Romance Cafe forums

All forums

Koju muziku volite i zašto?  

views: 40587, replies: 638
total: 638, displayed: 10, page: first page previous page ... 34 35 36 37 38 39 40 41  42  43 ... next page last page of 64
Post #1, page: 1
#1: 2007-05-25 23:26
posto je zakatancena tema koja je prema mom skromnom misljenju uspevala sve do skora da odoli raznim devijantnim uticajima i da u dobroj meri priblizi clanove rc jedne drugima ,preko ljubavi za muziku, a po preporuci moderatora otvaram novu [staru] temu o muzici jer mislim, da nije vredela ne bi "prezivela" skoro 5000 postova
bilo bi lepo kada bi se na ovoj temi diskutovalo o muzici malo sire ,bez prostog nabrajanja sta se sve slusa, jer muzika kao umetnicka kategorija pruza zaista pravi izazov za tako nesto
razmenjivanje iskustava, preporuke, kritike, licna misljenja, novi sajtovi...sve je dobrodoslo, osim stvaranja jos jedne "pesmarice" kako je to mod. plasticno i istina za volju korektno objasnio
znaci...sta.?...pa,.....turn your music ON...................

&good luck

Updated 2 time(s), Last update (mike-leo) 2007-05-25 23:31

mike-leo is no longer member of Romance Cafe
page: 42
mike-leo
#411: (2008-09-03 23:45)

danas sam ih upoznao , HANG PLAYING HEDGE MONKEYS. na izgled obicni ulicni sviraci, ali onaj zvuk koji proizvode na hang drum-u , nekoj modifikaciji jamaican steel druminga je jednostavno out of this world. oni to opisuju kao amplification of vibration, ali ja to jos nikad nisam cuo, narocito kada "ulecu" jedan drugom u ritam i dopunjavaju se.fenomenalno.
slusao sam ih skoro sat i na kraju kupio cd koji sada preslusavam.

ako je neko, zainteresovan....myspace/hangplayinghedgemonkeys ili www.hangplayinghedgemonkeys.com

Updated 1 time(s), Last update (mike-leo) 2008-09-03 23:51

#412: (2008-09-04 10:49)
Greota , chista greota shto vishe nema grupe Skunk Anansie.

Davno, tamo negde 1996. sasvim sluchajno sam naleteo na berzi plocha u SKC-u na album Stoosh. Na prvo slushanje prekidao sam , gotovo nervozno, pesme i prebacivao na sledetju, sledetju, sledetju..... na kraju sam odustao od slushanja. Suvishe kontraverzno za moj ukus, pomislio sam, naravno da sam bio skrouz wrong.

Ovo nije grupa koja se mozze zavoleti na prvo slushanje, ali je definitivno grupa kojoj se uvek mozzesh vratiti , i koja na svako novo preslushavanje zvuchi zrelije, manje kontraverzno, muzichki rafiniranije .... chesto se zapitam zashto ne postoji pravac koji se po njima mozze zvati.

Istina je zaista da za sve , pa i za muziku, postoji vreme kada dozzrimo. Neko nikada netje dozzreti, al` to ne znachi da je gloop il` nepismen, jednostavno samo mu ne ``lezzi``...

Meni su oni legli, legli bash.

Zzivotni tekstovi, bez imalo pretenzija ka ``visoko literarnom``, otpevani savrshenim raw glasom pevachice Skin, naterali su me iznova i iznova da se , tokom slushanja, zapitam o nekim stvarima i pojavama iz potonjeg perioda , kroz koji prolazim k`o Sizif...

I screamed till the blood came
I was living in a cloud of hope
Lover's kiss then they make a wish
To the end, they pretend

ili

I said when I thought they went unheard
All of those harsh thoughts so unkind
'cos I wanted you
And now I sit here I'm all alone
So here sits a bloody mess, tears fly home
A circle of angels, deep in war
'cos I wanted you

Pomislili bi zlobnici ; njanjavo, prozaichno i vetj vidjeno.. ali ne, ne ovako ... nikada ovako

If I opened my heart, there'd be no space for air
'cos I wanted you

nishta bolje ni moj omiljeni Lord Byron ne bi rekao.... trust me

Updated 1 time(s), Last update (Dream Raider) 2008-09-04 10:52

Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
mike-leo
#413: (2008-09-04 11:04)

zvuci mi na "prvo uvo" sofisticiranija pj.harvey, medjutim ne ....pj. je neponovljiva.

trazim....vredno je slusanja....
#414: (2008-09-04 11:20)
mozzesh da skinesh sa rapida na adresi:

www.bunalti.com/?p=9555

sva tri albuma
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
#415: (2008-09-04 11:42)
ridgewaysunset (female, 28)
Please note: VIP members do not see advertising
#416: (2008-09-04 17:34)
Marc Almond koncert Hotel Jugoslavija 6. septembar

sexmachine (male, 35)
kada zena uzme stvar u svoje ruke... ta stvar uopste vise nije mala!
#417: (2008-09-04 17:38)
Setjam ga se josh iz perioda kada je svoje , ne male, vokalne kvalitete uprazznjavao u bendu Soft Cell... Eh, 1981. i mega hit Tainted love... jbte, kakvo je to vreme bilo ...
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
#418: (2008-09-04 17:42)
ZNACI, VIDIMO SE NA KONCERTU... I NISTE JEDINI KOJI SE SECAJU, POGLEDAJTE LEVI'S REKLAMU NA YOUTUBE IZ POSTA, MENI JE BAS COOL...

Updated 1 time(s), Last update (sexmachine) 2008-09-04 17:44

sexmachine (male, 35)
kada zena uzme stvar u svoje ruke... ta stvar uopste vise nije mala!
mike-leo
#419: (2008-09-08 23:43)

savrsena muzika

A Hang [hun] (pronunciation between the vowel sounds in the word 'Hot' and 'Hungry') is a melodious percussive steel musical instrument created in Switzerland. It uses some of the same physical principles as a steel drum. That being said there has been much metallurgical and acoustic research by the makers which have led to significant changes in structure, design, and process. Along with those differences the Hang is generally played with the hands and fingers instead of mallets, so the sound is generally softer and 'warmer'. The notes can sound like a harp, bells, or harmonically tuned steelpans with many overtones built into each note. The instrument has sometimes been referred to by owners and others as a hang drum, because it is often played like a drum, its relation to the steel drum, and its popularity with hand drummers. While this is true, there are other ways to coax sound out of a Hang that do not involve 'drumming'.

The Hang is typically played resting on the player's lap, and can also be played on a stand. It was the result of many years of research on the steelpan and the study of the diverse collection of instruments from around the world, such as gongs, gamelan, ghatam, drums, bells, etc. Udu-like sounds can be produced with the Helmholtz resonance that can occur within the clamped shallow shells. It also has the capacity to ring like a singing bowl.

yes.....moglo bi da ima veze sa.....

mike-leo
#420: (2008-09-09 14:30)
[image]
total: 638, displayed: 10, page: first page previous page ... 34 35 36 37 38 39 40 41  42  43 ... next page last page of 64
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.