Ćaskanje - o čemu razmišljate upravo sada?
Razmišljam o bolu. O fizičkom bolu, a i o onom drugom, kako ga nazivaju, duševnom.
Kad ljudi kažu - fizički bol nije ništa...
ahaaaaa...A zašto se onda tako teško podnosi? Kada nas zaboli bilo šta, većina se prvo uhvati za tabletu protiv bolova.
Doduše, za onaj drugi bol ne postoje tablete, istina je istina. Ali postoje druge metode lečenja. Bas juče kažem mojoj jačoj polovini - ti znaš šta mene boli i ja znam šta tebe boli. I zašto da ćutimo o tome jedan pred drugim. Pala mi na pamet ona Partyjeva tema "pasivna agresija, ili..." Da, ne postoje tablete, ali postoji supružnik ili ca, postoje prijatelji, postoji NEKO.
A fizički bol?
Šta kad tableta ne deluje, kada je slaba u odnosu na intenzitet bola. Kada se celo telo kupa u znoju, a grč stegne i samo srce....
Evo, u ovom trenutku sam svesna, do koštane srži sam svesna koliko je život lep! Samo kada je bol prošao. Tako je malo potreno da čovek bude srećan. Samo to malo, da bol prodje...
Ih, sad bih, čini mi se, mogla i da poletim...I ne tražim ništa, ne želim ništa, ne treba mi ništa, samo da uživam u ovom osećaju lakoće... bez bola....
ceca1978 is no longer member of Romance Cafe