Romance Cafe forums

All forums

Platonska ljubav  

views: 5558, replies: 84
total: 84, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 next page last page of 9
Post #1, page: 1
#1: 2007-03-11 19:21
Platonska ljubav
Da li vam se vec dogodilo da se zaljubite u osobu sa kojom nikada niste imali fizicki kontakt?
Da li je moguce iskreno, duboko, voleti nekoga a da ta osoba nije fizicki prisutna u vasem zivotu?

"Sećaš li se Barbara
Ne ljuti se na mene što ti kažem TI
Jer TI kažem svakom koga volim
Pa maker ga samo jednom video u životu
Jer TI kažem svakom koga volim
Pa čak i ako ga ne poznajem
Seti se Barbara
I ne zaboravi nikad"
steave1973 is no longer member of Romance Cafe
page: 7
#61: (2007-05-11 21:16)
Platonska ljubav
ljubav koja hoce da bude samo duh
postaje senka,a lisena duha postaje
ponizenje.balzak
snajper (male, 40)
#62: (2007-05-12 03:25)
Platonska ljubav
Ona podrazumeva ljubav koja ne teži seksualnom iskazivanju nego se zadovoljava razumevanjem, a to je najčešće forma ljubavi zaljubljenih koji nemaju intimne odnose. Platonska ljubav među polovima je mnogo češća nego što se to misli... Ta situacija zapravo omogucava da se dvoje ljudi dugo proucavaju, na intelektualnom nivou. Naravno, daleko je to od fizickog kontakta, ali je verovatno to prednost za one ljude koji se tesko otvaraju ili mozda nepoverljivi ....
andjela 33 (female, 36)
Ljudi kažu da postoji mudrost glave i mudrost srca.
na zapadu agejn
#63: (2007-05-12 09:18)
Platonska ljubav
doziveo.jedva iz toga izashao..tuzne je to pricha.sve da, ali bezi od toga
na zapadu agejn is no longer member of Romance Cafe
#64: (2008-07-11 08:18)
Platonska ljubav
za mene to nije surogat ljubavi,mislim da simbolise strah od prave ljubavi koja podrazumeva i telesnu ljubav. kako je tada chovek zarobljenik sopstvenog *zalutalog* duha isti se oslobadja verovatno nekim spiritualnim programom. ...

Updated 1 time(s), Last update (chovek) 2008-07-11 08:30

chovek (male, 45)
nisam jedini!
#65: (2008-07-11 09:24)
Platonska ljubav
andjela 33: Ona podrazumeva ljubav koja ne teži seksualnom iskazivanju nego se zadovoljava razumevanjem, a to je najčešće forma ljubavi zaljubljenih koji nemaju intimne odnose. Platonska ljubav među polovima je mnogo češća nego što se to misli... Ta situacija zapravo omogucava da se dvoje ljudi dugo proucavaju, na intelektualnom nivou. Naravno, daleko je to od fizickog kontakta, ali je verovatno to prednost za one ljude koji se tesko otvaraju ili mozda nepoverljivi ....

Aha, a ovi koji imaju fizichki kontakt su kreteni.

Jbte, papir, chak i ovaj virtualni, zaista trpi svashta.

Od pamtiveka Platonska ljubav je postojala. Najchuveniji par su Grof i Grofica Pembruk (inache tvorci svega onoga shto se pripisuje Shekspiru kao piscu). Kao i kod 99,99% parova, koji su imali (chuj imali) platonsku ljubav, razlog je bio impotencija.

Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2008-07-11 15:03)
Platonska ljubav
MoZ da bIdne, ne mora da znaci.
A danas na evropskom kontinentu to oko impotencije/frigidnosti uglavnom ne znaci - izuzev onih 1-5% populacije sa asexualnom orientacijom ili sexualnom disfunkcijom. Platonske ljubavi iz pamtiveka bih takodje posmatrala pod aspektom tadasnje sexualne slobode i mislim da bi malo koja platonska ljubav upala u rubriku impotencije. Toliko sa sexualnog aspekta.

Filosofski aspekt je tek prica za sebe i ako cemo po Platonu - platonska ljubav je po njegovoj definiciji moguca samo izmedju istih jedinki. Istih u smislu ravnopravnosti i drustvenog statusa - a posto to u tadasnjoj Grckoj izmedju muskarca i zene nije bio slucaj, zensko-muski odnosi ispadaju iz igre, a samim tim i heterosexualni aspekt.

Danasnji status platonske ljubavi je ocigledno konfuzija - terminoloska konfuzija...

triViALna (female, 32)
#67: (2008-07-11 15:27)
Platonska ljubav
Platonski se samo i uljubljujem....
DAJMONION (female, 36)
Da cu u po reci stati,da se necu osvrtati....Nikada....
#68: (2008-07-11 16:17)
Platonska ljubav

ZAR JE TO SVE SHTO JE OSTALO????
maxxxa (female, 34)
Dobro mi je, tako mi i treba.....
samsasvimsam
#69: (2008-07-11 20:43)
Platonska ljubav
"Što je muškarac stariji, sve više ima smisla za platonsku ljubav. Kod žene je, to pouzdano znam, obratno."
samsasvimsam is no longer member of Romance Cafe
#70: (2008-07-11 23:04)
Platonska ljubav
Rekli su mi da je dosla iz provincije,
strpavsi u kofer snove i ambicije.
Drug je studirao sa njom,
pa smo se najzad sreli ona i ja.
Shvatih, Boze, ovo je sazvezdje za nju provincija...

...Srce stade kao dete da se otima,
trazili smo se po prethodnim zivotima.
Ostavih iza sebe sve,
zablude, promasaje koji tiste,
prosto, lako, k'o neko beznacajno pristaniste.

O, da mi je da se jos jednom zaljubim.
Opet bih gledao niz kej kao niz prugu.
I opet bih znao da se u oblak zadubim
i cekao bih samo nju, nijednu drugu...

I tako, eto ti pesma, ludo jedna...

Updated 3 time(s), Last update (wildone) 2008-07-11 23:08

wildone (female, 34)
KOMAD BLENTOVINE :-)
total: 84, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 next page last page of 9
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.