covjek koji traga za zadovoljstvom ucca 50 g i nije jos zadovoljan sa svojim likom i delom ,po mom skromnom sudu i umrijet ce takav,nezadovoljan sobom ,velika vjerojatnost da nije zadovoljan i s onim sto jest.
Takvim nimalo ne zavidim ,jer neprihvacanjem sebe i vjecitom teznjom i potrebom da "trazis" sebe ,po meni nema veze sa nadogradnjom osobe kao produktom svake normalne individue..
ako krenes od cinjenice spoznaje i prihvatis sebe takvog kakav jesi ,velika vjerojatnost da kroz taj vid i sam sebe usavrsavas ,sto ne umanjuje vrijednost zadovoljstva,dapace taj osjecaj moze biti samo visi stepen i snaznije zadovoljstvo.
Osoba koja krece od nezadovoljstva samim sobom i vjecitom teznjom za boljim ,nabija sebi kompleks i samim tim umanjuje osjecaj vrijednosti onoga sto zapravo jest.
Zadovoljstvo kao kategorija ,po meni predstavlja spoznaju stava ,osobnosti i prihvacanja samog sebe.
Kad spoznas sebe ,spoznao si i zadovoljstvo.
Zasto ne biti zadovoljan onim sto jesi?!
Ako se krene od cinjenice da ono sto jesi uvijek ces i biti..
Nema te formule koja mjenja osjecaj nezadovoljstva u zadovoljstvo ,dokle god ne prihvatis sebe onakvim kakav jesi..gola i ogoljena istina u ogledalu..odraz onoga sto je godinama ,zivotom ,sitnim ,krupnim patnjama ,veseljima ,ljubavima ,ostavilo odraza i nikada se nece niti moze ,a po meni ni netreba mjenjati..
Budi ono sto jesi..pod svaku cijenu..
IL jesi il nisi !
Odluka je zapravo u prihvacanju ..i da, znam, tesko je svjesno ,najteze rekla bih ,reci,onim nezadovoljnima..da to sam ja!
Zadvoljstvo dolazi iznutra..i sjaji..zaista sjaji..