Romance Cafe forums

All forums

nova godina  

views: 15406, replies: 92
total: 92, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 next page last page of 10
Post #1, page: 1
#1: 2004-10-08 11:04
nova godina
Posto ste me tako lepo odbili za zurku sada imam novi predlog za sve vas. Zajednicka nova godina za sve iz cafea. Nadam se da je predlog odlican. Dajte predlog gde bi to moglo da se dogodi. Nadam se da ce i oni iz dijaspore da prihvate ovaj predlog naravno oni koji dolaze za praznike. Namerno otvaram forum ranije da nebi bilo ono jao pa vec sam se dogovorio-la / uplatio-la.
nostalgija (male, 30)
ovo je najbolje mesto za ubijanje dosade na poslu:) jos da su svi iskreni kao ja onda bi bilo ok!!!
page: 8
#71: (2005-11-10 15:21)
nova godina
[quote]ZABAVA: [quote]veka038: Obucite se za najluđu noć

----------------------------

hvala na svesrdnoj pomoci, zaista je prelepo, veselo ti bilo u novoj, sigurno sam prva koja je to pozelela[/quote]

HVALA, PRVA SI...

STVARNO, RAZMIŠLJATE LI O NOVOJ GODINI? NEŠTO STE MI SE UMUSILI SVI...
OVO NEMA SMISLA, STVARNO...
veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
#72: (2005-11-10 15:53)
nova godina
Njegovo veličanstvo šampanjac

Rečeno je da šampanjac nije samo piće već i način života. S obzirom na cenu dotičnog, skloni smo da se prilično složimo sa ovom tvrdnjom. Šampanjac se kod nas baš i ne pije često; uglavnom se konsumira za velike praznike, kao i za neke lične datume (godišnjice, rođendane i slično) - ukoliko se uopšte konsumira. S obzirom na to da nam "veliki praznici" predstoje, ukoliko ste radoznale da saznate nešto o ovom penušavom piću (Bubbles, bubbles..., kako su pevali u simpatičnom crtanom filmu "Mačja posla"), evo nekoliko reči o šampanjcu.

Kod nas se svako penušavo vino naziva šampanjacem. Međutim, pravo na taj naziv ima samo penušavo vino iz francuske oblasti Šampanj; bilo šta drugo je samo, pa, penušavo vino. Cela ova oblast Francuske posvećena je, maltene isključivo, proizvodnji ovog vina - i, razume se, odlično zarađuju na tome. Mala zanimljivost: u Madridu je potpisan međunarodni sporazum po kome samo penušac iz Šampanja sme da nosi naziv "šampanjac" - ali, u Americi možete kupiti američki šampanjac (recimo, kalifornijski će imati prilično voćni ukus), jer Amerikanci taj sporazum nisu potpisali. Moguće je nabaviti i "dečji šampanjac" (ukoliko ne želite da alkoholišete dete, a ne želite ni da vas gleda kao tužna kuca dok se kuckate sa svojim dragim); to je, zapravo, običan sok od jabuke ili grožđa koji ima čep koji proizvodi isti efekat kao pravi šampanjac (a taj efekat je deci ionako najzabavniji).

Kad smo već kod efekta koji proizvodi čep šampanjca, mnogi od nas (jadnih i neiskusnih) uzimaju kao dobar znak kada taj čep napravi mnogo buke prilikom otvaranja. Istina je suprotna: slab zvuk prilikom otvaranja je znak da je šampanjac svež, to jest da nije izvetrio.

Boja šampanjca varira od svetlozlatne preko roze do tamnoružičaste - sve zavisi od toga koliko je šampanjac "odležao". Kad je reč o ukusu, oznaka "brut nature" znači da je vrlo sladak, "simple brut" da nije sladak, a negde u sredini je "doux". Lagani šampanjac ide uz predjelo i fine vrste sira, srednji uz ribu i neka pečenja, a jak uz guščju paštetu, šunku i jela snažnog ukusa. Šampanjac se obavezno pije hladan (idealna temperatura je šest stepeni); kad se otvori, stavlja se u posudu sa ledom.

Živeli!

veka038 (female, 36)
Plava, nezna, neizbezna... PREZADOVOLJNA
ŠAMPANJAC
#73: (2005-11-10 16:03)
nova godina
neka se sampanjac u potocima toci
neka budu sretne tvoje oci
nek ti u krilo slecu ptice
nek ti uvek bude nasmejano lice.....
(Bane Krstic)

ZIVELI

Updated 2 time(s), Last update (ŠAMPANJAC) 2005-11-10 16:05

ŠAMPANJAC is no longer member of Romance Cafe
HellRaiser
#74: (2005-11-10 16:38)
nova godina
Ne znam gde cu biti za novu godinu tacno...ali znam da to nece biti Zagreb...kafane na istoku me vuku opasno...uh....
HellRaiser is no longer member of Romance Cafe
una16
#75: (2005-11-10 20:22)
nova godina
ima neko predlog kako da izdresiram malog da pespava noc do Nove?
nema smisla da jos jednu provedem dezurajuci...buuuuaaaaaaaa
una16 is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
maski
#76: (2005-11-10 20:23)
nova godina
ja ne volim doceke nove godine a imam dete od 9.5god. moje iskustvo i posvecenost are immaculate.

nudim ti se da ga cuvam
maski is no longer member of Romance Cafe
regul
#77: (2005-11-10 20:40)
nova godina
una16: ima neko predlog kako da izdresiram malog da pespava noc do Nove?
nema smisla da jos jednu provedem dezurajuci...buuuuaaaaaaaa

Sled dogadjaja je sledeći:
1.Podgrejati mleko.(sisu ili bocu )
2.Naraniti personu.
3.Uspavati malu osobu.
4.Spustiti dotičnog u krevetac.
5.Proveriti da li spava.
6.Obući spavaćicu i leći spavati!

Vrlo prosto,zar ne!
regul is no longer member of Romance Cafe
una16
#78: (2005-11-11 09:25)
nova godina
maski: ja ne volim doceke nove godine a imam dete od 9.5god. moje iskustvo i posvecenost are immaculate.

nudim ti se da ga cuvam

maski, ako imas jos koju bebu pride da povedes, cisto da ne spavamo bas sa ofingerom u ustima, mali bi bio nikaki problem!! lol
una16 is no longer member of Romance Cafe
#79: (2005-12-09 13:59)
nova godina
ZASTO nista novo nema o novoj godini??????????????? a ona se priblizava..........
ZABAVA (female, 42)
Ja sam kao školjka, ako pokušaš na silu da me otvoriš-slomićeš me...
Herself
#80: (2005-12-09 14:48)
nova godina
ja wala ostajem at home. ima neko da mi uzajmi kolekciju od par desetina filmova na divx-u na par dana?
Herself is no longer member of Romance Cafe
total: 92, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 next page last page of 10
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis