Romance Cafe forums

All forums

Koliko smo SOCIOPATE  

views: 8867, replies: 128
total: 128, displayed: 10, page: first page previous page ... 3 4 5 6 7 8 9 10  11  12 ... next page last page of 13
Post #1, page: 1
#1: 2006-10-10 21:24
Koliko smo SOCIOPATE
U smislu negativistickog odnosa
uopste.
Bez namere da polemisem.
Koliko kementara toliko istina.
cater is no longer member of Romance Cafe
page: 11
#101: (2009-07-09 18:09)
Koliko smo SOCIOPATE
... shtagod mislio, ostaje poenta da se stav 19 odnosi na osobe koje su vec pravosnazhno osudjene, iz ovog ili onog razloga... a pretpostavka presude je da je osnovana... so, ako se utvrdi neosnovanost, tj. nechija nevinost, presuda se ukida, a ne menja uslovnim otpustom...

….na izdržavanje zatvorske kazne mogu se i upućuju se i lica koja su počinila krivicu usled sticaja….

…primer za krivicu usled sticaja…lice je počinilo krivicu u saobraćaju…

….evo još jedan primer…poreska utaja i odgovornost odgovornog lica u pravnom licu…

... ne razumem... shta, ovo nisu radnje koje je cenjeni struchnjak vec naveo kao sociopatske, u prethodnim i narednim stavovima?

... zar je bitno da li je lice pochinilo krivicu u saobracaju, ili u sopstvenoj spavacoj sobi?

... sushtina: lice je pochinilo krivicu (kakva god ona bila), i ta krivica je ustanovljena u sudskom procesu...
.

….još….izazivanje opšte opasnosti usled neznanja….

... koliko znam, nepoznavanje zakona nikoga ne amnestira krivice...
Windfucker (male, 42)
Niko nikad' nije dozhiveo chudo, ali vecina chitav zhivot u chuda veruje ;))
#102: (2009-07-09 18:10)
Koliko smo SOCIOPATE
ca blues: ....
@yebivetre

lice sklono vršenju kriminalnih radnji

...lice koje "prolazi" kroz policijsku ili kaznenu evedinciju.....

... objasni mi, ako ti nije problem, shta je policijska, a shta kaznena evidencija?

edit: tj. - zashto te dve evidencije nisu objedinjene, i iz kojih razloga, tj. razlichitosti?

so - zashto policijska evidencija jednostavno ne bude i sudska, tj. kaznena?

da li je to, mozhda, stoga shto se policijska evidencija zasniva samo na sumnjama, a sudska na dokazima?

Updated 1 time(s), Last update (Windfucker) 2009-07-09 18:13

Windfucker (male, 42)
#103: (2009-07-09 18:17)
Koliko smo SOCIOPATE
primer: za vreme "Sablje" nacrta mi se na vratima 14 uniformisanih lica (onih sa kachketima, sklon sam ih nazvati "partijskom policijom", otkad im je ime promenjeno u "zhandarmerija"), + 2 gratis, u civilu... osnov: dojava da drzhim sakriveno oruzhje dugih cevi... so, sklon sam osnovanom uverenju da sam time "zasluzhio" ulazak u pomenutu p* evidenciju, iako nije pronadjeno nikakvo oruzhje, niti ustanovljena ikakva kriminalna radnja... onako, zlu ne trebalo, da me imaju "na oku"... i ok, kontam neophodnost te suptilne "tehnike"...

... ali, da li sam time i lice sklono kriminalnim radnjama, ili je upravo ustanovljeno suprotno?

Updated 1 time(s), Last update (Windfucker) 2009-07-09 18:21

Windfucker (male, 42)
#104: (2009-07-09 18:59)
Koliko smo SOCIOPATE

....navedeni autor ne tvrdi da su sva osuđena lica sociopatske ličnosti...to ste vas dvoje protumačili i pokušavate nametnuti kao validno tumačenja...

...zato sam takvo tumačenje i nazvao lupetanjem.....što i jeste...

....kao plastičan primer lica koje je osuđeno, a ama baš nikako ne ispunjava uslov da bi bilo okarakterisano kao sociopata.... ja sam naveo lica osuđenja za krivicu usled sticaja...

....svakako da ima i drugih, no ja se zadržah na tom, vrlo plastičnom, prikazu

....verovatno zato što je više onih koji ne mogu biti okarakterisani kao sociopate...autor nabraja po stavkama manjinu koja bi se dala proglasiti sociopatama...

...u stavu 18. navodi maloletne delikvente...u stavu 19. one na koje izrečena osuda nije uticala, ili bar ne dovoljno, te nisu sposobni prilagoditi se opšteprihvaćenim društvenim pravilima i ukazano poverenje manifestovano uslovnim otpustom fulaju ...u stavu 20. navodi lica sklona vršenju kriminalnih dela...

.....u policijsku evidenciju se uvode sva lica koja prođu kriminološku obradu...ono kad te slikaju i uzmu otiske posle privođenja....

...u kaznenu evidenciju se uvode sva lica osuđena po bilo kom osnovu pravosnažnom sudskom presudum....

...a imaš i evidenciju lica protiv kojih je postupak, bilo sudski, bilo istražni u toku...
ca blues (male, 37)
#105: (2009-07-09 19:27)
Koliko smo SOCIOPATE
...
dakle, Ime Mo'e, tvrdish da sociopata nije onaj koji je ubrao par peshaka, jer mu se "omaklo"?... e pa vidish, ako je osudjen, sticaj (na koji god ti mislio) mozhe imati uticaja samo na visinu kazne, ali ne i na samu sushtinu presude: jeste, ili nije kriv... znachi, ili je prebrzo vozio (pa je bio nepazhljiv), ili nije stao na znak "stop" (pa je bio nepazhljiv), ili je malo presaukao na oblizhnjoj svadbi (pa je bio nepazhljiv), etc... a to se, narodski, zove bahatost, a pravno - nepazhnja... i za to se ne odgovara samo ako posledice te bahatosti nisu fatalne, ili u bilo kom zakonu pomenute... ako jesu - pLtz! ...

... i moine vishe o lupetanju, ne prilichi odraslom choveku, jerbo osecam kako vuChe promaja sa te strane - nisi tako sam sebe nadmashio josh od teme o sponzorushama

Updated 1 time(s), Last update (moderator) 2009-07-11 12:42

Windfucker (male, 42)
Please note: VIP members do not see advertising
#106: (2009-07-09 19:31)
Koliko smo SOCIOPATE
.....u policijsku evidenciju se uvode sva lica koja prođu kriminološku obradu...ono kad te slikaju i uzmu otiske posle privođenja....

...u kaznenu evidenciju se uvode sva lica osuđena po bilo kom osnovu pravosnažnom sudskom presudum....

ps - ne odgovori ti meni - kakva je sushtinska razlika izmedju policijske i sudske evidencije? ... jel' to znachi da ostajesh u p* evidenciji i kada se sumnja skine sa tebe? ... shto znachi - i kada se dokazhe da nisi kriv?...

...
&, Chemu sluzhi ta p* evidencija nevinih, ako nije tajna?
Windfucker (male, 42)
#107: (2009-07-09 21:32)
Koliko smo SOCIOPATE
moine da smetash kad' ozbiljni ljudi razgovaraju...

Ozbiljni ljudi.........
ASNIERES (female, 35)
neki, sigurno da, ali ne i ja......
#108: (2009-07-10 11:16)
Koliko smo SOCIOPATE
ja ću 'nako bez ikakvog reda,
dakle:

1.
jel' to znachi da ostajesh u p* evidenciji i kada se sumnja skine sa tebe? ... shto znachi - i kada se dokazhe da nisi kriv?...

Postoji nešto što se zove Operativno kriminalistička evidencija (ili tako nekako) koju vode u policiji. Znači, kada te jednom utefterišu, ostaješ Tu, da si ti meni živi i zdrav, dok oni postoje Može komšija da te prijavi iz neke pakosti, da ti neko nešto napakuje, nema veze. Tu se sve evidentira i to nema veze s krivicom. Čist zapis. Naravno tu je negde zabeležen ishod po toj prijavi.
Neka druga evidencija (sad baš ne znam kako se zove) prati sudbinu prijavljenog od trenutka kada policija podnese krivičnu prijavu. Dakle, sud je po službenoj dužnosti, dužan da pošalje presudu (ili nešto sl.) i ovi evidentiraju da li je lice oslobodjeno ili okrivljeno po tom predmetu;

2.
- okrivljena (posle istrazhnog postupka podignuta optuzhba),

ide to ovako:
- osumnjičeni (dok se ne podnese optužnica);
- oputuženi (kada se podigne optužnica);
- okrivljeni /oslobodjeni
(pravosnažnom sudskom presudom)

Istražni postupak prethodi sudskom. Još uvek postoji sumnja da je lice izvršilo krivično delo, ali nije dokazano. Zvaćemo ga okrivljeni tek na kraju postupka.

3. Krivično delo u sticaju - pravni termin. Ca to dobro zna.

4. Zarad informisanja (ne popovanja) i zarad toga što vas volEm, da se zna
deliNkvent. s tim N - ali obavezno
Svila (female, 99)
Zaista, ti me tako divno ne znaš.
#109: (2009-07-10 12:26)
Koliko smo SOCIOPATE
ide to ovako:
- osumnjičeni (dok se ne podnese optužnica);
- oputuženi (kada se podigne optužnica);
- okrivljeni /oslobodjeni
(pravosnažnom sudskom presudom)

Istražni postupak prethodi sudskom. Još uvek postoji sumnja da je lice izvršilo krivično delo, ali nije dokazano. Zvaćemo ga okrivljeni tek na kraju postupka.

... i ja sam tako mislio... al' cvrc... zato, proveri josh jednom...
Windfucker (male, 42)
#110: (2009-07-10 14:51)
Koliko smo SOCIOPATE
Sinoć sam se konsultovala sa stručnom osobom u vezi ove, khmmm, problematike...

EleM, napravljen je gadan previd.

Izvod iz knjige - The Sociopath Next Door, Martha Stout:

Prema zvaničnim podacima, 4% ljudske populacije na našoj planeti ‘boluje’ od psihopatije (ili sociopatije).... Dakle, radi se o 4 čovjeka na stotinu. Ta cifra uopšte nije mala!

Amerikanac, Dr Robert Hare je jedan od svjetskih eksperata za psihopatiju. Autor je knjige Without Conscience

Dr Robert Hare; Ček-lista za provjeru psihopatije

Psihopatija i sociopatija su dve različite stvari. Sociopatija ne mora da znači strašan poremećaj. To može da bude komšija-osobenjak koji nikom ne kaže "dobar dan", ali ima savršenu komunikaciju u porodici, na poslu, itd... Psihopatija je druga vrsta poremećaja.

Cela diskusija je išla pogrešnim tokom od početka, a zasnovana na laičkom komentaru (novinar/ka) knjiga iz oblasti popularne psihologije (pišu ih svetski poznati stručnjaci i autoriteti).

Kaže mi drugarka - ako 'oćete, mogu to i detaljnije da obrazložim...

Međutim... krljanje tri sujete (2 koje mogu da se tolerišu + 1 histeričnog tipa) nije bila vezana za samu diskusiju, već za razumevanje napisanog, odnosno, da budem preciznija - za poznatu društvenu igru Došla si mi na zicer, đubre (izvor - Koju igru igraš? by Eric Bern). To je, takođe, knjiga iz oblasti popularne psihologije, te uopšte ne sumnjam u profesionalni autoritet gos'n Berna.

Argument tipa lupetaš, nikada nije usvojen kao činjenica koja dokazuje da je u pravu osoba koja to izgovara, već nešto drugo...

Argument tipa znam, ali neću da ti kažem primereniji je izvesnom uzrastu, no životnom dobu...

Argument tipa ... povlači prstom po ekranu... uopšte nije argument, već pokazatelj da su nekog pukle emoci'e, baš onako žešće...

Sad odo' da se malo socijalizujem kako dolikuje odraslim ljudima, uz kafu, kolače i ćaskanje...
Jane Dow (female, 88)
"... Opšta situacija: trubimo, trubimo, možda će ispasti kakvo čudo."
total: 128, displayed: 10, page: first page previous page ... 3 4 5 6 7 8 9 10  11  12 ... next page last page of 13
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.