Romance Cafe forums

All forums

Goran Bregović...  

views: 4555, replies: 152
total: 152, displayed: 10, page: first page previous page ... 7 8 9 10 11 12 13 14  15  16 next page last page of 16
Post #1, page: 1
NeronChe

VIP
#1: 2008-06-11 13:13
Goran Bregović...

Rođen 22 marta 1950.

Горан Бреговић је рођен у Сарајеву од оца Хрвата и мајке Српкиње. Отац му је био официр ЈНА. Након развода родитеља Бреговић остаје да живи са мајком у Сарајеву.

Бреговић је свирао виолину у музичкој школи али је у другом разреду избачен са образложењем да је неталентован. Његово музичко образовање се свело на оно што су му показивали другови све док му мајка није купила прву гитару. Потом Бреговић уписује уметничку школу, али га мајка убрзо исписује због тога што је школа, наводно, била пуна хомосексуалаца. Мајка га уписује у саобраћајну школу и, као компромис, допушта му да носи дугу косу. По преласку у нову школу Бреговић се придружује школском бенду Изохипсе као бас гитариста. Међутим, избачен је и из ове школе (овог пута због лошег понашања - слупао је школски Мерцедес). Бреговић тада уписује гимназију и приступа гимназијском бенду Бештије (опет је свирао бас-гитару). У његовој шеснаестој година напушта га мајка и Горан се мора бринути сам за себе свирајући народњаке у кафани у Коњицу, радећи на градилишту и продавајући новине.

На наступу Бештија приметио га је Жељко Бебек и позвао да свира бас гитару у његовој групи Кодекси, што је Горан прихватио. У лето 1969. свирали су за туристе у дубровачком хотелу Сплендид. Потом су позвани у Напуљ да свирају у ноћном клубу. Прихваћају позив, али се са газдом клуба разилазе у погледу репертоара. Ипак остају у Напуљу да свирају по ноћним клубовима. У то време Бреговић са баса прелази на соло гитару, а те, 1970]. године, група свира у саставу: Горан Бреговић, Жељко Бебек, Зоран Реџић и Милић Вукашиновић. У то време су били под снажним утицајем музике група Лед цепелин и Блек сабат, за што је најзаслужнији био Милић Вукашиновић "заразивши" их том врстом музике. Изгледа да је ово био разлог одласка Жељка Бебека из групе у јесен 1970. године. Ово је у јесен 1970. резултовало одласком ритам гитаристе и певача Жељка Бебека из групе. Крајем године Бреговићева мајка и Реџићев брат Фадил долазе у Напуљ и одводе момке назад у Сарајево.

У јесен 1971. Горан уписује студије филозофије и социологије али врло брзо одустаје. У исто време Милић Вукашиновић одлази у Лондон тако да Бреговић и Реџић почињу свирати у групи Јутро. Током неколико следећих година група често мења поставе а 1. јануара 1974. група Јутро постаје Бијело дугме.

Selma,turneja 2005

Updated 3 time(s), Last update (NeronChe) 2008-06-11 13:22

NeronChe (male, 44)
Ako ti jave: umro sam, ti znaš - ja to ne umem.Noću kad gledaš u nebo, i ti namigni meni.
page: 15
#141: (2008-07-31 15:48)
Goran Bregović...
Zaključak bi, nakon 14 strana bio: MOŽETE DOTIČNOM DA PLJUNETE POD PROZOR (pusti li vas, kojim slučajem, u dvorište)!
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
#142: (2008-07-31 16:06)
Goran Bregović...
slazem se sa postom iznad, uz malu korekciju......mogu da mu pljunu pod prozor i van dvorista ako umeju toliko da dobace

uspeh je uspeh, treba se uzdrzati ipak od pljuvanja nas je coek....

Updated 1 time(s), Last update (mike-leo) 2008-07-31 16:11

mike-leo (male, 99)
na jednom od sedam mostova
#143: (2008-08-01 01:20)
Goran Bregović...
...tako me bas nesto zabole qrac da preskacem ogradu i pljujem pod njegov prozor...
...jednostavno...ne lezi mi kao "umetnik"...i to je to...
Gandalf (male, 38)
...majmun u najavi...
romance-cafe

moderator
#144: (2008-08-01 01:32)
Goran Bregović...
Slazem se sa postom iznad, bez korekcija
romance-cafe (female, 34)
romance-cafe

moderator
#145: (2008-08-01 01:33)
Goran Bregović...
Odnosno, nema sta on da mi lezi/ne lezi... puca mi stikla za njega, pricamo o "njegovoj" muzici (i to uslovno njegovoj)...
romance-cafe (female, 34)
Postpaid DialUp konekcija
Please note: VIP members do not see advertising
#146: (2008-08-01 01:40)
Goran Bregović...
mali mu je kica, al` peva za 100 somica
INSOMNIE 32 (female, 34)
CRNA OVCA FAMILIJE:))
wildone

VIP
#147: (2008-08-01 01:42)
Goran Bregović...
ima malo seljacku facu .. i kezi se dok peva.... inace, ima tu par pesmica, sasvim ok...
wildone (female, 34)
KOMAD BLENTOVINE :-)
#148: (2008-08-01 01:42)
Goran Bregović...
...uvek sam se divio...shirokim narodnim masama...
Gandalf (male, 38)
...majmun u najavi...
#149: (2008-08-01 01:49)
Goran Bregović...
Zaboli i mene al' ne štikla što svaku njegovu pesmu može bolje da odradi svaki drugi romski orkestar,al' nisam se ja kleo u euro standarde i kriterijume već neki drugi... Cenim čoveka po onome šta je hebao iskren da budem... Dženanu,Aleksandru,Kayu i Severinu je sasvim dovoljno,naročito što su ove tri za koje se kao zna došle u poznim godinama,a naročito što ga ogovaraju jedino tako da ne voli normalne niti upražnjava sa istima,nit' sex nit' višnje,a sad čitam da je lud za krastavcima iz svoje avlije što takođe govori koliko je nastran...

Nego 'ebem li ga on odavno u EU , a ovi talentovani i čkolovani još ništa,pa ti beči očima...
NeronChe (male, 44)
Ako ti jave: umro sam, ti znaš - ja to ne umem.Noću kad gledaš u nebo, i ti namigni meni.
#150: (2008-08-01 01:52)
Goran Bregović...
...do jaja brate...poenta je biti nenormalan...onda ocekujem da mi otvoris temu...
...samo mojne da me teras da fircam Dzenanu...ne svidja mi se ime...
Gandalf (male, 38)
...majmun u najavi...
total: 152, displayed: 10, page: first page previous page ... 7 8 9 10 11 12 13 14  15  16 next page last page of 16
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis