Romance Cafe forums

All forums

Zenske godine  

views: 5239, replies: 86
total: 86, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 next page last page of 9
Post #1, page: 1
#1: 2007-10-06 13:19
Zenske godine
Nedavno sam bio u prilici da me je kontaktirala zenska osoba, s kojom je razgovor pocheo u kliseu: geografsko poreklo, izvor prihoda i kako to vec po starom srpskom obichaju ide... godiste proizvodnje.
Odgovarajuci na sva ta pitanja, upitah je za iste, nasta uz puno muke dobih konachno odgovor da je desetak godina starija od mene...uz prethodna pravdanja tipa " Dame se ne pitaju za godine " i sl.

Zivo me zanima vas pogled na tu pojavu omasovljenom medju zenskom populacijom, za koju mi se chini da ne postoji ni jedno jedino razumno uporiste u bilo kom kontekstu... ili bar ja ne mogu da se setim ni jednog razumnog opravdanja, a da mi zvuchi iole logichno u 21-om veku..

Gresim li, ili pak neko ima da keze nesto sto mi je za ovih 36 godina promaklo
vladistotel (male, 38)
Mozda ste dobili pogresan broj...ali ste dobili onog koga ste trazili !!!
page: 7
Partybrejker
#61: (2008-04-15 22:39)
Zenske godine
Proksima Kentaura:
Pa naravno da traju razlichito...msm...retko se zzenska porodi posle 40...a mushkarac mozze da napravi i sa 80....ajd sad, netyemo u neke DNA detalje

nadam se da nisam dobro shvatila, ali ako slucajno jesam, moram da se pobunim protiv ovih diskvalifikujucih stvari koje smrde na razlikovanje "jalovih" zena od onih sto radjaju...pa neko ne moze da rodi ni u 20, i to vazi i za zene i za muskarce...
dakle, koji to muskarac moze da napravi i u 80... zar svaki? a znamo da toliki ne mogu ni sa 30, da su to ljudski problemi koji se javljaju u oba pola i u mladim godinama...

... mislio sam da prokomentarishem neshto slichno, ali bi bilo shvaceno kao da iscimavam dotichnog za autistichan nachin razmishljanja... da, upravo tako - nekima se ni sa 25 nit` dizhe, nit` su dovoljno "pokretljivi", da bi se svaki mogao busati u grudi junachke da je Zvonimir Rogoz... ali, zato su na jeziku najbrzhi i najizdrzhljiviji... a ko mozhe da demantuje? )))
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
#62: (2008-04-16 09:43)
Zenske godine
Party Animal: ...a shto ne bi izabrala da se porodish sa 50???...kad je to vety samo tvoj mentalni sklop...

ne poznajem statistiku ali verovatno su retki...medjutim to ne znaci da ne postoje.
ja sam imala jednog drugara kojem su roditelji izgledali na babu i dedu odnosno, desilo se da nakon mnogo godina njegova mama ostane u drugom stanju sa 40 i kusur...

ja kada sam ih upoznala, bila ubedjena da su mu baba i deda ...

a u bolnici gde sam se porodila bila sam upoznala zenu koja je sa 43 godina po prvi put postala mama.
znaci, slucajevi su retki ali postoje
sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
ceca1978
#63: (2008-04-16 11:41)
Zenske godine
Ma, kakve to ima veze sa skrivanjem godina?????
Kako Proksima Kentarua reče... a ja se slažem, neko ne može ni sa 20 da rodi ili napravi.
Pa, jel to za prozivku i sprdnju??????

Jbg, možda mi je takav i mentalni sklop, al ja tu niš' ne razumem....
ceca1978 is no longer member of Romance Cafe
fer

#64: (2008-04-17 01:57)
Zenske godine

Sada ni ja više niš ne razumem (iako sam in midlle od Niš? )

Znači,
kako su uopšte povezane skrivene i utajivane godine sa porođajima i plodnošću ?

Sad samo još da se pojavi Steva i da nastavimo tamo gde smo stali sa :
odobravanjem i neodobravanjem abortusa - gledano kroz prizmu -
gnusnih ženskih laži kako o broju godina , tako i o broju (tajnih) začeća i (javnih) porođaja..

Da vidimo mi ko tu koga laže ? I zašto ?

I dokle ?

fer (female, 59)
I am not I. I am this one, wolking beside me ...
#65: (2008-04-17 07:06)
Zenske godine
ako mislite na mene, ja sam morala da odgovorim party animalsu. jedno razmisljanje o zenskim godinama u "porodiljskom" smislu.
sneza67 (female, 39)
zivi i pusti druge da rade isto :)
Please note: VIP members do not see advertising
fer

#66: (2008-04-17 16:11)
Zenske godine

Ne mislim(o) na tebe.

Izgleda da sve žene (ujedinjene) sada ovde njemu odgovaraju.
(u godine je i smeo da čačne, ali u plodnost i rađanje - NE !!!

I tako .... stvarno neke žene baš ne umeju,
ni da vešto sakriju godine,

... a ni da rode.

fer (female, 59)
#67: (2008-04-17 21:27)
Zenske godine
(u godine je i smeo da čačne, ali u plodnost i rađanje - NE !!!

A, PA NIJE TAKO, NO JE DOVEO U VEZU PLODNOST I GODINE, TE SMO TAKO I KROZ ODGOVOR NA TAJ MOTIV (O PLODNOSTI) - JOS UVEK NA TEMI ZENSKIH GODINA...
SAD ISPADE DA JE ON ČAČNUO NEŠTO ŠTO NIJE SMEO, DAKLE, DA JE ON RAZOBLIČITELJ STEREOTIPA, A ZAPRAVO JE IZREKAO JEDNU FLOSKULU, KLIŠE, PROTIV KOGA SE NAPROSTO MORALO POBUNITI...

DOČIM, MENI I DALJE NIŠTA NIJE SMEŠNO KAD ČUJEM DA NEKO NE MOŽE DA RODI, A ŽELEO BI...
Proksima Kentaura (female, 37)
Ne tumacim vise nista!
#68: (2008-04-17 21:38)
Zenske godine
e nashta tye te josh da okrenete ovo...pa nije stvar u radjanju nego koliko smo razlichiti u istim godinama (mislim mushki i zzenski)...Zzene se uvek hvale kako brzze sazrevaju od nas, a to shto brzze i prezre im ne prija...pa moraju malo da sakriju... a neke malo vishe...

I DA ZAURLAM ZA GLOOPE I GLOOWE: NEMAM NISHTA PROTIV NEROTKINJA I NE SPRDAM SE NJIHOVOJ SUDBINI...
Party Animal (male, 46)
Let me show you the good times!
Ckomi
#69: (2008-04-17 21:39)
Zenske godine
vladistotel: Nedavno sam bio u prilici da me je kontaktirala zenska osoba, s kojom je razgovor pocheo u kliseu: geografsko poreklo, izvor prihoda i kako to vec po starom srpskom obichaju ide... godiste proizvodnje.
Odgovarajuci na sva ta pitanja, upitah je za iste, nasta uz puno muke dobih konachno odgovor da je desetak godina starija od mene...uz prethodna pravdanja tipa " Dame se ne pitaju za godine " i sl.

Zivo me zanima vas pogled na tu pojavu omasovljenom medju zenskom populacijom, za koju mi se chini da ne postoji ni jedno jedino razumno uporiste u bilo kom kontekstu... ili bar ja ne mogu da se setim ni jednog razumnog opravdanja, a da mi zvuchi iole logichno u 21-om veku..

Gresim li, ili pak neko ima da keze nesto sto mi je za ovih 36 godina promaklo

...te starije od tebe 10 godina...salji kod mene...loze me nevidjeno...
Ckomi is no longer member of Romance Cafe
fer

#70: (2008-04-17 21:39)
Zenske godine
Proksima Kentaura: (u godine je i smeo da čačne, ali u plodnost i rađanje - NE !!!

A, PA NIJE TAKO, NO JE DOVEO U VEZU PLODNOST I GODINE, TE SMO TAKO I KROZ ODGOVOR NA TAJ MOTIV (O PLODNOSTI) - JOS UVEK NA TEMI ZENSKIH GODINA...
SAD ISPADE DA JE ON ČAČNUO NEŠTO ŠTO NIJE SMEO, DAKLE, DA JE ON RAZOBLIČITELJ STEREOTIPA, A ZAPRAVO JE IZREKAO JEDNU FLOSKULU, KLIŠE, PROTIV KOGA SE NAPROSTO MORALO POBUNITI...

DOČIM, MENI I DALJE NIŠTA NIJE SMEŠNO KAD ČUJEM DA NEKO NE MOŽE DA RODI, A ŽELEO BI...

DOČIM, PA TI I NE MORAŠ DA SE SMEJEŠ. NISI U OBAVEZI.

A AKO SMEM DOČIM DA UOČIM DA ME UOPŠTE NISI NI SHVATILA.
ŠTO TAKOĐE NISI NI BILA U OBAVEZI.
JER OBRATILA SAM SE SNEŽI !
(E, A ONA ME JE SIGURNO RAZUMELA, ŠTO MI JE I BILO VAŽNO)

INAČE, SLAŽEM SE :
DA JE SUŠTINA U PITANJU : DA LI JE SMEŠNO ILI NIJE :
KADA NEKO HOĆE; A NE MOŽE DA RODI ???

NARAVNO DA TO NIJE SMEŠNO !

Updated 1 time(s), Last update (fer) 2008-04-17 21:40

fer (female, 59)
total: 86, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 9 next page last page of 9
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.