Greota , chista greota shto vishe nema grupe Skunk Anansie.
Davno, tamo negde 1996. sasvim sluchajno sam naleteo na berzi plocha u SKC-u na album
Stoosh. Na prvo slushanje prekidao sam , gotovo nervozno, pesme i prebacivao na sledetju, sledetju, sledetju..... na kraju sam odustao od slushanja. Suvishe kontraverzno za moj ukus, pomislio sam, naravno da sam bio skrouz wrong.
Ovo nije grupa koja se mozze zavoleti na prvo slushanje, ali je definitivno grupa kojoj se uvek mozzesh vratiti , i koja na svako novo preslushavanje zvuchi zrelije, manje kontraverzno, muzichki rafiniranije .... chesto se zapitam zashto ne postoji pravac koji se po njima mozze zvati.
Istina je zaista da za sve , pa i za muziku, postoji vreme kada dozzrimo. Neko nikada netje dozzreti, al` to ne znachi da je gloop il` nepismen, jednostavno samo mu ne ``lezzi``...
Meni su oni legli, legli bash.
Zzivotni tekstovi, bez imalo pretenzija ka ``visoko literarnom``, otpevani savrshenim raw glasom pevachice Skin, naterali su me iznova i iznova da se , tokom slushanja, zapitam o nekim stvarima i pojavama iz potonjeg perioda , kroz koji prolazim k`o Sizif...
I screamed till the blood came
I was living in a cloud of hope
Lover's kiss then they make a wish
To the end, they pretend ili
I said when I thought they went unheard
All of those harsh thoughts so unkind
'cos I wanted you
And now I sit here I'm all alone
So here sits a bloody mess, tears fly home
A circle of angels, deep in war
'cos I wanted you Pomislili bi zlobnici ; njanjavo, prozaichno i vetj vidjeno.. ali ne, ne ovako ... nikada ovako
If I opened my heart, there'd be no space for air
'cos I wanted you nishta bolje ni moj omiljeni Lord Byron ne bi rekao.... trust me