A kako to pocinje?
Ograda: uopshte ne mora da bude ovako. Ovako samo ja mislim, ovog trenutka, a pitanje je da li cu do kraja pisanija misliti isto. I da li se uopshte mozze "misliti isto".
A shto odvajate (za one koji odvajaju) zaljubljenost i ljubav? A shto ih sechete tako, postavljate jezera izmedju njih, ili polje puno chichka, lep mu cvet, ali je zafrknuto kada ti se uplete, u kosu posebno, pa morash da se shishash... Ili postavljate tanak led po jezeru, namerno tanak da se ne bi moglo preko. Naravno da nisu isto i naravno da zaljubljenost priziva ljubav. Shapuce, grmi, bukach nijedan bezumni.
Zaljubljenost i ljubav... Matematika emocija. Ili beshe logika. Ili i jedno i drugo. Potreban i dovoljan razlog. I opet, pogledaj pochetak, ogradu.
Ljubav pochinje kada se jave paradoksi, antiteze, katahreze, nazovite ih kako hocete. Kada se u zzar useli i spokoj, kada se u zanos utka oprez, u adrenalin razblazzi snom, ne adrenalinskim, vise onim jutarnjim, pred budjenje, pa ga troshish shkrto, a dragocenost mu veca; i kada se sa Midzzora spustish na Vrshacke planine. I kao vidish manje i sunce peche manje izazovno, a toplije ti.
Ljubav pochinje kada se jave paradoksi, i kada, zatechen paradoksom, ne uteknesh. Kada se nadjesh sa one strane rechi "prijati". Sa one strane distance koju ona naizgled benigno podrazumeva. "Samo za trenutak prestani da prijash, i ja cu nestati", nedvosmislena je poruka ove rechi u kontekstu emocija (ne govorim o tome da mi prijaju sunchevi zraci kada mi taknu nadlakticu, govorim o nechem drugom, Ledeni prichalil smo ti i ja o tome... pricham vec dugo i mislim o tome). U ljubavi ne prija sve, ali ti je drago bash zato sto ne prija (evo nas opet i kod "Shume Striborove").
Ljubav pochinje kada prIvidno savrsheni a prOvidno bezobzirni shtitovi nestanu. A za to je potrebno da iskushenja i paradokse prigrlish.
Ovako....
Updated 1 time(s), Last update
(Greenisgoodforeyes) 2006-09-24 14:53
Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe