Romance Cafe forums

All forums

beogradjani ili provincijalci  

views: 11804, replies: 347
total: 347, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 35
Post #1, page: 1
#1: 2008-07-26 18:31
sta mislite?ima li granice ili je to samo ...............
NEDOVOLJNO DOBAR is no longer member of Romance Cafe
page: 10
#91: (2008-07-31 03:01)
....beograde, beograde, na ušću dveju reka ispod avale....

...ma ebeš avalu....

....beograde, beograde sa trgom republike.....

....ybg...provincija nema trg republike i makedonsku i huligane i najljubaznije policajce koje sam ja u životu video.....

....i zato.....

....beograd..... .......

....beograd mi je sinoć podario neopisivu radost.....priuštio mi je zadovoljstvo da se osetim običnim civilom u uličnim neredima....

....civilom.....kao prvo i osnovno......odmah potom i građaninom.....

....podjednako sam zahvalan na podarenoj radosti .......kako huliganima.....svaka im čast....radili su ih maestralno......uz minimalnu kolateralnu štetu.....

....tako oklopnicima bez mane i straha.....

....juče mi baš nešta bio težak dan....danas mi bio još teži, ali ga nisam ni osetio...držala me radost od sinoć.........ah,lepote menhetna....

.....negde oko devet i po krenem šesnajom s karaburme....pravac hranilište i spavaonica u srcu menhetna....bus kao i obično gotovo prazan....prijatno klimatizovan....u niskom letu se sjuri do gundulićevog venca i dalje pešaka....protest, zatvoren trg...čujem da svet komentariše da su stizali autobusima iz provincije.....ah, provincijski veseljaci su meni uvek bili gotivni likovi....mame mi....doduše u celofanu, aliiii...

....i dok sam sekao šine uz 29ti kao da osetih suzavac ...ah, lole su se malo gurale s milicijom oružanom silom....veselo....

....učestaše grupice lola, neki sa sve ženama....ima i pristojnog sveta....kao da sam zatečen, uglavnom je to pristojan svet....tek pokadikad me mimoiđe pokoja gripica lola koji u po glasa pevaju....veseljaci pod utiskom dešavanja naroda....sa trga se gotovo ništa ne čuje....faronat....

....idem i nešta se prisećam demonstracija i svačega nečega....i smejuljim se na ono zgražavanje " pobogu pa oni jedva da su i išli u školu u davidovo vreme".....bože šta li će tek pričati kad mu se na sahrani okupi dva miliona srba....

....vetar s trga nanese jak suzavac....opaaa....lole su se baš zaigrale....baš da ih vidim....šta li su danas polupali....ah, veseljaci...

.....vidim neko kamenje i polupana stakla tamo negde u dubini dečanske ali otuda bije suzavac... oće da krenu suze iako se kontrolišem i tripujem....i grabim prema trgu....

....suzavac ubija.....krenuše suze sine zna šta....auuuu......al kontrolišem....a neću da potrčim iz inata pička im materina smrdljiva, pa el vode oni računa koliko troše ovih govana ....el znaju oni da ja to plaćam bre....ja i moj drug poreski obveznik....

....i razmišljam da li su ona lomljenja izloga od prošlih puta imala uticaja na porast broja osiguranih lokala....

.....kako sam iskočio kod prodajnog mesta GSP.....suzavac mi zatvori oči....i učestaše detonacije....

.....uđem u kafe u tržnom centru WC zaključan....daj dve aqua vive....nad fontanom u holu isperem oči....kratki espreso kažem šankerici koja je odjednom postala uviđajna prema meni....kafe počinje da se puni...trg je u dimu i očito prazan ali se odnekud čuju detonacije i baš mi smor da izlazim i gledam odakle....

.....u kafeu je tišina i odjednom u kadar odnekud iz makedonske utrčava gomila klinaca....beže i osvrću se....

...kafe je pun....ljudi stoje u izlogu i gledaju.....dim počinje da se razilazi veseli dečaci pevaju.....dođite nam upomoć, dođite nam u pomoć, dođite nam upomoć....

....u kafeu je mukla tišina....

.....dođite nam upomoć....dođite nam upomoć je sve jače i jače....dođite nam upomoć ječe momačka grla....

....oboriše vizire...neko je rekao....složiše detonacije, opet i opet....u dubini složeše topovski udari....

...neko se nasmejao....

...pripiti starac iz ugla je reagovao....

....vidim reporteri piče ...klince su potisnuli ka trgu.....krećem....

....suzavac još uvek truje....imgamatere rasipničke.....
ca blues (male, 36)
#92: (2008-08-01 12:13)
….imgamatereustaške rekao je pripiti starac……

….terazije vidim očišćene, oklopnici bez mane i straha se kordonom zaboli u utrobu trga, trg u dimu, iz dubine mekedonske odjekuju detonacije…. u publici gužva i muk….suzavac gutaju stoički….
…..krećem ka terazijskom horizontu….lepo je osvetljen i prazan…..jak suzavac me gura mekedonskoj…sečem ulicu i gledam…

….četrdesetak bgd huligana kontrološe ušće makedonske …..oklopnici bez mane i straha kontrolišu raskrsnicu dečanske…..istaknutu poziciju ima i ratni veteran u kolicima sa crvenom beretkom i megafonom….gađaju kamenicama….zatrče se, bace, poskakuju malo , pa se vrate….svaki put su sve bliži oklopnicima bez mane i straha….oni se se kriju iza ćoškova i drže donju liniju raskrsnice kordonom….

……u arenu ulaze oklopnici bez mane i straha….. megdandžije….njih nekoliko….mašu isukanim palicama….viču…..kreću odlučno napred….zaustavljaju ih kamenice….okreću se svojima i pozivaju ih napred….megdanžije kreću napred…..kiša kamenica…

….deo publike kod staklenca odgovara na pozive ratnog veterana….ah, veselim srbima su uvek krive ustaše….ustašeee ustašeee…..

….nastupaju megdandžije huligani….njih nekoliko poskakuju u lepo organizovanom klinu….glavni baja će da oproba snagu ….

…..oklopnici bez mane i staha isturaju svog baju…..huligani skandiranjem podržavaju svoga baju…..pale se baklje….

…megdandžije se merkaju……oklopnik bez mane i straha uzmahuje isukanom palicom….huligan baja ima u rukama šipku sa skele obližnjeg gradilišta….odbacuje je…..zatrči se i u skoku uspeva da nogom udari oklopnikov štit….izbegava zamah oklopnikove palice…..odskače par koraka nazad……

…...zatrčava se ponovo….oklopnik bez mane i straha spreman čeka …..huligan baja ža dlaku izbegava zamah oklopnikove palice…..poskakuje i povlači se …povlači mu se i družina….

…..oklopnik bez mane i straha se zatrčava ka gomili huliganskoj…..oni odstupaju u skokovima….publika zviždi…..oklopnik bez mane i straha se dere juriš….juriiiiiš…..

….oklopnici bez mane i straha prihvataju poziv svoga megdan baje i kreću na juriš….

…..huligani odstupaju ka trgu ne obazirući se na bočni kordon oklopnika bez mane i straha, koji se sklanja i propušta ih u dubinu trga…..

….kordon oklopnika bez mane i straha izbija na liniju ušća makedonske….publika se lagano povlači ka ulazu staklenca….

…ustašeeeee dobacuju pojedinačni glasovi iz publike……ustašeeeeeeeeee para mi uši ženski glas….prinuđen sam da se vratim ka staklencu….suzavac ubija imgamatererasipničke baš…..
ca blues (male, 36)
Vronsky

VIP
#93: (2008-08-01 14:16)

PROVINCIJALAC

Ustaješ rano i na rad polaziš,
svoje snove još isanjao nisi.
Stari kompleks žilama ti prolazi,
iz zabite provincije ti si.

Ti uvek sumnjaš u sebe,
kao da nisi za razvoj sveta.
Jutros ti opet srce zebe,
da li i kome sumnjom smetaš.

