stavim vesh na pranje... kazhe da mi je ideal da postanem domacica, i da od sledeceg meseca treba da zaposlimo zhenu da sve to radi...
i shta? ako pristanem doveshce mi jednog dana i neku iskusnu `maticu` sa dobrim cv-jem da rodi i moje dete?

i sve to u cilju toga da ja postanem najbolja-u-svom-poslu... enciklopedija kojoj niko nije ravan ni po znanjima ni po obrazovanjima svih vrsta... da zidove prekrijem diplomama i da mi se svi dive kako sam uspeshna, najzabavnija u drushtvu, najinteligentnija, najsposobnija, kako me fax nije sprechio da se obrazujem, kako umem fantastichno da 'hendlujem' svoj zhivot ... a i mom dragom da chestitaju shto je dorastao jednoj takvoj zheni???

na srpskom: bullshit!!:]
...ocu da kuvam pasulj bre...:]]

www.romance-cafe.com/forum/topic/1100/2

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:04

Neo-n
#3: (2006-09-11 18:02)

chorba: vidi, ne bih se kacio za ovu temu ali poCetila me na jednu zivotniju za koju sam rodjenjem odrastanjem i zivljenjem... predisponiran recimo.

Dakle (Bogu hvala shto sam lala) razumem i pitanje i nevolju dodjosha koji se oseti kao dodjosh u sredinu domorodaca (mi lale smo doktorirali na dodjoshima u poslednjih pola veka) ALI (ne mora niko verovati) sami DODJOSHI su za to krivi, odnosno lični primitivizam i agresija (čitaj strah) u novoj sredini i neobjašnjiva potreba za nametanjem.

Kontra primer je odnos Slovaka u Staroj Pazovi prema Srbima. Pazova je gotovo potpuno slovačko mesto, a Slovaci ono malo Srba lepo nazivaju starosedeocima jer oni (Slovaci) su dosli pre svega dvestotinjak tristotinjak godina u Pazovu.

Kad bilo koji DODJOSH (u bilo koju sredinu, mesto življenja, kolektiv, forum na netu) nauči tu slovačku matematiku prestaće da se oseća dodjošem gotovo odmah jer će ga sredina prihvatiti pre svega zbog njegovog poštovanja uobičajenosti na koju je naišao.

Izvinte što sam malo opširan ali dokurchilo mi je da vec pola veka mažemo šine slaninom ne bi li se voz sa novodošlima proklizao do susednog sela umesto da uparkira kod nas.

Prednost ipak imaju pridošlice iz Nikšića... komada 1... na slovo... na slovo... M

www.romance-cafe.com/forum/topic/1966/2
Neo-n
#4: (2006-09-11 18:08)
Gandalf: ...ne vidim borbu starih i mladih,domorodaca i osvajača...jednostavno...ljudi se pronadju.....
...čak i da grešim...poučen primerima iz života...tuča moje ekipe sa protivničkom... ...ne družim se sa svima koje sretnem u životu... ...na poslu imam dvojicu sa kojima mogu o svemu da pričam...
...Sunce...lakše ti je da priznaš...ja bih da udjem u familiju...ali ne znam kako...
...a nije teško...kao u tvorza...pokažeš muda...pobiješ se u startu sa najjačim...i zadobiješ poštovanje...
...jbt...da nisam pogrešio temu....
...ma libo me racq...

www.romance-cafe.com/forum/topic/1966/2
Neo-n
#5: (2006-09-11 18:16)
Divlja u srcu: postoji ta uliza...pocinje odmah iz pruge i krivuda dugo,dugo,sve do Morave.....I negde na dnu ulice jedno dvoriste....i kraj njega druga dvorista,s jedne i druge strane,taraba medju njima,u svakom neko drvo pod kojim se sedi i divani....i pumpa "Moravka" kakve vise nema.....u predvecerje zalivaju se baste.....razgovori preko ograde,poneko prodje biciklom i mase...

kraj kuce sa tremom jos jedna manja kuca,mlekar...kameni prag,ladolezi u cvatu....a u dnu dvorista mali povrtnjak....
jedna starica sece domaci hleb sa puterom na komade i stavlja pred mene tanjir sa mladim kajmakom i malim kockama prevrelog sira.....naliva mleko ,sto ga je jutros rano donela Danilova zena ....

