Dream Raider: Ne, netju da komentarishem .. Netju iz razloga shto su ukusi razlichiti .. Imao bih shto shta da napishem na ovoj temi, al` ne zzelim o muzici.
Ono shto zzelim da kazzem, napishem , dolazi iz usta mog ortaka iz srednje skole, i poznanika dugogodishnjeg, koji je 3 godine pevao , sa josh par momaka , na svakom koncertu koji je Bregin bend imao (lichno , njemu je u Grchkoj, tako kazze, bilo najjzzeshtje)...
Ortak je chlan operske trupe i hora JNA , bash kao i ostali momci koji pevaju, ili su pevali sa Bregom.
U opushtenom razgovoru pre nekih godinu ipo isprichao mi je kako to izgleda.
- savrshena organizacija , nishta se ne prepushta sluchaju
- usviranost do bola (on bar zna vrlo dobro shta to znachi)
- ketering i briga oko trupe je ravna najprestizznijim svetskim hotelima
- o Bregi i Ogiju se stara ceo tim ljudi
- kinta koju su dobijali je bila mashaaallllaaaaaa
- after party se odvijao u zasebnim odajama uz gomilu belog... Ogi i Brega izlazili prvi na crtu

broj backstage devojaka meri se na tone...
- Brega nema potrebu, a ni naviku, da nosi neki kesh... za to je zaduzzen neko drugi... sedi , jedi , pi koliko zzelish ... ustani i idi .. za sve se vetj neko pobrinuo....
Pitao sam ; zashto si napustio...
- Dugo brate po svetu bez dece , porodice, smorio sam se ....
razumeo sam , valjda jesam ....
Dakle, pustite charshiju i tabloide... Mozze se shto shta staviti na teret i dushu Bregovitju , ali zzica za biznis svakako ga sluzzi... i zbog toga ima moje poshtovanje... samo zbog toga...
Ko me lupo po ushima shto sam vishe voleo klikere od gitare...
Eto, pa nek' mi neko kaze da je svaka muzicka tema copy-paste!
Sta sam ja ono htela da prokomentarisem, ah da, muziku necemo, jerBO je rec o ukusima. I ajde sto je rec o kusu, nego sto se ovde promovisu visoki kriterijumi analize - minimum srednja muzicka, u suprotnom nemam pravo da imam ukus, ok.

BizMis hocem, jerBO je rec o masineriji koja pokrece svet. Droga - i o drogi necu, jer nema sta posebno da se kaze -jednostavno prateci vokal te bransHe.
Bregovic & Kusturica (pa ondaK dUUUUUUUUUgo nista) su export-label balkana ili tacnije ex-Yu kulturno-umetnickog odseka. Tacka. Mozem mi diskutovati o tome da li su ili nisu autenticni sami po sebi &delima , ali u svetu "prodavanja" umetnosti to ne igra neku posebnu ulogu, da ne kazem ama bas nikakvu. Stvar je u tome da su od onih retkih koji imaju "nos" za plasiranje odredjene umetnosti u entertainment. I zbog toga su sasvim sigurno zasluzili naklon. Kao sto ga je zasluzila Madonna, ma kako losa pevacica u sustini da bila - njena umetnost je performance. I to je perfekcionisala kao niko pre nje (a i retki posle nje).
I iskreno da vam kazem, bilo bi me blam da nisam bila ni na jednom njegovom koncertu - ne zbog toga sto me ta vrsta muzike posebno privlaci, nego zbog toga sto je rec o spektaklu posebne vrste koji je u svetu priznat kao takav spektakl. A cudno, niko od ljubitelja takozvang turbo-folka takve koncerte ne posecuje (oni su svi razapeti medju 1000 i kusur "priznatih" silikonskih cudovista made in Balkan), posecuju ga vecinom ljudi koji se na bilo koji nacin profesionalno bave muzikom - bilo kojom vrstom "ozbiljne" muzike . Hocemo reci, svi su oni nekompetentni? Hmmmm...Meni to vise lici na onu tipicnu balkansku bolest " pljuj sve sto icemu valja, pa ce sve sto ne valja ostati u sopstvenom dvoristu" ili ti "ne daj Boze da neko u necemu uspe sveCki - kudE cemo ondaK mi?"
I na kraju, doticni jeste genije - Balkan sa sve njegovim "izvornim" melosom je postao deo salona, a to ne bi inace ni za 100 godina.
Ajd' sad...nastavite, ovo je bio intermezzo !