Romance Cafe forums

All forums

Razmisljanja jednog majmuna...  

views: 10374, replies: 150
total: 150, displayed: 10, page: first page previous page ... 6 7 8 9 10 11 12 13  14  15 next page last page of 15
Post #1, page: 1
#1: 2008-09-06 01:30
...nekako mi vec doqrchio ovaj kavez...malo sunca udahnes samo ujutru kada se probudis i to je sve...ostatak dana je monoton...svakog jutra nailazi radnik,koji donosi klopu...svakom majmunu ponaosob,sleduje kilo 'leba...ali sve bi to bilo normalno,da ne nastane opsti grabez i otimachina...uvek neko hoce vise,jer uglavnom,zato sto su mu ochi gladne...stanem sa strane i gledam...nemam snage da se borim...zamara me...nesto kasnije se cisti kavez...da ne poveruje covek,gde sve mi majmuni mozemo da seremo i zapisavamo...bez ikakvog blama i stida...bez ogranicenja...jednostavno...svako mesto je pogodno...ubrzo dolaze i prvi posetioci...e to je tek smarachina...svaki dan isti...samo stanu ispred kaveza i keze se...ja namerno zavucem prst u dupe i pomirisem ga...a ispred opsti smeh...kotrljaju se i valjaju...gledam i ne mogu da verujem...da li je moguce da svaki dan nasedaju na jedan te isti stos?...mislim se...nemate pojma koliko se ja smejem...
...a i drustvo u kavezu nije bas neko...pogotovo ove zenke...to se bre pari sa kim stigne...nebitno je...samo da odradi radnja...pa se radjaju majmuncici...da se i ne zna ciji su...a i kako bi se znalo...kada se ne zna...ko koga jebe...
...a cuo sam...negde tamo daleko...nasa braca zive slobodnim zivotom...bez ikakvih ogranicenja...pentraju se po drvecu...uzivaju nocu na mesecini...i svaki dan je zanimljiv...srecu nove majmunice...za koje moraju malo da se pomuce,a neki put i potuku...jer jednostavno...tamo vladaju druga pravila...i sve je za dz...kada si gladan,jedes...kada si napaljen,jebes...i mozes da tumaras sirokim prostranstvima,prepunih iznenadjenja...bez cilja,sa zeljom da dozivis nesto novo...
...da liu ikada uspeti da pobegnem iz ovog kaveza i doziveti da zivim kao moja braca iz prasuma i dzungli?...
...ne znam...jer da znam...ne bih bio majmun...
Gandalf (male, 38)
...majmun u najavi...
page: 14
#131: (2009-02-12 20:13)
vreme koje protice imalo je samo dani
i noc...dani nisu imali imena,a i njih sam spushtanjem roletni shtitio od dnevnog svetla..obichna potreba da se shcucurish...i cutis u tisini, dok se zidovi skupljaju...jer samo mozes da chekash...kad god bi se pitao zashto??? odlazio bi u religiju a to u ovom slucaju nije bilo nikakva uteha...na pitanje “kako” neki drugi mi nisu dali odgovor,beskrajni krug pitanja bez odgovora...i onog pogleda koji ne vidi...
Zgrada koju je kraljica Marija namenila drzavi po svojoj spoljasnosti ne odaje onu kolicinu unutrasnjeg nemustog placha i uplasenih ociju koje chuva od spoljnjeg sveta...jutra su mi teshka,onda naidje deo racionalnog ..skoro da sam jak..spreman...a onda se,oko podneva, penjuci u toj zgradi raspadnem do drugog sprata...
...ma koliko da su velike i teshke sve tragedije treba da su trenutne..sto brze...
odgovori tipa..”moramo cekati” su ono sto ujeda i vuce da potonesh......nisam se izvlacio iz toga...znao sam da moram da potonem do dna....iako mi se i nije disalo...velike i kich misli..znash one...naucim taman da nije strasno umreti...sad treba da zivim...i to sa tim..ma znas..kad krenes da mrachish...samo da se sto pre zavrsi...islo je gore- dole...iz loseg u gore..pa nazad..a ja sam od svega samo slusao informacije...i dalje ne znamo...
mozak se zamori od tuge- to znam,a telo posle nekog vremena pocne da daje one znake koje opravdavaju recenicu zzivot ide dalje...postanes i gladan,osecas ukus hrane...konacno zapamtis informaciju koja ide sa danima negasenog tv-a,javiti se san bez kosmara...jutarnja potencija,zzelja za razgovorom...cekao sam taj svoj plach...jebem te kretena,zaboravio si na to,psovao sam nekih jutara...
ovo ce dugo trajati,rekla je baba...nekoliko dana unazad mislim da sam spreman...zgrada kraljice Marije je i dalje najveci sakupljac strahova i nade...i penjem se na drugi sprat,dolazim ti...
ferlajt (male, 99)
ако вам је ОВАКО добро...онда ништа !!!
#132: (2009-02-25 20:11)
INJAO Gandalfe koji si ti car!
Ja u mom kavezu imam samo majmunčiće. Sednem ponekad tužna na granu, češkam se, gledam ih kako se igraju i pitam.....a šta sve ne.
Gledaju me ljudi,prolaze pored kaveza, dragi su im majmunčići moji...a koliko su tek meni dragi.
Da li će ikada živeti bolje nego što žive sada...mogu samo da se majmunišem pa da kažem da znam odgovor...a volela bih da ga znam više od buvica koje trebim
una16 (female, 32)
Samo jake ribe plivaju uzvodno. Nizvodno mogu i mrtve :)-John Crowe
#133: (2009-02-25 20:15)
...vreme nas menja...

