Pala mi je na um sjajna ideja,ne verujem da je iko sjajniju smislio...ako se sećate jučerašnjeg posta kolege Ca o tiražima,magazinima i prodavcima reklamnog prostora...on to nazvao marketing menadžeri,a ja bih rekao pre marketing producenti...
Nego odaću vam deo tajne,ne znam da li je iko ikada uradio ono što je meni danas palo na pamet...
Cena štampe počevši od svih izdanja Color Press Group,Aticca Medie (playboy,maxim,grazia) je tako mizerna...mislim na korice 4/4 tabačno 200 gr kunsdruk,mat plastificirano i unutrašnje strane 56 gr ili 80 gr knjižni blok...prevedeno nema mnogo kvalitetnije da se odradi igde...
A onda se 1/1 kolor str naplaćuje od 1200-2500e,pa i više kako kod koga i sl.,čak vas uslove na ugovor od godinu dana...O naslovnoj i drugoj,pa K3 K4 tj. predzadnjoj i zadnjoj kolor str. da i ne pričam...
Proda se oko 70% tiraža,a računaj 30% distributeru...
Hmm,a treba popuniti 48+4 strane...mnogo trčanja,ne volim da molim nikoga...imam suludo rešenje...
Jesam dobio račun za mob od koga me boli glava ceo dan,rade mi neke cure na sajmu nameštaja i nije mi ni do čega...znao sam da će mi pasti na pamet nešto što nikom nije do sada...idem sada da zapišem,zaboraviću...