Kako stojimo sa predrasudama
Imam starijeg brata...porođaj je bio brz, prebrz, što je dovelo do unutarmoždanog krvarenja...tih godina to nije moglo da se ustanovi...11 dana po rođenju je dobio visoku temperaturu, koja je dovela do zapaljenja mozga i trajne zaostalosti...mentalne i fizičke...dijagnoza: cerebralna paraliza
može da komunicira, istina otežano jer ga lekovi protiv epilepsije koje dobija kao redovnu terapiju a i sama bolest onemogućavaju u tome...
nekada je mogao i sam da se kreće, ali ne da ode negde, nego po kući...sada više ne...kreće se uz pomoć naših roditelja, i moju kada sam tamo...ne zna koja je godina, ne zna koliko ima godina, ne zna da čita, piše, računa, nikada nije išao u školu...
ono što zna je da nepogrešivo oseti ko je dobra osoba a ko ne...on nikoga ne mrzi, samo sa lošim osobama po njegovom osećaju ne želi da razgovara...okrene glavu na drugu stranu i pravi se kao da taj neko i ne postoji...
i ume dobro da zeza...naravno najviše mene koji ga neizmerno volim...i uvek jedva čekamo da se vidimo i zezamo i odemo u kafanu...i uvek nam je najžalije kada se rastajemo...
dobro je dok roditelji mogu da vode računa o njemu, ali su i oni stari i bolesni...pitanje je dokle će moći...a posle? znam šta ću morati...
uz njega smo nas troje postali mnogo bolji ljudi i još uvek se učimo bezrezervnoj ljubavi od njega...
gagic
(male, 36)
you can't always get what you want