Romance Cafe forums

All forums

Mesta koja ostavise traga u nama  

views: 4520, replies: 59
total: 59, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 next page last page of 6
pompej
#1: (2006-12-27 21:22)
Da li secate i posecujete ona mesta na kojima provodiste lepe trenutke sa nekom dragom osobom koja sad nije vise sa vama(ili mozda jeste.)

Ne secam se bas koji mesec bese ali bi nesto prohladno.Spustajuci se niz onu strmu kaldrmastu ulicu zastadoh da jos jednom pogledam ona blistava svetla preko Dunava koja ukazase na veliki grad preko puta.

Pregrst svetlucavih reklama i automobilskih farova dadose neku toplinu gradu.Dunav ostade pust,nema cak ni onih vrednih remorkera koji gurase teske velike barze.Kejom uzurbano prodje poneki slucajni prolaznik
koji nestaje u izmaglici jureci za nekim svojim mislima.Poslednji ostatci snega otapase se sa visokih krovova praveci sitne barice a prohladno nedeljno zimsko vece uvuce sve u kucu.

Povucen prizorom koji se ukaza ispred mene izbih pravo do vrata stare trosne kuce u kojoj se nalazio onaj jazz klub u koji sam nekada cesto svracao.

Na vratima za trenutak pomislih da ces mozda i TI biti tu.Razbih sve sumnje i prodjoh do jednog stola u uglu.Prazan je.Smestih se lagano i prvog koga primetih bese jedan gospodin srednjih godina u sivom mantilu koji iz dzepa izvadi lulu.Sibica bljesnu i za tren cela prostorija ispuni se onim teskim mirisom duvana iz lule.

Osvrnuh se oko sebe,stara pec na drva zamenjena je novim modernim kaminom u kome se rasplamsavala tiha vatrica.Zvuci Elle Fitzgerald rasuse se po celom mestu.Sve se idealno poklopi za ispijanje jedne kafe sa mlekom koju porucih.

Odmah se setih se onog trenutka kada prvi put dodjosmo zajedno.Slika se pojavi pred ocima kao da je ziva.Trio je svirao neke ritmicne zvuke jazza a masa se blago zahuktavala.Drzeci se za ruke probijasmo se kroz guzvu do onog sanka koji obasjavase osam starinskih lustera.Narucismo prvo pice i stopismo se sa masom.Pricali smo i drzali se zajedno.Kako je vreme odmicalo prepustasmo se ritmu muzike.

Bese to jedna od noci koja ukazivase na sustu suprotnost onog sto je sad bilo.Smeh i radost zameni pasivno vece sa harmonicnim zvucima Billy Holliday.Pozutela slika Samjuela Adamsa ostade da visi na istom mestu.Od tebe ostade samo slika koje se i danas rado setim.Stari pianino nepomicno stoji i dalje u istom cosku cekajuci da se neki novi trio poigra sa njegovim dirkama.

Izadjoh na onu poluzamracenu ulicu u kojoj bese tek toliko svetlosti da se moja sena stidno pojavi sa strane.Iza ledja zacuh neke korake koji mi se ucinise poznatim.Okrenuh se pomisleci da si TI,ali videh neku nepoznatu devojku koja ulazi unutra.

Odmahnuh rukom a neki novi ljudi pocese dolaziti na to mesto a ja ga se ipak rado setim i ponekad svartim.

Updated 1 time(s), Last update (pompej) 2006-12-27 21:24

pompej is no longer member of Romance Cafe
#2: (2006-12-27 22:37)
sve svoje saam ostavila u Ulici kojom vise ne prolazim.....

Updated 1 time(s), Last update (Divlja u srcu) 2006-12-27 22:37

Divlja u srcu (female, 40)
ploviti se mora i bez broda
#3: (2006-12-27 23:58)
Ne znam hocu li oduzeti topli trag romantichnog prezzivljavanja utkanog u ovu temu. Ni hocete li mi se narugati i definitivno i neopozivo potvrditi da bash i nisam normalna . Ni broje li se uopshte takva mesta u "takva" mesta, ali... Usudicu se!

Kancelarije.

Ne, ne sve. Samo one koje sam dozzivljavala kao svoje. Samo one u kojima sam provela po koju godinu, nekad ih deleci sa drugima, nekad u njima drugujuci s papirima, uvek lepim olovkama, rachunarom, folderima, soc-realistichkim policama, gomilama chestitki i belosvetskih razglednica, fotografija i ceduljica na tabli od plute i josh sijaset sitnica preteklih kao zzivi zzig prezzivljenog.

Trag. Snazzan i dubok trag su ostavile. Ne, ne zbog posla koji sam u njima obavljala. Nego zbog susreta i suochavanja. Sa ljudima i sa samom sobom. Sa ochekivanjima. Sa iznenadjenjima: da li je moguce da ljudi i ovako mogu? da mozze i ovako da se "zzivi"? da ovoliko tuge u samo jedan zzivot mozze da stane? da sreca nekad ima sasvim nakaradno lice? Sa saznanjima, nekad velikim i podsrekachkim, nekad porazzavajuce modrim i tuzznim... Pa onda ona poredjenja sebe sa drugima, drugih sa drugima i drugih sa sobom. I mirenje il' ratovanje sa sobom onakvom kakva bih zzelela da budem i sobom stvarnom, uvek zapitanom i ne uvek dobrom. I...

Kancelarije. I u njima ukradenii radni sati i svesno il' nesvesno podredjeni razmishljanjima i cheprkanju po unutrashnjim tamama, mojim il' tudjim.

Svashta sam u tim kancelarijama "nashla". Svashta bash. I nashla i nauchila. I potvrdila i opovrgla. I razumela i prestala da volim. I otpatila i zaboravila. A i mnogo dobre muzike odslushala. I... Ma, kazzem vam, kancelarije!
cile011 (female, 43)
maski

VIP
#4: (2006-12-28 00:45)
ul viskokog stevana
prva desno posle mashinca iz pravca vuka, jedna kapija na pola ulice s desne strane.....
jedan prvi sprat u onoj ulici kraj 29.novembra gde je zavod za zaposhljavanje
bitef teatar sto u mraku ispod stepenishta
jove ilica kad pada sneg
oblasna kontrola leta na surcinskom aerodromu
jedan prvi sprat prekoputa teslinog spomenika
poslasticarnica mali princ
okretnica nekog busa na zvezdari
(sve zbog jednog s banjice na kog drveni kostur lici)

dno ledinackog jezera
pogled na jedan pun mesec kroz prozor puste op sale u kbc dragisha mishovic

i moja zelena milja

Updated 3 time(s), Last update (maski) 2006-12-28 00:55

maski (female, 38)
..just face facts ...
mike-leo
#5: (2006-12-28 02:29)
ovako .....hmmm ima toga....

>>>>> autobuska stanica novi sad jednog davnog avgustovskog popodneva
>>>>>prijavnica vp trsat-rijeka
>>>>>nedefinisani deo puta bgd-surcin kisne jesenje [ili bese zimske] noci
>>>>>stan u pinkijevoj gde me vezu lepe uspomene i neprezaljene zelje
>>>>>metalna ograda tzv. majmun -plac na kojoj se uredno zuljila straznjica da bi se videlo i bio vidjen
>>>>>davno unisteno fudbalsko igraliste "sand" blizu moje kuce
>>>>>nekoliko pasusa iz knjiga oscar wild-a

mike-leo is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
mirkic
#6: (2006-12-28 02:52)
u meni bogme ni jedno!
redovno pustam vodu upravo iz razloga da sakrijem tragove
mirkic is no longer member of Romance Cafe
mirkic
#7: (2006-12-28 02:54)
malo cinizma
malo kretenizma
malo proste duhovitosti
i eto mene
jbt mish nekad se sam sebi smucim
mirkic is no longer member of Romance Cafe
mike-leo
#8: (2006-12-28 20:20)
ne budi SKROMAN, smucis se i drugima
mike-leo is no longer member of Romance Cafe
#9: (2006-12-28 22:51)
postoji mesto u njegovom srcu,koga se rado secam.i posetim ga povremeno.ne zzelim da nekrotizira i time da ga smanji.takvo srce to ne zasluzzuje.ali...ni mene.
Drina (female, 73)
#10: (2006-12-28 23:01)
onaj narandzast letnji dan u stanu zutih zidova na cetvrtom spratu kad sam mokra od tusiranja i totlno nepripremljena za SVETI TRENUTAK otvorila vrata svog stana i ugledala tog coveka

ona vruca letnja noc u kampu Jaz kad sam ocu svog sina govorila Vi i iz njegove ruke jela sveze vongole i pila Vranac

ona kisna sreda ujutru kad sam gledala u to cudo od bebe i mislila Ovo je moje,ovo je MOJE!

i tako......

bilo je i nekoliko drugih Svetih trenutaka u mom zivotu....
Divlja u srcu (female, 40)
ploviti se mora i bez broda
total: 59, displayed: 10, page: first page  1  2 3 4 5 6 next page last page of 6
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis