Updated 1 time(s), Last update (black raven) 2007-07-16 20:15
), postao sam svestan lepeta krila. Verovatno ste svi videli gugutku kako polece, ili goluba u parku - to je prilicno glasan zvuk dok krila udaraju jedno u drugo kad ptica polece. E, divlji golub to radi drugacije. Divlji golubovi (ili grivnasi) su ptice krupnije od domacih, sivkastoplave boje sa belom ogrlicom oko vrata. Prakticno su nevidljivi, i prvi znak njihovog prisustva je tiho sustanje vazduha, nesto kao kad ostricom zasecete vazduh, ali manje zvizdece. Lepet krila divljeg goluba. Muzika za usi. Jedva cujna, tajanstvena, podsecajuca na sume koje su nekada bile mnogo gusce, na vodu koja je bila bistrija i hladnija, na iskonske zvuke prirode kojih je danas sve manje i manje.
)...ta kuca je bila moja oaza mira, uvek kada bih se naljutio na kevu bezao sam kod nane, i znao sam da me tamo ceka topla ruka, i topao pogled, i topla soba, i razumevanje...i moj krevet, i gomila Politikinih zabavnika koje je teca uredno odvajao svake nedelje i donosio kada bi teta i on dosli iz Bgd-a..i secam se kako sam ih cekao, slusajuci lavez Lokija, on je znao da prepozna zvuk bube dok je jos bila kilometrima daleko...i secam se tresanja koje sam jeo na tom istom krevetu, i secam se grozdja, i secam se svih onih narandzi koje bi teta donosila, a moja baka ih je odvajala na stranu i kasnije davala meni...Updated 1 time(s), Last update (Bona fides) 2007-11-08 12:34
ostajte ovde !!!!
ovde su sve koske ..... pardon KOSTI (Bože mi oprosti )
Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.
Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.