da dvoriste ne otme svaku rec,evo pokoje opet o toj ulici.....

taksijem se vozim.Promice bagrenje,okuke,poznate kuce
je li se ko rodio? Jesu li svi zivi?
Masem usput sajkacama i bridz pantalonama,saljem poljupce maramama
na raskrsnici izlazim iz taksija....
brojim tih stotinak koraka sa srcem u grlu...
utrcavam
i onda ljubim i placem i placem i placem
malena staracka ramena se tresu
ja ljubim i placem

postirkana posteljina.
domaci hleb
slatko od ribizla i meka sljiva ,ladna,ujutru

................
sve moje je tamo ostalo
..................
evo,deseta godina da nisam nogu spustila na prvi kamen te ulice

.....lijepi opisi tuge,prekrasi stihovi o samoci....

lily66: u sekundi kad sam videla naslov teme, nesto me onako shtrecnu..."blago"..bas tu negde u predelu srca..
i kazem, ma bas me briga, necu nista tu da pisem, necu da se secam, necu da vracam film...necu da me boli....

a ulica je bila, bas od onih ne previse dugackih, sa puno lipa, zdgradice sa cetiri sprata i po neka kuca i dve vile za neke budzovane..
i iza zgrade postavljen kosh..
i sad mi odzvanja ona buka.."-dodaj tu loptu vamo"..i "-kretenu sebicni, vidis da sam iza"..i odzvanja staklo koje smo slomili na cika raletovom prozoru..

i setih se kaje sa prizemlja, pravila je perike u pozoristu..i virila kroz spijunku kad god bi neko prolazio...
i cika krste koji pravi bar dve pauze do cetvrtog sprata i kaze "-dete uzivaj i zivi punim plucima dok si mlada"...

u tu su ulicu stale i prve simpatije i prvi poljupci..i mnogo smeha , a i mnogo tuge...
uh...koliko toga ima..prepuna koshara uspomena..nije za jedan post...

cile011: U jednoj od onih nashih dugih shetnji bez cilja, svojoj prijateljici, iz porodilishta donetoj u stan u kome i danas zzivi, rodjenoj Beogradjanki, chachnula sam u svetinju. Zaneta i zaogrnuta u eseje i impresije o delovima grada na chijim sam popisnim listama stanovnika, rekla sam: nikad oni shto su ovde rodjeni nece poznavati ovaj grad kao mi, podstanari i dodjoshi. Rekla. I morala da objashnjavam, narednih sat i neshto. Ja, kojoj su zzivot i komshiluk i epizode rasute, skupljane i pravljene od razlichitih dezena i razlichitih materijala, sharene kao krpice za pachvork, da objasnim njoj, iz jednog komada u jednom kraju odrasloj i stasaloj... I slozzila se ona. A, znam, razumela nije.

... Tamo gde sam nalazila stanove, birajuci ih po tome koliko sunca ulazi kroz prozore, liche li gazde na namcore i ima li dovoljno mesta za moje knjige i cvece, sve je bivalo tudje. I preko noci postajalo moje. Placeno da bude moje. Prisvajala sam ulice, kraj, nebo nad zgradom, pijace preko puta, Pekabete, Jabuke i C markete. Piljare na uglu pretvarale se u putokaze za prijatelje koji su mi dolazili u goste. I uvek najbrzze postajala komshinica sa klincima i matorcima iz kraja, zatichuci ih na ulici ili pred zgradom, shaleci se sa njima, zadirkujuci ih il’ zasmejavajuci. Onako, toplo, s poverenjem, komshijski.

Ne idem tamo, u te ulice. Nisu mi usput. I... Tek s vremena na vreme, pominjuci neke ljude koje ne srecem vishe chesto, omakne mi se misao. Zagolicaju secanja i nasmeshim se. Onako. Ja to onako. Ja to da ne bih zaplak’O

www.romance-cafe.com/forum/topic/1859/2
Please note: VIP members do not see advertising
Zelda

moderator
#6: (2006-09-11 18:21)
ca blues: …..ZELENO PRIJA OČIMA…..E znaš šta zelene….ti si....ti si, jedna bezobraznica ….ali neviđeno bezobrazan stvor !!!!

…..Kao prvo….malo ti je što je proleće krenulo….malo ti je što je sunce bogato niskim, plavim spektrom, ……malo ti tema udri me do zore na ovom sajtu…????
…..jel da…. Malo …malo brate….
…..Kako ti samo prst ne zadrhta pre nego temu pusti ????...

…..Dobro de…ajde razumem…ima dece neka se igraju, treniraju…ovo matorije neka se priseti…zezamo se nema veze…u redu…

…..Ali devojko….ona ispovest …..ispovest o navežbavanju engleskog….i naravno….KAŠMIR..
….to ti zaista nije trebalo....ne da nije …nego si samo ti odgovorna za sve moguće posledice…pa dobro druže zašto….pa jel ti znaš da se gluposti u životu događaju periodično…u početku, normalno, periodi su kraći, ali i bezazleniji naravno….kasnije periodi se produžuju, ali posledice bivaju sve teže…i da kad prođeš dovoljno gluposti…počneš i da ih eskiviraš…ali…ali shvataš da određene gluposti ne možeš da eskiviraš…ali nikako…vremenom lepo naučiš da je većina neizbežnih gluposti vezana za uzak krug ljudi,….. osobito za neke ljude….za neke divne ljude….

….daljim protokom vremena…lepo spoznaš da su sve gluposti vezane za prisustvo samo jednog….divnog ljuda….jel tako ?...

….i….i dosadi ti da praviš gluposti…polako učiš…prikupljaš sopstvena iskustva….sistematizuješ….i odeš….

….ono kao….dosadašnja odlaženja se ne računaju…..ovo je odlazak….mislim čemu vakat tome i vreme…. I ne nedostaje ti…uopšte ti ne nedostaje…ma kakvi, kao da nikada nije ni postojala….to što u podne ili u ponoć svejedno…znaš gde se trenutno nalazi…u krugu od 10-20 kilometara…to je ono kao navika…proći će….svakako….uostalom uvek je prolazilo…pa da…

…..i džebiga ne znam kako ….ali nekako stvarno prođe….putevi nam se prestaše ukrštati sami od sebe…i tako…ugasi se to…
…. pre 4 godine izgubim i zadnji kontakt telefon…i uopšte mi nije nedostajala…naravno…

….skoro se setim, zbog posla, kako se ovog proleća navršava 7 godina od vremena poslednjeg balkanskog rata…i setim se nje…još od tada nisam napravio nikakvu glupost…

.uobičajeno stanje…blaga seta rekao bih…opijen zadovoljstvom kako je 7 magičan broj….kako ću lepo zatvoriti krug i super…magijski ritual gotov…ende, šlus…
...i ...

…..nedelja 19. mart, rano jutro, požarevac…. posle sahrane poslednjeg balkanskog Velikog….filozofija palanke…traži se pravi snimak…magijski…proročanski….i nisam ni sumnjao..bila je …

…..samo je bila…nebo nad prištinom se zapalilo 24……rekla je….

…..i noćas ti stvarno nije trebala priča na ovu temu….navežbavanje engleskog i KAŠMIR….znaš šta….aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!................[
i]ca blues

www.romance-cafe.com/forum/topic/1611/2

Sorry, ima i mene ovdI

Updated 1 time(s), Last update (Zelda) 2006-09-11 18:22

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
Neo-n
#7: (2006-09-11 18:25)
chorba: Od Vardaaa raaaa pa do Triiglaaa vaaaa
Od Djerdapaaa pa do Jadraaa naaaaaaa...

ne nije samo zal za mladost, i nije to zal za sistemom jer sam sistem je imao hiljadu i jednu (a verovatno i vise) manjkavosti, gluposti pa cak i idiotizama. Kako kaze Emir zvani Nemanja: Bila jednom jedna zemlja... i jeste bila zemlja-bajka, a sada je samo bajka koju pricam svojoj kceri a ona ne moze da veruje.

Atlantida ili Nowhereland svejedno, generacije koje su zivele u njoj i udisale punim plucima miris slobode znaju o cemu pricam. Ne slobode uske, politicke, takozvane slobode dela i govora kojima se zamagljuju prave i jedine vredne slobode, slobode odlucivanja.

Vi danas deco mozete da lajete na zvezde i da radite sto god vam volja sve dok vas ne uhvate (a i onda lagano mozete da podmitite lokalnog drota ili sudiju) jer zivite u toliko obecavanoj "slobodi".

Mi to nismo mogli, a vec samo vaspitanje nam nije dozvoljavalo da prelazimo ulicu na crveno ili mimo prelaza (sem kad bas jakooo zurimo, a i ondaK pognute glave i trceci), ali smo visoko uzdignute glave setkali po Becu i placali dinarima, imali smo najveci megamarket na svetu, ceo jedan grad, Trst mislim da se zvase, umeli smo skoknuti u Budimpestu na veceru ili u London po nove zvucnike i cevna pojacala (jer ih u ovom komunistickom mraku nije bilo hahah, bar ne onih po 12.000 funti)... Smejali smo se sirotinji (sto priznajem nije bilo lepo) koja letuje u Grckoj bljak i Turskoj bljak bljak, na CG primorje su isli samo oni koji su se zajebali pa tamo izgradili vikendice bez razmisljanja sta ce im uopste...

i da zavrsim stih:
...kao niska sjajnog djer da naaaa
uvek si mi draga bila domovino moja mila
Jugoooooo slavijooooo....

jedina i neponovljiva!

www.romance-cafe.com/forum/topic/1718/1

mimaso: Ja sam klasični Jugonostagičar,a obrazložit ću i zašto:

1Nisam smatrala da smo svi brace i sestre, ali sam poštovala druge,a i drugi mene.

2.Nisam nikoga ugrožavala,a ni drugi mene.Tek danas sam ugrožena,ali od onih koji me štite od drugačijih.Tragično je to što u tom duhu odgajaju i mlade ljude.

3.Na sreću,moja porodica je i dalje sastavljena od pripadnika svih naroda koji su bili sastavni dio ex-Jugoslavije.Slavimo Božiće,Nove godine,Bjarame.

4.Sa pasošem te zemlje proputovala sam Svet,a moja djeca čak i u susedne države idu kao stranci.

5.Ni danas ne gledam ljude po njihovoj nacionalnoj pripadnosti.Ne znam po kojem to pravilu ako je neko pripadnik moga naroda mora biti dobar čovjek, a svi drugi su loši.

6.Meni niko ne može oduzeti pravo da Beograd,Zagreb,Novi Sad ,
Dubrovnik,Osijek,Ohrid,Herceg Novi,Budvu ,Ljubljanu,Bled,Skopje ne osećam podjednako kao svoje gradove,kao što to osjećam za Sombor,Suboticu,Valjevo Negotin itd.

7.I za kraj molim one koji to žele pročitaje satire Radoja Domanovića,a posebnu oažnju obratite na "Vođu"i"Mrtvo more",pa zar to nismo tamo opisani svi mi.???

P.S.Nemamo više Goli otok itd,ali smo imali Srebrenicu,Kravice,a danas i Kosovo.Pitam se šta je bilo bolje i potrebnije.Ne morate voleti nešto što je bilo,ali i ne pljujte po tome.Možda će sutra neki novi klinci pljuvati po ovome što smo danas stvorili i bit će neki novi čopavi,čoravi i tome slično kojima mi danas želimo dizati spomenike.,,,,,eto toliko od mene......

www.romance-cafe.com/forum/topic/1718/9

OBICNA: ....eh....da sednem u kola i vozim se, vozim, vozim...vozim......i još sam kod kuće.

www.romance-cafe.com/forum/topic/1718/2

Updated 1 time(s), Last update (Neo-n) 2006-09-11 18:29

Zelda

moderator
#8: (2006-09-11 18:39)
cile011: ... I nashi su se roditelji druzzili, odrastajuci u planinama, seleci se za poslovima, trazzeci mesto pod suncem, da se skuce. Da od nemanja uteknu. I napravili ulicu. I napravili nas u toj ulici, da je razveselimo...

Bilo nas je 17-oro. I svi generacija 60 i neka. I na kraju ulice livada kojoj su gradski oci chesto menjali namenu, ne chineci nishta sa njom, na nashu radost - te bice ovde vojni aerodrom. Ne, napravice stadion. Pa na kraju "budzino sokache" - urbanizovano naselje za gradske bogatashe. Al' za nas, shto smo na obodu te livade porasli, samo livada.

I kosh za basket. I mali golici. I cika i vriska i kikot i veselje i prve simpatije i... Na toj smo livadi svi nauchili da igramo, zvizzducuci ritmove, rugajuci se jedni drugima sve dok ne usavrshimo korake. U predvecherja ostajali da delimo tajne, krijuci se u senkama koje su svetla iz dvorishta s kraja ulice pravila. Zimi pravili Sneshka i igloe, sanjajuci daleke predele. Preprichavali epizode "Divljih godina", "Otpisanih" i "Kapelskih kresova". Zajedno plakali shto Sandokan ne uspeva da dodje do Marijane. Palili velike logorske vatre za 1. maj. I svi nauchili da volimo, da plachemo, da radosti delimo, da tuge umanjujemo. I u beli svet sa sobom poneli uverenje da je ruka prijatelja jedini oslonac.

Na toj smo livadi porasli. I prerasli je. I u beli svet otishli, noseci je u srcu kao miraz.

Sad zzivim u velikom gradu. I volim ga. I prija mi. I ne mozze da mi bude teskoban. Ne mozze. Ona se livada iz mog detinjstva u meni prostrla. I secanjima joj zalivam travu, da uvek ostane svezza. Da mi bude kiseonik kad gradska vreva zapreti.

Neo-n: hehe, Sandokan - `de se toga seti

...
u mojoj Zgradi (NBgd,37, kod Genex-a) su vazhila neka izmeshana pravila - neki su se uredno javljali, kao da josh uvek zhive u svojoj Maloj Varoshi, a neki, opet, puni sebe - nisu se javljali verovatno ni svojim ukucanima ... mada, teshko nas je bilo videti na jednom mestu - okupljali smo se samo o zemljotresima, ispred zgrade, i taj sesh`n je lichio na koncert Zdrawka Cholitja - "sjatilo se & staro & mlado...", s`tim shto bi to bio zaista chudan koncert - u 3h izjutra swi su zijali nekud "uzbrdo", (blejali u zgradu koja se ljuljala), i verovatno jedino tada zapazhali zvezdano Nebo iznad nje (primetio sam da u Gradu ne znam za Nebo, nekako ne mogu da se setim da sam ga primetio, uvek idem od tachke A do tachke B, spushten pogled, ili pazim da me neko ne opizdi u prolazu, ili razmishljam gde sve josh treba da stignem za ovaj dan - ali u Nebo - ne gledam! )

...
a nekad, kad je NBgd u izgradnji leti mirisao na katran kojim su zalivani betonski blokovi, dok je Stari Aerodrom josh bio u rushevinama, i poljane oko njega prepune neke chudne paprati, koje su malo-pomalo kolonizirali stanari susednih zgrada i pretvarali u improvizovane bashte, u kojima se s`jeseni pekla paprika i kuvao ajvar i paradajz - mi klinci smo tada lezhali na srushenim betonskim stubovima i gledali oblake dok plove ... nekud ... i nismo brinuli ... (samo shto od gledanja u Oblake mozhe da se zavrti u glavi, maike mi - ko ne veruje neka proba )

...
eh sad - u toj kakafoniji mirisa katrana, paradajza, paprike, prastare paprati, mirisa lipe & kestena, istopljenog aswalta, mirisa oblizhnjeg auto-puta - odem u prodavnicu (ne jednom) i pozhelim kasirki "Dobro Yutro" - i u odgovor dobijem" ... ( sh`a li owai mali hotje??!)"...
...ali, nastavio sam, istrajno, da im budem chudan - do dan danas, ne u istom kraju - ali ipak, gdegod - i obradujem se kad kao Cile pozhelim kasirki "dobar dan", i dobijem osmeh - nekako se prepoznajemo, i u Velikim, kao i u Malim...

...a mozhe biti - da nema Velikih i Malih Gradova - no Ljudi

chorba: ...a mozhe biti - da nema Velikih i Malih Gradova - no Ljudi rece zaruljica YEEEES

Ja kao rodjeni Novosadista sam dugo plivao na plimi novosadske uobrazenosti (nicim izazvane), a tek sto nisam voleo Bgd... chudo jedno!

A onda sam upoznao Beograd, i Beogradjane... i Beogradjanke... posebno neke... i zavoleo jako... i shvatio koliko smo mi pokondireni samozadovolnji i naduvani palanchani ponosni na devet generacija gradjanske mi porodice... i Kund K... i slicne gluposti. I ondak napisem u svom profilu PALANKA! I jeste palanka... i najlepsi grad na svetu... sve to na gomili.

Sa druge strane odem j kao gradjanin u selendru u Banatu bogu iza leve plecke i otvorim prozor izbacim se do pola iz kola i viknem halooo gde je ulica ta i ta... A domacin koji je u tom momentu pricao sa komsijom ispred kapije, prekine razgovor, doseta onih desetak metara preko siroke zelene povrsine sa sve jendekom, kakva je ispred banatskih kutja, skine sheshir osmehne se i rece: Dobar dan zelim, izvolite gospodine, kako vam mogu pomoci?

A gospodin sejachina (chitaj ja) shvati kolika je metropola to Banatsko Karadjordjevo.

I zaista kao sto rece zaruljia... ...a mozhe biti - da nema Velikih i Malih Gradova - no Ljudi

www.romance-cafe.com/forum/topic/1831/1/Mali-ili-veliki
Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
Sonya
#9: (2006-09-11 18:48)
devojchica73: Tuga

Tuzna sam ti,mili...

Tuga me stisla teska
kao one noci,
kad rekao si mi da odlazis.
I sada kao i tada
misli su mi zbrkane,mutne
slojne i lepljive...
Misli tebi upucene.

Glava mi klonula
pod teskim zavesama
sto misli mi skrojise.
Ramena je ne drze...
Trup mi ko truplo,
stomak mi kamen hladan,
a u sebi izvor skriva.
Kladenac.
Bistar.
Cist.
Tece.
Romori.
Tebi,mili govori...

Tugu ti,mili govori...
Ne cujes je,mili
Znam.
Jedva je mogu cuti i ja...

Tek ponekad tako
u predvecerje neko lako,
osmeli se,mili,tuga moja,
bistra suza neka,
osmeli se izvreti na kladenac
i pojaviti se na ovom licu
od smeha satkanom..

Tek tada,mili i sama saznam
da nista jos proslo nije,
i da moje lice samo vesto krije
tugu neku hladnu...
suzu jednu,
bistru
cistu
iskrenu
i cednu...

Tuzna sam ti,mili...
Tek ponekad tako...
U predvecherje neko lako...

decembar 2003.

...jeli je owo dovoljno lichno..?

www.romance-cafe.net/forum/topic/1906/5

Updated 1 time(s), Last update (moderator) 2006-09-11 20:03

Sonya is no longer member of Romance Cafe
Sonya
#10: (2006-09-11 19:56)
www.romance-cafe.net/forum/topic/1194/59
ledeno miran: 027.....

Magija prizivanja...lepo receno,ali mi to ne nedostaje
Nedostaje mi kratak,ubitacna,jasan impuls za tektonski poremecaj,za kraj sveta,za reci koje truju,za propadanje
Znas ono kad volis i nije ti vazno da li su osecanja uzajamna...vazno je da ti potapas svoju vrelinu,uzareno chelo,buru strasti,goris i kazes neka sagorim,ali prija
I zato hocu veceri u kojima patim ali i volim i to mi prija i zato hocu veceri u kojima cu napraviti lom...lom u dusi...lom u kafani...lom u mislima...lom do kraja...NIKADA...sa tobom vise nikada...lepo do bola kad pokupis neznanca...ja sam tobom vetj otrovanA...rechi samo mogu opisati...stanja...zelje...tajne...a tebi zelim retji...sapnuti...i osecam da to mogu...da mi prija...ushushkaj se i sanjaj...koga zelela toga sanjala...lepota je u pogledu...tebe vidim kao moj san...i drago mi je da znam da postojis...gde god da si...i ko god da si...ti mi nedostajesh.......

ledeni

Updated 3 time(s), Last update (moderator) 2006-09-11 20:01

Sonya is no longer member of Romance Cafe
total: 126, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 13
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis