Romance Cafe forums

All forums

Goran Bregović...  

views: 4548, replies: 152
total: 152, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 16
Post #1, page: 1
NeronChe

VIP
#1: 2008-06-11 13:13
Goran Bregović...

Rođen 22 marta 1950.

Горан Бреговић је рођен у Сарајеву од оца Хрвата и мајке Српкиње. Отац му је био официр ЈНА. Након развода родитеља Бреговић остаје да живи са мајком у Сарајеву.

Бреговић је свирао виолину у музичкој школи али је у другом разреду избачен са образложењем да је неталентован. Његово музичко образовање се свело на оно што су му показивали другови све док му мајка није купила прву гитару. Потом Бреговић уписује уметничку школу, али га мајка убрзо исписује због тога што је школа, наводно, била пуна хомосексуалаца. Мајка га уписује у саобраћајну школу и, као компромис, допушта му да носи дугу косу. По преласку у нову школу Бреговић се придружује школском бенду Изохипсе као бас гитариста. Међутим, избачен је и из ове школе (овог пута због лошег понашања - слупао је школски Мерцедес). Бреговић тада уписује гимназију и приступа гимназијском бенду Бештије (опет је свирао бас-гитару). У његовој шеснаестој година напушта га мајка и Горан се мора бринути сам за себе свирајући народњаке у кафани у Коњицу, радећи на градилишту и продавајући новине.

На наступу Бештија приметио га је Жељко Бебек и позвао да свира бас гитару у његовој групи Кодекси, што је Горан прихватио. У лето 1969. свирали су за туристе у дубровачком хотелу Сплендид. Потом су позвани у Напуљ да свирају у ноћном клубу. Прихваћају позив, али се са газдом клуба разилазе у погледу репертоара. Ипак остају у Напуљу да свирају по ноћним клубовима. У то време Бреговић са баса прелази на соло гитару, а те, 1970]. године, група свира у саставу: Горан Бреговић, Жељко Бебек, Зоран Реџић и Милић Вукашиновић. У то време су били под снажним утицајем музике група Лед цепелин и Блек сабат, за што је најзаслужнији био Милић Вукашиновић "заразивши" их том врстом музике. Изгледа да је ово био разлог одласка Жељка Бебека из групе у јесен 1970. године. Ово је у јесен 1970. резултовало одласком ритам гитаристе и певача Жељка Бебека из групе. Крајем године Бреговићева мајка и Реџићев брат Фадил долазе у Напуљ и одводе момке назад у Сарајево.

У јесен 1971. Горан уписује студије филозофије и социологије али врло брзо одустаје. У исто време Милић Вукашиновић одлази у Лондон тако да Бреговић и Реџић почињу свирати у групи Јутро. Током неколико следећих година група често мења поставе а 1. јануара 1974. група Јутро постаје Бијело дугме.

Selma,turneja 2005

Updated 3 time(s), Last update (NeronChe) 2008-06-11 13:22

NeronChe (male, 44)
Ako ti jave: umro sam, ti znaš - ja to ne umem.Noću kad gledaš u nebo, i ti namigni meni.
page: 10
romance-cafe

moderator
#91: (2008-06-13 03:06)
Goran Bregović...
NENA412: sad ste me zbunili gazda...zar je Brega u no smoking bendu ..gledala ja i njih kad su ovde bili al ne videh tada Bregu ....odoh da guglam

rekoh "banda" a ne "band" (bend) Ista ekipa...

@PP: Imam problem da vas razumem u delu: "...kad bregoviće ne dobacuješ"... šta tačno znači to?

Ja sam samo odgovarao "trivialna" koja je komentarisala moj prethodni post. A kada bi se diskusija završavala čim se prvi ne složi sa većinom, onda bi mogli i da zatvorimo forum... slobodno vi diskutujte. Verujte da su retke teme na kojima poželim da napišem nešto, ovde jednostavno nisam mogao a "da mu ga ne kažem"
romance-cafe (female, 34)
#92: (2008-06-13 03:14)
Goran Bregović...
E moj Gorane Bregoviću , da sam zano da će ovoliko frke biti samo zato što si pao našmrkan sa terase kad ti vreme nije,ne bih ni otvarao temu...

Elem melem RC forum će i ostati upamćen što je otvorena tema o Bregoviću dan pre pada sa terase ili višnje,što nikom drugom nije uspelo,tj. niko sem vas kume nema vidovnjaka poput mene,ali nema mni 'ebača poput Bregovića... sve što je kresnuo kao da je mene pitao... voleli ga ne voleli...

Na mojoj sahrani neće biti nikoga sem dece i par curica,a na njegovoj malo će biti Novo groblje da primi ožalošćene...

Po najnovijoj verziji mrda nogama znači karaće i dalje , a mi ćemo i dalje patiti...

Alal vera majstore...

Jbt baš je tema uspela u životu... a gde si mi tiiiiiiiii
NeronChe (male, 44)
Ako ti jave: umro sam, ti znaš - ja to ne umem.Noću kad gledaš u nebo, i ti namigni meni.
#93: (2008-06-13 03:33)
Goran Bregović...
Neću više postovati na ovoj temi,ne samo zato što ako je gazda rešio da zabravi već što sam srećan da vidim i ovoliko postova na temi koja nije in,tj. Bregović je mukica,a mi smo sa sve mućkalicama likovi,a on će nam se diviti što tako savesno i umešno provališmo čoveka pre nego bi i on sam sebe... U to ime...

NeronChe (male, 44)
#94: (2008-06-13 03:39)
Goran Bregović...
I 'ajde samo jednoj ženi od mene na poklon pre nego nestane ove off teme...

Živećete 100 godina kao kornjače ,al' života nećete imati ako se prema svakom budete ophodili ovako... jer to je više jad nego nešto apsolvirano od umešnih ili ljudi iz branše... 'ebaće i dalje koliko vidim... i radujem se tome,mada vajde nemam , ama baš nikakve...

NeronChe (male, 44)
#95: (2008-06-13 08:49)
Goran Bregović...
romance-cafe:
NENA412: sad ste me zbunili gazda...zar je Brega u no smoking bendu ..gledala ja i njih kad su ovde bili al ne videh tada Bregu ....odoh da guglam

rekoh "banda" a ne "band" (bend) Ista ekipa...

@PP: Imam problem da vas razumem u delu: "...kad bregoviće ne dobacuješ"... šta tačno znači to?

Ja sam samo odgovarao "trivialna" koja je komentarisala moj prethodni post. A kada bi se diskusija završavala čim se prvi ne složi sa većinom, onda bi mogli i da zatvorimo forum... slobodno vi diskutujte. Verujte da su retke teme na kojima poželim da napišem nešto, ovde jednostavno nisam mogao a "da mu ga ne kažem"

E vala reče mu i to opširno.

Volim Bregu i po Suncu i po snegu.
E da je sreće bio bi sa mnom ali ....
nikad se ne zna.
Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
Please note: VIP members do not see advertising
#96: (2008-06-13 08:57)
Goran Bregović...
Lepo ja kazem...ima lepe cipelice...nego..zna li neko ko je lik koji peva pored njega?..tj koji peva u stvari sve..?...mrzelo me da citam sve,mozda ste i pomenuli..a kao podsetnik,pevali su na Evroviziji...izmedju jel..u pauzici )
djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
bezobraznoZelenoOko
#97: (2008-06-13 08:59)
Goran Bregović...
i ja sam voleo boru corbu dok nije otisao kod kostunce.znaci svemu ima kraj
bezobraznoZelenoOko is no longer member of Romance Cafe
#98: (2008-06-13 09:07)
Goran Bregović...
E pa u tome i jeste razlika....Brega takvu budalaštinu sebi nikada nije dozvolio....a niti će.On je sebi obezbedio slobodu o kojoj mnogi mogu da sanjaju ,da živi kako mu se hoće,da radi sve što zamisli....i to ne ovde.
Šta bi Tadić ili Koštunica mogli da mu kažu ...
Sve bi dali da smo na tvom mestu.
Plava ptica (female, 44)
Cuvajte se....pticijeg gripa,ili se vakcinisite
bezobraznoZelenoOko
#99: (2008-06-13 09:09)
Goran Bregović...
sta mislis o plavom orkestru? a gde je tu van gogh?ljudi dobili nagradu niko da ih je pomenuo ovde?
bezobraznoZelenoOko is no longer member of Romance Cafe
#100: (2008-06-13 09:11)
Goran Bregović...
Nego ...ko je decko pored Brege?...ono slatko stvorenje u crnoj kosuljici?...
djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
total: 152, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 16
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis