Romance Cafe forums

All forums

Šta (ko) je uopšte intelektualac?  

views: 6036, replies: 110
total: 110, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 ... next page last page of 11
Post #1, page: 1
Zelda

moderator
#1: 2006-12-14 11:15
Onaj pravi, bez navodniKa.
Ona prava, bez navodniCa.

Da, mozak zavodi.

I kakve veze biti intelektualac ima samo sa visokom stručnom spremom (oni koji su se mislilii da će se na taj način provući u kategoriju stvarnih intelektualaca, ne samo papirom i žigom overeno izuzetnih, grdno su se z.... biiiiiiiiiip)? A opet, naravno da ima veze i sa tim! A opet, ne samo sa tim. Nikako.

Intelektualac - inteligentan? Da čujem i o tome!

Kako bilo ko za sebe može da upotrebi ovu reč? Zar to ne procenjuju drugi (iako sam ubeđena da je jedna od karakterističnih osobina dotičnih težnja ka samousavršavanju)?! Na koju foru uopšte u profil na Romansu na primer mogu da uključim i tu karakteristiku? Meni to izgleda kao kada sam za sebe kažeš da si skroman, osetljiv ili nešto slično... ma tako nešto se ne priča, bre, to se prepozna ili ne; i drugi sude, ne ti sam(a)!

Ja mislim da je pravih intelektualaca malo. Da li su vrsta u izumiranju? Ili su oduvek bili beli slonovi? Za sebe znam samo da, pogotovo zbog toga što za njih vezujem i etos, u njih vazda gledala kao u onaj "beskrajni pravi krug...". U nenametljivost i sigurnost. U nepostojanje potrebe za dokazivanjem, koje opet isijava stalno...

U Albaharija, na primer, od naših savremenih...
U Ramba Amadeusa, na primer . Ozbiljno!

Uf, ja odužih... Aj' sad vi!

Pogledaj naslov teme

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-12-14 12:19

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
page: 7
SARMANTNIVITEZ
#61: (2006-12-23 12:30)

Samo za pasionirane fanove ...
That's the one ...

Updated 1 time(s), Last update (SARMANTNIVITEZ) 2006-12-23 12:31

SARMANTNIVITEZ is no longer member of Romance Cafe
ledobermann
#62: (2006-12-23 13:37)
ja sam pozitiva,cista
ledobermann is no longer member of Romance Cafe
#63: (2006-12-29 11:55)
INTELEKTUALAC?

TO JE TRENUTAK A NE STANJE!

DA BI OSTAO INTELEKTUALAC MORAS STALNO DA RADIS NA SEBI DA ZADRZIS TU KATEGORIJU... INACE U PASIVI KLIZIS NA DOLE, HTEO-NE HTEO!
Srki_Lee (male, 43)
Svrha života je život sa svrhom
#64: (2006-12-29 12:54)
srki jesi u pravu..
poenta je samo da ima sta da se nadgradi..
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
Zelda

moderator
#65: (2006-12-29 12:56)
Moja drugarica Jasminica.
A volim je zato sto je blenta.
Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2006-12-29 12:59)
pridruzujem se...
lily66 (female, 42)
Postoji tajna vjestina..srcu se pokoriti..))
#67: (2006-12-29 13:02)
Le sta si napisala,ima da te iscepa ako vidi

Gledao sam je u emisiji kulturni nokaut ,ala ih je izspustala za medalju,problem sa intelekualcima kod nas je zbog toga sto se ne gleda kvalitet razmisljanja ,vec si intelektualac samim tim sto si upao u lobi,zato i tapakamo u mestu sve vreme .

Mislim Lili kako upadas preko reda u poruke,haha

Updated 1 time(s), Last update (shadowsky) 2006-12-29 13:03

shadowsky (male, 33)
ab ovo usque ad mala
Greenisgoodforeyes
#68: (2006-12-29 13:03)
Pazi, ako joj kazzem, iscepace tebe, mene voli !
Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
#69: (2006-12-29 13:04)
Duga je to prica
shadowsky (male, 33)
ab ovo usque ad mala
#70: (2008-11-03 20:49)
…novi posao…nova profesija….često se setim jedne bajke pročitane u detinjstvu…

…bio jednom jedan kralj ili car….sasvim svejedno…mada, možda je bio i jednom jedan kalif…

…elem taj se lik jednoga dana ukrca na brod sa svojim dvorjanima i otisne na debelo more sinje….desi se strašna oluja i brod potone….i sudbina odluči da se nekog kopna dočepa samo on…

…e na tom kopnu za junaka bajke nastaje gomila problema…prvi i osnovni problem ….šta jesti…živ čovek mora da jede…glavni junak do tada nije imao takvih problema i prilično se namučio dok je uspeo rešiti taj problem….

…morao je naučiti neki zanat od koga bi se lebom hranio…

…no svakako da on ne bi bio kralj, makar i van svoga kraljevstva…jer kralj ili jesi ili nisi, bez obzira gde bio i šta radio… kada ne bi bio kadar odgovoriti izazovu vremena i sudbine…nauči on zanat te se tako počne lebom raniti…uloži menadžerska znanja i sposobnosti te brzo zaima toliko da se može vratiti u svoje kraljevstvo…

…naravno…usput je osvojio srce lokalne princeze, te ga njen otac, lokalni kralj, na put isprati sa svim počastima koje mu pripadaju…

…i taj kralj se posle svih avanturnih traganja za gralom sa svojom ljubom vjernom vrati domu svome…tu mu se podanici obraduju i tako to i tome slično….

…i naravno kao u svim bajkama rodi mu se i kći mezimica…princeza….

….elem…da ne dužim mnogo…kad je došlo vreme da se princeza uda…kralj pred potencijalnog zeta postavi samo jedan uslov….mora znati jedan zanat i živeti godinu dana samo od toga zanata….

….i svaki put kade se setim ove bajke….a setim je se čim se nađem u govnima…a tamo se zahvaljajući avanturnom traganju za gralom često nađem…setim se i neke dečije pesmice…odnosno samo jednoga stiha te pesmice koji kaže nešto kao…divna, divna, vredne ruke ima…

….ah da….setim se i nekog buregdžije koga opisuje kapor…posle rata nove vlasti plene imovinu buržoaziji i privatnim exploatatorima….fabrike radnicima zemlja seljacima…odnosno proizvodna sredstva proizvodnim snagama….e taj buregdžija u opštoj gužvi uspeva da sakrije jednu tepsiju…po sistemu…samo vi plenite deco, sa ovom tepsijom i deset prsta opet ću ja to stvoriti…

…i takooo…

…da sećam se i tempovog razmišljanja kako će rad u socijalizmu sve više postajati svakodnevna potreba ljudi….

…i ne samo da se sećam…nego tako intelektualno prelazim sa razmišljanja na dela da sam prosto fasciniran svojom intelektuanosti…

…fasciniran svojom sposobnosti da u najjednostavnijem i prilično prezrenom radu nađem lepotu, opustim se i uživam…

….toliko sam fasciniran da sam si obećao spevati pesmicu na foru…ca blues, ca blues intektualac, ca blues, ca blues vrednih ruku imalac…

Updated 1 time(s), Last update (ca blues) 2008-11-03 20:53

ca blues (male, 36)
total: 110, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 10 ... next page last page of 11
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis