Romance Cafe forums

All forums

Patriotizam  

views: 8058, replies: 179 LOCKED
total: 179, displayed: 10, page: first page previous page ... 9 10 11 12 13 14 15 16  17  18 next page last page of 18
Post #1, page: 1
#1: 2008-03-16 13:02
Patriotizam
... definicija... izvolite
Partybrejker is no longer member of Romance Cafe
page: 17
Partybrejker
#161: (2008-03-28 01:31)
Patriotizam
ca blues: ....mi koji smo ustajali na HEJ SLOVENI.....

... "krivi smo mi shto smo cutali" ... samo, tvorac ove parole je odavno poCheo sa visinskim pripremama za komponovanje vojvodjanske himne, pa mi je malo mukica kad` ga se setim, sa sve "rachunajte na nas" i "hej komandante" ... uh ...
Ckomi
#162: (2008-03-28 01:54)
Patriotizam
Partybrejker: ... namerno, naravno ... lepo si to definisao, samo shto deklarativno negirash ono shto u stvari radish, a to je korishtjenje terminologije i retorike koja je osnovno sredstvo medijskog ispiranja mozga ... reci mi, shta je po tebi onda shovinizam, ako je ultranacionalizam "stao" na njegovo mesto i zauzeo termin koji se definishe kao "mrzhnja i netrpeljivost prema pripadnicima druge nacije, vere, rase, a u shirem smislu negiranje bilokakvog identiteta" (podseticu na "mushki shovinizam kao negiranje zhenskog prava na lichni identitet" )))... znachi, da pojednostavim pitanje - shta je po tebi onda shovinizam, i po Chemu se sushtinski ili bilokako razlikuje od ultranacionalizma? ...

...nema potrebe da me uvlacis u zamku terminologije i retorike,jer...upravo ta vlast koju si podrzavao i podrzavas,je mene nazivala stranim placenikom i izdajnikom...dok su oni bili rodoljubi,nacionalisti,ultranacionalisti...znaci,necemo o medijskom zatupljivanju...
....nisam ja kriv sto su "ultranacionalisti" otisli u krajnost i politicko slepilo,rekao bih cak i loodilo...
...problem je ipak u necemu drugom...kao sto se vidi i iz ove nase prepiske...pitam se...kada cemo jednom imati zajednicki drzavni interes?nacionalnu strategiju?Prestati sa podelama?
Ckomi is no longer member of Romance Cafe
Partybrejker
#163: (2008-03-28 02:09)
Patriotizam
... CheCk CheCk, nekako si mi zapalio sa pitanja "shta po tvom mishljenju razlikuje shovinizam od ultranacionalizma" ... msm, ta fora sa "vlast koju si podrzhavao i podrzhavash" vec dugo ne pije vodu ... jednostavno, nema veze sa argumentacijom na pitanje...

elaborirajmo:

pomenuo si ultranacionalizam

pitao sam shta pod time podrazumevash

naveo si definiciju shovinizma i
pitao zashto koristim mnozhinu

rekao sam da to rade oni koji shele da poistovete nacionalizam i shovinizam i pitao za tvoje objashnjenje razlike izmedju ultranacionalizma i shovinizma

odgovarash mi: "...upravo ta vlast koju si podrzavao i podrzavas,je mene nazivala stranim placenikom i izdajnikom...dok su oni bili rodoljubi,nacionalisti,ultranacionalisti...

...
da li negde vidish iskliznuce?

...
&, ne secam se da je "vlast" tada ili ikada sebe zvala "nacionalistima i ultranacionalistima"... ali se secam da su im drugi lepili te etikete... mada mi je to oduvek bilo nejasno - Miloshevitju su istovremeno jedni te isti prebacivali da je nacionalista, ultranacionalista i levichar-kosmopolita koji ne mari za Srbe i Srpstvo??... pa me interesuje, kako je to moguce, sem kao tendenciozno podmetanje? ...
#164: (2008-03-28 02:16)
Patriotizam
...poslednji balkanski car nikada nije bio levičar.....nije on imao herca za to......
ca blues (male, 37)
Ckomi
#165: (2008-03-28 02:23)
Patriotizam
Partybrejker: ... CheCk CheCk, nekako si mi zapalio sa pitanja "shta po tvom mishljenju razlikuje shovinizam od ultranacionalizma" ... msm, ta fora sa "vlast koju si podrzhavao i podrzhavash" vec dugo ne pije vodu ... jednostavno, nema veze sa argumentacijom na pitanje...

elaborirajmo:

pomenuo si ultranacionalizam

pitao sam shta pod time podrazumevash

naveo si definiciju shovinizma i
pitao zashto koristim mnozhinu

rekao sam da to rade oni koji shele da poistovete nacionalizam i shovinizam i pitao za tvoje objashnjenje razlike izmedju ultranacionalizma i shovinizma

odgovarash mi: "...upravo ta vlast koju si podrzavao i podrzavas,je mene nazivala stranim placenikom i izdajnikom...dok su oni bili rodoljubi,nacionalisti,ultranacionalisti...

...
da li negde vidish iskliznuce?

...
&, ne secam se da je "vlast" tada ili ikada sebe zvala "nacionalistima i ultranacionalistima"... ali se secam da su im drugi lepili te etikete... mada mi je to oduvek bilo nejasno - Miloshevitju su istovremeno jedni te isti prebacivali da je nacionalista, ultranacionalista i levichar-kosmopolita koji ne mari za Srbe i Srpstvo??... pa me interesuje, kako je to moguce, sem kao tendenciozno podmetanje? ...

...toliko tendeciozno da nas je sve zajedno odveo u qrac...
...ja vidim iskliznuce,ali ga ti ne vidis...govorim ti da se izgubila ljubav prema svojoj zemlji,osecaj odgovrnosti...preovladava zaslepljenost i mrznja...ne razumemo se ti i ja...ne bih rekao ocekivano,ali na zalost,takvo nam je drustvo...podeljeno,a zajednistvo u bitnim interesima se ne nazire...
Please note: VIP members do not see advertising
Partybrejker
#166: (2008-03-28 02:26)
Patriotizam
... opet mi ne reChe (ili Chekash da "zastari", a da ja komentarima i argumentacijom na druga tvoja podpitanja razvodnim) - shta je po tvojm mishljenju razlika izmedju ultranacionalizma i shovinizma?
Partybrejker
#167: (2008-03-28 02:30)
Patriotizam
ca blues: ...poslednji balkanski car nikada nije bio levičar.....nije on imao herca za to......

... slazhem se, u smilslu da niko ne mozhe biti samo jedno, kao konstanta, kroz period...

......
(najdemokratskije pomake u odnosu na sukobe u drushtvu su napravili upravo republikanski predsednici, od Ruzveltovog Nju Dila kao ustupka radnichkoj klasi, do Kenedijevog ukidanja zakona o rasnoj segregaciji... ispade da su Republikanci vece demokrate od Demokrata)
Ckomi
#168: (2008-03-28 02:38)
Patriotizam
Partybrejker: ... opet mi ne reChe (ili Chekash da "zastari", a da ja komentarima i argumentacijom na druga tvoja podpitanja razvodnim) - shta je po tvojm mishljenju razlika izmedju ultranacionalizma i shovinizma?

...verujem u dobre namere ultra nacionalista,ali se bojim njihove ideoloske zaslepljenosti...u shovinizmu ne vidim nista dobro...odgovara?
Partybrejker
#169: (2008-03-28 02:57)
Patriotizam
... ne zameri, morao sam prvo neshto da pochistim ...

... vidi, nije u pitanju shta meni odgovara ili ne, nego shta je ultranacionalizam, a shta shovinizam... po mom mishljenju ultranacionalizam nije extremniji od nacionalizma, nego samo aktivniji i iskljuchiviji... ali se i dalje radi o nacionalizmu, bez koketiranja za shovinizmom, koji je radikalno drugachiji, i ogleda se u odnosu prema drugima, a ne prema sebi... i tvrdim da je termin ultranacionalizam plasiran da bismo pobrkali nacionaliste sashovinistima, i sve zajedno ih odbacili... no, ti si ustvrdio suprotno, i ultranacionalizam determinisao definicijom shovinizma... pa sam te pitao, ako je to definicija ultranacionalizma, po tvom mishljenju, odnos pojedinca prema tudjoj naciji, shta je onda u stvari shovinizam... ali dobijam odgovor o "namerama i zaslepljenosti"... ok, mozhemo i to elaborirati - po Chemu su po tvo mishljenju ultranacionalisti zaslepljeni, i kakve su im namere kojih se bojish, a da odudaraju od shovinistichkih namera i zaslepljenosti...

... msm, jednostavnije bi bilo da si priznao da se radi o eufemizmu, pa da idemo dalje ...
Ckomi
#170: (2008-03-28 03:07)
Patriotizam
Partybrejker: ... ne zameri, morao sam prvo neshto da pochistim ...

... vidi, nije u pitanju shta meni odgovara ili ne, nego shta je ultranacionalizam, a shta shovinizam... po mom mishljenju ultranacionalizam nije extremniji od nacionalizma, nego samo aktivniji i iskljuchiviji... ali se i dalje radi o nacionalizmu, bez koketiranja za shovinizmom, koji je radikalno drugachiji, i ogleda se u odnosu prema drugima, a ne prema sebi... i tvrdim da je termin ultranacionalizam plasiran da bismo pobrkali nacionaliste sashovinistima, i sve zajedno ih odbacili... no, ti si ustvrdio suprotno, i ultranacionalizam determinisao definicijom shovinizma... pa sam te pitao, ako je to definicija ultranacionalizma, po tvom mishljenju, odnos pojedinca prema tudjoj naciji, shta je onda u stvari shovinizam... ali dobijam odgovor o "namerama i zaslepljenosti"... ok, mozhemo i to elaborirati - po Chemu su po tvo mishljenju ultranacionalisti zaslepljeni, i kakve su im namere kojih se bojish, a da odudaraju od shovinistichkih namera i zaslepljenosti...

... msm, jednostavnije bi bilo da si priznao da se radi o eufemizmu, pa da idemo dalje ...

...mislim da sam ti odgovorio...verujem u dobre namere,ali...rekao sam ti cime su zaslepljeni...ideologijom,zeljom za vlascu...ostrasceni su i od svega toga ne vide pravi put kojim ova zemlja treba da ide...
...ako i dalje tvrdis da je rec o eufemizmu,sacekaj me da se vratim...radim trecu kao neki...
total: 179, displayed: 10, page: first page previous page ... 9 10 11 12 13 14 15 16  17  18 next page last page of 18
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.