Romance Cafe forums

All forums

Šta (ko) je uopšte intelektualac?  

views: 6038, replies: 110
total: 110, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 next page last page of 11
Post #1, page: 1
Zelda

moderator
#1: 2006-12-14 11:15
Onaj pravi, bez navodniKa.
Ona prava, bez navodniCa.

Da, mozak zavodi.

I kakve veze biti intelektualac ima samo sa visokom stručnom spremom (oni koji su se mislilii da će se na taj način provući u kategoriju stvarnih intelektualaca, ne samo papirom i žigom overeno izuzetnih, grdno su se z.... biiiiiiiiiip)? A opet, naravno da ima veze i sa tim! A opet, ne samo sa tim. Nikako.

Intelektualac - inteligentan? Da čujem i o tome!

Kako bilo ko za sebe može da upotrebi ovu reč? Zar to ne procenjuju drugi (iako sam ubeđena da je jedna od karakterističnih osobina dotičnih težnja ka samousavršavanju)?! Na koju foru uopšte u profil na Romansu na primer mogu da uključim i tu karakteristiku? Meni to izgleda kao kada sam za sebe kažeš da si skroman, osetljiv ili nešto slično... ma tako nešto se ne priča, bre, to se prepozna ili ne; i drugi sude, ne ti sam(a)!

Ja mislim da je pravih intelektualaca malo. Da li su vrsta u izumiranju? Ili su oduvek bili beli slonovi? Za sebe znam samo da, pogotovo zbog toga što za njih vezujem i etos, u njih vazda gledala kao u onaj "beskrajni pravi krug...". U nenametljivost i sigurnost. U nepostojanje potrebe za dokazivanjem, koje opet isijava stalno...

U Albaharija, na primer, od naših savremenih...
U Ramba Amadeusa, na primer . Ozbiljno!

Uf, ja odužih... Aj' sad vi!

Pogledaj naslov teme

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-12-14 12:19

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
page: 10
#91: (2008-11-12 16:09)
e nesto me zeza ovaj pc ..
konacno sam uspela da posaljem poruku

neronche je l mene nesto pitas?
sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
#92: (2008-11-12 16:11)
... eLeM... Stigoh do trece rechenice & stadoh...

Onaj ko ume da zaradi "lovu" je intelektualac i obrazovan i kulturan...

Chak i ne znam kako da prokomentarishem...

Bez ljutnje, ali ne da ne vidim smisao, nego i pored svih mojih neintelektualnih sposobnosti (jer fakat nisam zaradila "lovu" i nisam biznismen) ja ne kapiram...

dodushe mozhda shto ne prochitah do kraja...
MiniMaus (female, 35)
... The neverEnding story...
#93: (2008-11-12 16:14)
intelekt koji ostaje samo teorija daje obrazovanog coveka sa znanjem koje ostaje kao takvo samo znaje i nista vise

intelekt koji se "proveri" u praksi daje intelektualca

eto mozda ti je sad jasnije?
sneza67 (female, 39)
#94: (2008-11-12 16:14)
... &

znachi i oni dileri (shto droZe, shto deviZa) su intelektualci... Zaradjuju veliku lovu...
MiniMaus (female, 35)
#95: (2008-11-12 16:16)
Shta ne kapirash? Evo ti ochiglednih primera:

...evo recimo Bogoljub Karic...ili Zeljko Mitrovic...intelektualne gromade...

(shto volim kad citiram sebe )
Nightingale (male, 36)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
Please note: VIP members do not see advertising
#96: (2008-11-12 16:16)
... ne, nije mi jasnije... & moj neintelekt mi ne dopushta da se toliko razgrcem sa poimanjem razlichitosti, u ovom sluchaju - intelektualaca...
MiniMaus (female, 35)
#97: (2008-11-12 16:20)
...pazi sad, evo drug Bogoljub: pocheo u kafani (a svi znamo da je kafana najvaznija zivotna shkola), dogurao do jednog od najimucnijih ljudi u Srbiji koji je hraniJo mnogo gladnih usta...zamisli kolichinu njegove gospodShtine i intelektualizma merenu kroz imovinu...

...jedino shto je, kao i ogroman broj genija, na kraju ostao neshvacen i nalazi se u bextvu...ali vratice se on, vratiti...

Updated 1 time(s), Last update (Nightingale) 2008-11-12 16:22

Nightingale (male, 36)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
NeronChe
#98: (2008-11-12 16:32)
sneza67: e nesto me zeza ovaj pc ..
konacno sam uspela da posaljem poruku

neronche je l mene nesto pitas?

Znam da si u Italiji,pa se zezam aludirajući na već pomalo fantomski skup članova ovog mesta...

A što se tiče intelektualaca,sam pojam ne znači ni da je pametan,ni da je bogat nit' da je u ičemu iole uspešan...aliii pošto su mi svi preko mislim da tebi ova tema ne leži,pošto neke stvari već gledaš kao stranac i onda ne čudi što si krajnje subjektivna , a najmanje objektivna...

A Željku Mitroviću je sad pozlilo koliko se potresao čuvši da ga neko trpa u isti koš sa Bogoljubom ili dezavuiše njegov intelekt...Sumnjam da njemu i prija uopšte da ga iko svrsta u intelektualce,naročito ne međ' one u koje spadaju i oni koji žive kao miševi,a viču se intelektualcima...

Pitam jednom moju Jovanu što si posle 4 dana prekinula sa dečkom sa Voždovca,da l' što radi i vozi pik-ap za firmu i sl. Kaže dete tata prost je i zloban i džaba mu sve,svideo mi se i uopšte ne treba da ima nešto da bih mogla da ga volim...aliiii čim se pomene skuter na vodi on zajauče da je to ništa...kome to treba,pa čim se pomene auto dobar on opet pljuje po autima i onima koji ih voze....iskompleksiran je time što nešto nema,eto to mu fali....zar nije bolje da kaže super je skuter imati leti i zezati se na vodi,ali je skup,pa ko zna da l' ću ga ikada priuštiti sebi...Lepo ga dete u 18-oj godini i ocenilo...nije ni on kriv,biće možda i intelektualac,ali rođen je u okolnostima i u nemaštini,pa ništa nije bez posledica...intelektualac kome niko nije dobar samo zato što ima više možda i nije samo intelektalac,već i mnogo toga uz to....
NeronChe is no longer member of Romance Cafe
#99: (2008-11-12 21:35)
ok ovu cemo temu ako budes zeleo da produbimo ako se zdravlje boze budemo jednom upoznali...

ne znam da l ce da se pravi neka zurka i na leto.. na primer?
sneza67 (female, 39)
#100: (2008-11-12 21:41)
sta ce ti zurka, moze on da ti objani ko je intelektualac i u 4 oka
INSOMNIE 32 (female, 34)
CRNA OVCA FAMILIJE:))
total: 110, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis