Romance Cafe forums

All forums

nisam mislio/la tako...  

views: 3456, replies: 72
total: 72, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 next page last page of 8
Post #1, page: 1
#1: 2007-12-22 02:41
nisam mislio/la tako...
Koliko puta je svako od nas bio u prilici da koristi ovu frazu i pokusa time da se opravda i izgladi stvar?
koliko je to iskreno ili je to samo deo lukavog pristupa da opravdamo greske?

ako nisam mislio tako zasto sam to rekao?!

da li je to dovoljno da se oproste teske reci ili ucinjena dela?!

ako sam negde pogresio ili rekao nesto besmisleno,izvinite nisam mislio tako pa nemoj da zamerite!

da li prihvatate takva opravdanja i zasto?!
persej1 is no longer member of Romance Cafe
page: 7
#61: (2009-04-10 10:10)
nisam mislio/la tako...
Oni koji žesto verbalno napadaju, obično pokušavaju da se na taj način odbrane ...

insecurity, would say...

TEARFUL (female, 38)
Kad ti tesko pada da dajes, bash onda daj josh vishe
#62: (2009-04-13 23:42)
nisam mislio/la tako...
Nekoliko (dva-tri) puta do sada sam bio primoran da izgovorim nešto slično.

I da, to je bio deo (lukavog?!) pristupa u ispravljanju učinjenih grešaka.

Grešaka? Da. Mojih. Ličnih.

U svim slučajevima je to bila moja greška u proceni intelektualnog kapaciteta sagovornika. Ne, ipak su to uvek bile sagovornice. (Što ne znači generalizaciju i karakterizaciju vascelog ženskog roda, već samo slučajnost podudarnosti situacija u kojima sam se nalazio.)

U nadi da će sagovornica shvatiti moje suptilne ( ) aluzije, izgovarah i rečenice koje nisu bile protumačene kako sam želeo. I tada sam morao upotrebiti frazu "nisam mislio tako".

Posle toga trudio sam se da se više sa uvređenim sagovornicama ne družim i ne dovodim u iskušenje da opet testiram svoju retoriku.

Updated 1 time(s), Last update (Dilber) 2009-04-13 23:44

Dilber (male, 43)
Neopisivo komplikovan ili komplikovano neopisiv!? Ufff, ponovo sam iskomplikovao. :)
LadyL

VIP
#63: (2009-04-14 00:07)
nisam mislio/la tako...
TEARFUL: Oni koji žesto verbalno napadaju, obično pokušavaju da se na taj način odbrane ...

insecurity, would say...

Tako nekako...izmedju ostalog...
Ali i to se moze resiti postavljanjem pitanja"A kako si onda mislio/la ?"
Verbalno napadni i ti...
LadyL (female, 36)
Onaj koga su odneli do cilja ne sme verovati da ga je dostigao ...
#64: (2009-04-14 00:11)
nisam mislio/la tako...
Men' tu ipak nešto nije jasno...

Oni koji napadaju na taj način se brane?!?

'Ajd' sad', šta "oni" rade, napadaju ili se brane?!?

Dilber (male, 43)
Neopisivo komplikovan ili komplikovano neopisiv!? Ufff, ponovo sam iskomplikovao. :)
LadyL

VIP
#65: (2009-04-14 00:50)
nisam mislio/la tako...
Napadaju, a kad im napad propadne...onda se izvlace....

sve je verbalno...regularno...nema frke...

Updated 1 time(s), Last update (LadyL) 2009-04-14 00:53

LadyL (female, 36)
Please note: VIP members do not see advertising
#66: (2009-04-14 01:15)
nisam mislio/la tako...
Slažem se.
Delimično.
Msm, moja dupla vaga traži da se to malo više precizira.

Ono "kada im napad propadne", pa tada upotrebljavaju fraze tipa "nisam mislio tako", to može. Samo to ja ne bi nazvao "odbranom".

Da bi se neko branio potrebno je i neko da ga napada. Zar ne? A to već nije najverovatniji scenario.

Pre će biti da to možemo nazvati opravdavanjem, izglađivanjem i slično.

Dilber (male, 43)
#67: (2009-04-14 10:49)
nisam mislio/la tako...
Pa ne znam jel se to može nazvati opravdavanjem, izgladjivanjem, dragi moj kolega, pazi, odrasli ljudi bi trebalo, jel da malo...samo malo razisle pre nego što kažu nešto iza čega će automatski da usledi..."ej, nisam tako mislio/la, pitanje je samo logike, ništa više, jer kad to već NISI mislio/la, pa što ga reče, kako ti se jbte omaklo ...pogotovo ako ZNAMO da je druga strana osetljiva , ili da joj je stalo da čuje stvari onakve kakve jesu ...onda, čemu sve to ...

msm, nemo" da je neko shvatio pogrešno, da vam sad moja malenkost drži predavanja...jok, daleko sam ja od savršenog sagovornika, partnera....itd.
TEARFUL (female, 38)
Kad ti tesko pada da dajes, bash onda daj josh vishe
LadyL

VIP
#68: (2009-04-15 00:50)
nisam mislio/la tako...
Kada se obicno kaze "nisam mislio/la tako"?
Tek tako, pricate nekom nesto, kazete mu ono sto imate i na kraju price zakljucite da niste mislili tako...Nije nego...
Recenica "Nisam mislio/la tako" se upotrebljava samo ako ste napadnuti za predhodno izgovorene reci. Bez obzira sta ste rekli...izazvali ste tudju reakciju...U tom trenutku potpuno vam je nebitno da li ste ili "niste mislili tako"...
LadyL (female, 36)
#69: (2009-04-21 14:07)
nisam mislio/la tako...
....a šob mislio uopšte..a???....
ca blues (male, 37)
#70: (2009-05-10 09:21)
nisam mislio/la tako...
PrihvaCam naravski...
Ako rasprava postane zucnija, pa'ne covek lako u vatru, malko se izponadizhu ganglije i kaze se i sto se ne misli...
I sama ponekad imam potrebu da kazem... 'zvini, nisam tako mislila, otelo se u nastupu strasti...
Ljudi smo maikumu...
otilija (female, 33)
total: 72, displayed: 10, page: previous page 1 2 3 4 5 6  7  8 next page last page of 8
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.