Romance Cafe forums

All forums

Šta (ko) je uopšte intelektualac?  

views: 8350, replies: 127
total: 127, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 13
Post #1, page: 1
Zelda

moderator
#1: 2006-12-14 11:15
Onaj pravi, bez navodniKa.
Ona prava, bez navodniCa.

Da, mozak zavodi.

I kakve veze biti intelektualac ima samo sa visokom stručnom spremom (oni koji su se mislilii da će se na taj način provući u kategoriju stvarnih intelektualaca, ne samo papirom i žigom overeno izuzetnih, grdno su se z.... biiiiiiiiiip)? A opet, naravno da ima veze i sa tim! A opet, ne samo sa tim. Nikako.

Intelektualac - inteligentan? Da čujem i o tome!

Kako bilo ko za sebe može da upotrebi ovu reč? Zar to ne procenjuju drugi (iako sam ubeđena da je jedna od karakterističnih osobina dotičnih težnja ka samousavršavanju)?! Na koju foru uopšte u profil na Romansu na primer mogu da uključim i tu karakteristiku? Meni to izgleda kao kada sam za sebe kažeš da si skroman, osetljiv ili nešto slično... ma tako nešto se ne priča, bre, to se prepozna ili ne; i drugi sude, ne ti sam(a)!

Ja mislim da je pravih intelektualaca malo. Da li su vrsta u izumiranju? Ili su oduvek bili beli slonovi? Za sebe znam samo da, pogotovo zbog toga što za njih vezujem i etos, u njih vazda gledala kao u onaj "beskrajni pravi krug...". U nenametljivost i sigurnost. U nepostojanje potrebe za dokazivanjem, koje opet isijava stalno...

U Albaharija, na primer, od naših savremenih...
U Ramba Amadeusa, na primer . Ozbiljno!

Uf, ja odužih... Aj' sad vi!

Pogledaj naslov teme

Updated 2 time(s), Last update (Zelda) 2006-12-14 12:19

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
page: 4
mirkic
#31: (2006-12-16 04:27)
a ja mislio da je to "TELE" koje je " IN"
mirkic is no longer member of Romance Cafe
mike-leo
#32: (2006-12-16 04:33)
ti si deckitj strasno duhovit narocito u jutarnjim satima
mike-leo is no longer member of Romance Cafe
Ali
#33: (2006-12-16 05:13)
Moram pokušati da odgovor na ovo pitanje dam obrnutim redom, unapred se ogrđujući da ne tvrdim da sam u pravu več samo iznosim svoje mišljenje, nikako sud:

1. ŠTA JE intelektualac?

Intelektualac je džoker-pojam najčešće korišćen kao izgovor što pokazuju sledeći primeri:

prvo za devojke i supruge:

a. moj dragi slabo jebe ali je bar intelektualac a kitu ću uvek naći na drugoj strani

b. moj dragi jaaakooo dooobrooo jebe, ali posle toga ima ružan običaj da sere i analizira svaki detalj i smara smaa smara jebote što je dovoljan razlog da potraćim malo zdrave rečite šutnje (okitjene kitom podrazumeva se) na trećoj strani

c. moj dragi me uopšte ne jebe, ali ako je za utehu on je pravi intelektualac, sav predan nauci i poslu i sigurno ne jebe nista drugo (pogrešno mišljenje), a ja sam štaćetemorase već našla odmjenu na drugoj i tretjoj strani...

onda idu majke i očevi:

a. moj sin nije završio fakultet (koji sam ja želeo-la da on svrši svš-svrš kad već ja nisam mogao-gla ili da sam hteo-la ja bih ko od šale ali nisam), ali zato je sav u knjigama nema ni devojku ( ni momka hvala bogu) pravi je intelektualac

b. tvoj (komšinicin) sin je hvala bogu uspešan i imućan, ide mu od ruke (ali mislim se ja sestro slatka šupalj je ko crkveno zvono, nije po knjige pročitao u životu) a moj jadnik je tolike škole završio (kolike!?!) a sedi na biroJu (ali je pravi intelektualac ljubi ga majka nek je samo živ i zdrav)

na kraju se šunjamo mi sami:

a. nisam ja sa tobom ovce čuvao (odakle ljudima baš te asocijacije kad pouzdano znam da nisu ovcu ni nacrtanu videli sem u komadima u nekom tanjiru)

b. postavljam teme sa pitanjima tipa ko je šta je zašto je inteektualac po forumima i sedeljkama

Zaključak prvog dela odgovora na drugi deo pitanja ŠTA je intelektualac:

Intelektualac je pokušaj verbalnog definisanja duhovnog i intelektualnog stanja nekog bića od strane drugog (najčešće nekompetentnog) bića, dragocen izgovor luzera najrazličitijih profila luzerstva (арентвиолфромтајмтутајм) i zahvalna etiketa diktatorskih režima (setite se poštene inteligencije haha)

E takoc, ajmo sada na drugi deo odgovora na prvi deo pitanja:

KO JE intelektualac:

jedini intelektualac koga poznajem je moj qratz, jer kad treba da me sluša on počne da misli svojom glavom (na sreću ne baš uvek)

P.S. Užasava me pomisao da me neko od mojih saradnika ili podređenih u želji da mi se umili nazove intelektualcem. Nikad neću saznati da li samo misli da loše jebem ili mu je neka to rekla... I zato potpuno razumem Ramba...
Ali is no longer member of Romance Cafe
nightingale
#34: (2006-12-17 18:28)
DR NELE KARAJLIC...100%...

Updated 1 time(s), Last update (nightingale) 2006-12-17 18:29

nightingale is no longer member of Romance Cafe
#35: (2006-12-17 19:04)
...samo vas posmatram kako kenjate...
Hobo (male, 47)
SAILOR
Please note: VIP members do not see advertising
Zelda

moderator
#36: (2006-12-17 19:16)
Posmatrash onako rezonerski, intelektualno, je l'?

Zelda (female, 37)
Prijatna je spoznaja da postojiš u drugačijoj logici. To liči na slobodu.
nightingale
#37: (2006-12-17 19:44)
Hobo: ...samo vas posmatram kako kenjate...

...i?Jel' ti se svidja?Ho(m)bislave,Ho(m)bislave,gromado intelektualna...

...trep,trep...
nightingale is no longer member of Romance Cafe
#38: (2006-12-17 21:14)
...dzhabe mi se nabacujesh...chuo sam da se ne znash ljubit' i da imash malu kitu...

Updated 1 time(s), Last update (Hobo) 2006-12-17 21:15

Hobo (male, 47)
SAILOR
SARMANTNIVITEZ
#39: (2006-12-17 21:30)
Cim sretnem ovog Hoboja ima da mu kazem da prestane atakovati na ticu pevacicu jer nije u redu da dva pozitivna lika samo cekaju priliku za svadju ...

Make gulash, not war ...

SARMANTNIVITEZ is no longer member of Romance Cafe
#40: (2006-12-17 21:33)
...taman posla da se svadjam sa slavujkom al' ne volem da mi se na taj nachin nabacuje... make roshtilj not war...
Hobo (male, 47)
SAILOR
total: 127, displayed: 10, page: previous page 1 2 3  4  5 6 7 8 9 10 ... next page last page of 13
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.