Pišući pesme pune čežnje,
otkud ideja da nešto stvaraš.
Ti si tu samo žito da žnješ,
i elitu sujetom ne umaraš.

Jer oni stvaraju sve što vredi,
jer samo njima nebo se smeši.
Znaš, gledanjem bara se ne cedi
i ništa sumnjom neće da se reši.

U njihovom životu, nezvan si gost,
prolaznik kog su slučajno sreli.
Zato odmah smelo pređi most,
koji te od zavičaja deli.

Ustani sad i hrabro pođi na rad
iako snove isanjao nisi.
I neka ti srce zauvek zna,
iz zabite provincije ti si.

Obradović S. Ljubodrag
je rođen 17.09.1954.
godine u Trebotinu,
opština Kruševac.
Završio je Ekonomski
fakultet u Nišu.
Pisanjem se bavi od srednjoškolskih dana.
Piše poeziju i prozu.
Objavio je knjigu poezije
Tvoje ćutanje mi govori
Vronsky (male, 46)
Whisper ...
#94: (2008-08-01 16:42)
ca blues

....beograde, beograde, na ušću dveju reka ispod avale....itd ....itd.....

Ili, kraće rečeno, opet nam se desila stoka na ulicama.
OBICNA (female, 39)
Nije labud nego čaplja!
MegaSkot
#95: (2008-08-01 17:12)
Zanimljivo je da su uvek akteri stoka a večno pasivni posmatrači gospoda.
Bože, spasi nas pasivnih
MegaSkot is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#96: (2008-08-01 18:19)
Da, ja bih preinačila u : "Desili su nam se skotovi na ulicama našeg grada", u pravu si MegaSkote.

Drina (female, 73)
#97: (2008-08-01 18:26)
Kako je Drina shiroka u ...... shvatanjima
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
ceca1978
#98: (2008-08-01 18:31)
"Ako planetu na kojoj živomo zamislite kao ljudsko telo, grinički meridijan predstavljaće u tom slučaju nevidljivu liniju koja čoveka deli na dve polovine, a ekvator bi odigrao ulogu struka. U ovakvoj skici Beograd se nalazi na delu tela planete odmah iznad njenog srca."

Deo predgovora iz knjige "Kad ja tamo, a ono medjutim - beogradski grafiti"

Još jedan odlomak iz iste knjige:

" Kako opisati Beograd u jednoj rečenici?
to je grad čiji je simbol go muškarac! Ili: Beograd je mesto u srcu planete! Evo još nekih pokušaja: "U Beogradu se knjige za decu po bibliotekama nalaze na najvišim policama", "Beograd ima najlepše devojke na svetu - čast izuzecima", "Beograd je mali grad - u tome i jeste njegova veličina", "Beograd je jedini grad na svetu u kome je jedan zid poklonjen Maji", "U Beogradu se bele ženske gaće sa natpisom ponedeljak suše na terasi baš u ponedeljak", "Beograd bi bio mešavina istoka i zapada, da nije koktel severa i juga"..."

To je bio odlomak iz iste knjige, odlomak koji nosi naslov - Dunav zakazao sastanak Savi. Znak raspoznavanja: Beograd!

I konačno -" Ako je poklanjaš sebi, udiši ovu knjigu duboko i čućeš šta sve odzvanja u beogradskoj tišini...."

I ne, nije ovo reklama ni za knjigu, ni za Beograd... Ovo je samo post osobe koja pripada "onima kojima je Beograd sve što imaju... i onima kojima je Beograd sve što nemaju... "
ceca1978 is no longer member of Romance Cafe
#99: (2008-08-01 18:33)
A i širok Dunav, ravan Srem - hvala Vojvodini i Vojvođanima što ne tonemo, nego kako tako plivamo do mirne luke. Ti bar znaš šta je to
Drina (female, 73)
#100: (2008-08-01 18:38)
Svako nadje svoju luku
Dream Raider (male, 46)
corporal punishment
total: 347, displayed: 10, page: first page previous page ... 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 ... next page last page of 35
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis