Romance Cafe forums

All forums

Kako stojimo sa predrasudama  

views: 1982, replies: 32
total: 32, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 next page last page of 4
Post #1, page: 1
#1: 2004-10-20 02:17
Kako stojimo sa predrasudama...
...konkretno mislim da sam najkompetentniji da pisem o tome jer znam koliko ljudi imaju predrasude...evo ja na primer sam invalid,koliko ljudi ima predrasuda prema invalidima i da li mislite da bi se mogli zaljubiti i uci u emotivnu vezu sa hendikepiranim ljudima?Ajd sad da vidimo malo iskrenosti...ne ocekujem uopste da sad svi kazete da bi ste mogli...hocu iskrene odgovore...Unapred hvala
Lestat is no longer member of Romance Cafe
page: 2
#11: (2006-05-25 14:16)
...eto,znao sam da ce me dj provaliti...
...i sta cu sada...
A bas sam bio uveren da nemam predrasuda
ali mi je drago sto je dj ovdI...
Velkam,dobrodosla
ledeno miran (male, 47)
Vreme teče i nepovratno je...
chorba
#12: (2006-05-25 16:47)
sa predrasudama? U zategnutim smo odnosima poslednjih decenija, ali nastojim da poboljsham odnose (a mnogi mi zdushno pomazhu)

u jt promashih temu. Pardon, mislio sam da se radi o predrasudama općenito. Pa, kao mali sanjario sam da se zaljubim u slepu devojku koja neće videti koliko sam lep. Onda više nisam biJo lep pa sam sanjario da budem sa nemom osobom (ali ne i gluvom) već da mi priča prstima... po meni... Onda sam odrastao i shvatio da nije važno da li je neko invalid sem ako nije invalid u emotivnom smislu. Mislim da nemam poseban odnos prema invalidima, i mislim da bih mogao (da nisam već srećno zaljubljen) biti sa nekim ko ima fizički nedostatak, ako bi imala pravi pogled (makar te oči ništa ne videle) pravi osmeh (makar te usne ništa ne zborile) i prave reči koje ne mora izgovoriti da bi ih ja čuo. (Jedini je uslov da nema sise na tatu prim. prev.)

Updated 1 time(s), Last update (chorba) 2006-05-25 16:56

chorba is no longer member of Romance Cafe
black_magic_woman
#13: (2006-05-25 16:48)
Vidis kada se neko konacno usudi da pokrene ovakvu temu ljudi beze od nje.. I ja bih pobegla.. iskreno... jer svi okrecemo glavu, svima je lakse ako se pravimo da nismo videli. Iskreno mislim da ne bih mogla biti u vezi sa osobom koja ima vidljivi fizicki nedostatak. Uskogrudo je znam i lose se osecam zbog toga ali iskreno pisem. Mogla bih takvu osobu imati za prijatelja, mogla bih voleti takvu osobu kao prijatelja ali dalje od toga zaista ne bih mogla.
black_magic_woman is no longer member of Romance Cafe
#14: (2006-05-25 17:49)
imam predrasude..ne bih igrao utakmicu do kraja.verovatno
na zapadu agejn (male, 18)
nashao sam
#15: (2006-05-25 19:30)
Pade mi na pamet sledece...
kao pitanje za Vas dvoje iskrenih(inace bravo za iskrenost)ma za sve zapravo,a sta kada bi stekao/la neku manu, invaliditet...sta da ste se voleli beskrajno i onda....za jedan trenutak prasak...krash...promena stanja...
Da li bi onda mogao da igras do kraja utakmice agejn
I da odgovrim sam....biH sigurno...ona bi bila zauvek moja

Izvinjavam se na digresiji,ali mi je proslo kroz misli pitanje

Updated 1 time(s), Last update (ledeno miran) 2006-05-25 19:36

ledeno miran (male, 47)
Vreme teče i nepovratno je...
Please note: VIP members do not see advertising
Greenisgoodforeyes
#16: (2006-05-25 19:39)
Dragane, ovog sekunda htela sam isto da napišem, časna reč!

Neko se razboli, neko koga volite ko nikog. Ili nekakvo drugačije obličje dobije, pa ga drugi gledaju kao hendikepiranog, pa je drugi gledaju kao hendikepiranu. A vama isti.

Ostala bih, da! Provereno!

Za Ledenog,
Greenisgoodforeyes is no longer member of Romance Cafe
#17: (2006-05-25 20:06)
mislim da bih dao sve od sebe da je ne izdam.koliko ili da li bih u tome uspeo do kraja ? teshko pitanje
na zapadu agejn (male, 18)
nashao sam
chorba
#18: (2006-05-25 21:11)
ostao naravno, i ucinio sve da ne oseti da se ista u njenom zivotu promenilo, koliko je to u mojoj moci
chorba is no longer member of Romance Cafe
black_magic_woman
#19: (2006-05-26 14:23)
ledeno miran: Pade mi na pamet sledece...
kao pitanje za Vas dvoje iskrenih(inace bravo za iskrenost)ma za sve zapravo,a sta kada bi stekao/la neku manu, invaliditet...sta da ste se voleli beskrajno i onda....za jedan trenutak prasak...krash...promena stanja..

To je pogled iz drugog ugla.. ne bih sigurno zbog toga prestala da volim osobu koju vec volim i koja vec postoji u mom zivotu.. samo bih je volela jos vise. Mislim to su vec zivotne stvari sa kojima treba da se izborimo.. Ali da svesno zapocnem ljubavnu vezu sa osobom koja ima invaliditet.. ne bih mogla.
black_magic_woman is no longer member of Romance Cafe
#20: (2006-05-27 22:06)
Podržavam.

Digresija je bila potpuna

Ako bih se po prvi put susrela sa invalidnom osobom, moje bi ponašanje bilo adekvatno njegovom odnosu prema sopstvenoj invalidnosti.

Ako bi osobi bilo neprijatno, verovatno bi bilo i meni.
Ako bi svoj hendikep prihvatio na opušteniji način, verovatno bih se i ja osećala opuštenije...ne menja se bitno taj jednostavan i sveprisutan zakon akcije/reakcije

Updated 1 time(s), Last update (una16) 2006-05-27 22:11

una16 (female, 32)
Samo jake ribe plivaju uzvodno. Nizvodno mogu i mrtve :)-John Crowe
total: 32, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 next page last page of 4
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis