Romance Cafe forums

All forums

Šta (ko) je uopšte intelektualac?  

views: 10118, replies: 127
total: 127, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 ... next page last page of 13
Post #1, page: 1
Zelda

moderator
#1: 2006-12-14 11:15
Onaj pravi, bez navodniKa.
Ona prava, bez navodniCa.

Da, mozak zavodi.

I kakve veze biti intelektualac ima samo sa visokom stručnom spremom (oni koji su se mislilii da će se na taj način provući u kategoriju stvarnih intelektualaca, ne samo papirom i žigom overeno izuzetnih, grdno su se z.... biiiiiiiiiip)? A opet, naravno da ima veze i sa tim! A opet, ne samo sa tim. Nikako.

Intelektualac - inteligentan? Da čujem i o tome!

Kako bilo ko za sebe može da upotrebi ovu reč? Zar to ne procenjuju drugi (iako sam ubeđena da je jedna od karakterističnih osobina dotičnih težnja ka samousavršavanju)?! Na koju foru uopšte u profil na Romansu na primer mogu da uključim i tu karakteristiku? Meni to izgleda kao kada sam za sebe kažeš da si skroman, osetljiv ili nešto slično... ma tako nešto se ne priča, bre, to se prepozna ili ne; i drugi sude, ne ti sam(a)!

Ja mislim da je pravih intelektualaca malo. Da li su vrsta u izumiranju? Ili su oduvek bili beli slonovi? Za sebe znam samo da, pogotovo zbog toga što za njih vezujem i etos, u njih vazda gledala kao u onaj "beskrajni pravi krug...". U nenametljivost i sigurnost. U nepostojanje potrebe za dokazivanjem, koje opet isijava stalno...

U Albaharija, na primer, od naših savremenih...
U Ramba Amadeusa, na primer . Ozbiljno!

Uf, ja odužih... Aj' sad vi!

Pogledaj naslov teme

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-12-14 12:19

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
page: 8
gollubiccca
#71: (2008-11-03 23:13)
imam drugaricu-obozavam je,puna zivota radi 3-4 posla ,ima dvoje dece,ne bas slogu sa muzem i mamu koja joj pomaze.....a intiligentna,IV STEPEN ,TJ,SREDNJA SKOLA-, u isto vreme imam drugaricu koja je magistar,a uskoro i doktor svoje nauke i jednako ih postujem i volim ,........imaju srce, a posto je PITANJE KO JE INTELEKTUALAC-onda ,onaj ko ume da misli...pa nakon misli nesto i zakljuci, a ne da lupeta,a da pri tome bude doktor nauka,jer imam i takvog bivseg druga.UZAS PROMISKUITETA.Danasnjica-ko je jaci emotivno,ili u prevodu boli ga uvo za sve,taj je dasa...MOZDA ,ALI NE I ZA INTELEKTUALCE,ako je sebe ko pronasao, a nije zadovoljan-ZAO MI JE-U NASOJ ZEMLJI NIJE BILO SELEKCIJE - NA ONE KOJI SU "VREDNI",MA KAKO TO KOME ZVUCALO I NA ONE .....DRUGE???
Drago mi je sto postoje ljudi koji su vredni paznje-koji su intiligentni,a za za ove kvazi pametnjakovice,ne brinem,snalaze se oni na svoj prost nacin!!!
gollubiccca is no longer member of Romance Cafe
#72: (2008-11-03 23:20)
a na koju vrstu inteligencije misliš?

P.S. a šta je to int I ligencija?

Updated 1 time(s), Last update (gagic) 2008-11-03 23:27

gagic (male, 36)
you can't always get what you want
#73: (2008-11-03 23:21)
a posto je PITANJE KO JE INTELEKTUALAC-onda ,onaj ko ume da misli...pa nakon misli nesto i zakljuci, a ne da lupeta,a da pri tome bude doktor nauka,jer imam i takvog bivseg druga.UZAS PROMISKUITETA.

Priznajem, ja nisam intelektualac. Mislim, nisam vishe.

Ne umem ja ovako lepo da objasnim sushtinu. Slazzem se skrouz sa golubicom.
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
#74: (2008-11-03 23:22)
gagic: a na koju vrstu inteligencije misliš?

I ti svashta pitash. Mora da ni ti nisi intelektualac...
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
#75: (2008-11-03 23:24)
izgleda....

ništa ne čitam...kao u onom starom dobrom vicu...
gagic (male, 36)
you can't always get what you want
Please note: VIP members do not see advertising
NeronChe
#76: (2008-11-03 23:26)
Reče jednom dok mali sam bio ja,moj pokojni deda...ne dozvoli Nele da devojka počne da misli glavom inače nećeš nikada ništa dobiti,a retko bi ko i dobio kaže...Shvatim ja da l' na vreme ili ne skoro da i nije važno...istorija i moj biograf će suditi...

@ Gollubica

Bravo koleginice...ovakav bestseler ne pročitah do večeras...Hvala ti što postojiš...
NeronChe is no longer member of Romance Cafe
#77: (2008-11-04 14:31)
Rece mi ortak ...
To su oni sto oblachu ciste carape svake nedelje ...
I cirkaju na kvarno, kroz zube, a mali prst dignu onako, znas, ko stojka ...
Slusaju one zadrigle pacenike sto se deru ko pred strojenje i jedu ko ovce pred Djurdjevdan ...
Pusti to, brate, Sinan je vrh ...
Nikad oni nece to da nauchu, izgubio im se genom za sluha ...
Idem, ceka me Zenube moja, sa c' ti pustim nesto iz moga BMWerarija, don'o ga techa Jashim iz frishopa, nisu ga mnogo ni jurili ...

Vronsky (male, 46)
Whisper ...
#78: (2008-11-04 15:12)
unusual (female, 35)
neki, sigurno da, ali ne i ja......
#79: (2008-11-04 18:21)
imam drugaricu-obozavam je,puna zivota radi 3-4 posla ,ima dvoje dece,ne bas slogu sa muzem i mamu koja joj pomaze.....a intiligentna,IV STEPEN ,TJ,SREDNJA SKOLA-, u isto vreme imam drugaricu koja je magistar,a uskoro i doktor svoje nauke i jednako ih postujem i volim ,........imaju srce, a posto je PITANJE KO JE INTELEKTUALAC-onda ,onaj ko ume da misli...pa nakon misli nesto i zakljuci, a ne da lupeta,a da pri tome bude doktor nauka,jer imam i takvog bivseg druga.UZAS PROMISKUITETA.Danasnjica-ko je jaci emotivno,ili u prevodu boli ga uvo za sve,taj je dasa...MOZDA ,ALI NE I ZA INTELEKTUALCE,ako je sebe ko pronasao, a nije zadovoljan-ZAO MI JE-U NASOJ ZEMLJI NIJE BILO SELEKCIJE - NA ONE KOJI SU "VREDNI",MA KAKO TO KOME ZVUCALO I NA ONE .....DRUGE???
Drago mi je sto postoje ljudi koji su vredni paznje-koji su intiligentni,a za za ove kvazi pametnjakovice,ne brinem,snalaze se oni na svoj prost nacin!!!

...jbt...sad znam kako sam izgledao dok sam uzimao speed...
Gandalf (male, 38)
...majmun u najavi...
#80: (2008-11-04 18:59)
m`, jok, ovo k`o exerchitji da su tukli (bez vode) celu notj brate
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
total: 127, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 ... next page last page of 13
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.