...uglavnom sitnim koracima, jedva primetnim...oprezno, dopuštajući nam da mislimo kako smo, eto, isti, nepromenljivi, dosledni i nepopustljivi...primetimo da smo nešto drugo tek kad budemo svesni da na iste stvari reagujemo potpuno drugačije nego nekad, davno, u nekom drugom vremenu...i onda izmerimo da li smo postali bolji ljudi...

...vreme nas menja, tek ponekad nam dajući do znanja, kroz finu mrežicu bora u koje se sakriju godine, da prolazimo...

...seća je radovati se budućem vremenu, barem koliko i prošlom...sada.
Nightingale (male, 36)
...isti, poseban, slobodan, samo svoj...
#134: (2009-02-27 19:20)
..dan mi se deli na trcanje do direkcije..jebeni bisokop..e vala u nedelju je kraj...i koj moj idu tamo..sve bre ima kod pirata...jebeni “beogradjani” gledaju filmove u 22h...de bre to ima..blago provinciji..tk provincijalcima...e vala u nedelju vam je kraj pa se jeb`te do sledece godine..otkinuo sam se od smeha kad je u danu za otvaranje Tadija reko,”ja ne dolazim”,al cu zato kuci petnaest minuta pre da pustim Chitacha i da se izvalim na krevet,a vi se ebte u onim stolicama...velik ekran,jes malo mac...potrosismo pare,glumeci da se nesto deshava..ma umoran sam ,pa zato pljujem...
...onda trcim gore ,oko podneva...neki andjeli odlaze,neki su jos tu..drzim mu palceve i brinem kao nikada...polomljen se vracam na ovaj posao..priberem se,baba je tu i pricamo...gledam neke nostalgije...radim ,samo da ne mislim na ruzzno..i opet oko 20 trcanje do bioskopa,ebli vas filmovi...ma oticu cu negde samo da vas ne gledam...sednem neko vece da odgledam gomoru...mal ne zaspah u sali...umoran bre..film je valjda ok..ja nisam ok,ebes me blesavog..
..ma ni drugima nije bolje,vidim...nostalgija izaziva dijareju definitivno...ne likujem nad tom cinjenicom,al bre brate..ako smo dosli da se zajebavamo,nismo dosli da se lazzemo...mozes i da me vredjas,al nemoj cutanje da smatras da gutamo lazz...da ostanem normalna jedino da se majmunisem...ne vredi..
....nekada se u zezanju govorilo da su taksisti glas naroda...na forumima to ne vazi,tj mi nemamo taksiste..a vredelo bi..otici cu i ja u usluzne delatnosti..pa kad krenem..nemas ,bedz levo levlje...ili onaj i srce je levo...tebi odma duplo naplatjujem...kad pronadjem penzionere tajkune i njih cu da derem..garantovano su postali tajkuni u poslednej vreme..u vreme coveka sa srebrom u kosi su bili puki siromasi...peznoner si a sa lcd-om...dolaz vamo..sad ces da platis i za krkobabica i familiju...pa kad politicka tema moze da preraste u bensedine sto ne moze i obratno...jbg-a...i svi cute..slazu se? ne kapiraju ?..ma i ja sam na kraj srca..umoran jbga...laknuce mi da se pretvorim u nacionalno osvescenog junaka po ukalupljenoj matrici razmisljanja..i okupim drugove,sa Idejom..e jbga..pa jel to deo smislene price o tome..demokratijii...ili time opravdam sve nepravedne beneficije od pre 30-40 godina...postoji u psiholigiji pojam roditeljskog greha...znam,al kad to predje u psihopatologiju..jbga...
....majmuinisanje je u redu...ceshes se,trebis buve..i kao miran si...
idem da se prodam za one glupe milijarde...i odgledam ,ako ne zaspim ,nekadasnejg macana,koga su plasticari pretvorili u karikaturu..e moj rurki...a pricao sam ti da ono pipkanje sa kim,i ono jedenje votjica izpred friza,netje da dobro da izidje..bolje da si se majmunisao i bio nacionalno svestan,rvachu moj...
..a tebi lave...vidimo se u ponedeljak...
ferlajt (male, 99)
#135: (2009-03-06 17:27)
E, da...čovek se uči dok je živ...

...eto, ja sam skoro naučio šta znači vrištati, ali u sebi, i to uz osmeh...naučio sam šta znači želeti nekog da smanjiš toliko da može da ti stane u unutrašnji džep kaputa...onaj koji bi zašio da više nikad ne izađe...naučio sam kako uz pošalice gledati san kako odlazi - zauvek, možda...

- Pa, čuvaj se žabice...

- I ti se čuvaj...

...jedino nisam naučio da sve što je u meni sakrijem iz oka...a nije ni ona, na sreću ili žalost, ko bi ga znao...oštrica žileta je tupa za neke rastanke...

...dalje, naučio sam da je moguće promeniti se za 180 stepeni u par dana...gledao, svojim očima...još ne mogu da verujem...

...čovek se uči dok je živ, definitivno...dok mu ne stane srce - od previše naučenog.
Nightingale (male, 36)
Please note: VIP members do not see advertising
#136: (2009-03-07 03:54)
... sutra Chetres' dana tetki... kod schvece u kuci mix gerijatrije & sanatorijuma... ne znash ko na koga rezhi... keva & baba, redovna klijeNTela... kazhe schveca, "eh da mi je gluva soba, pa da se izvrishtim..."... a sestritj dobacuje iz tjoshka - "shta tje ti soba, dovoljna ti gluva kutija - gurnesh glavu, i mashala "... ... i poChe dete, na koga li je samo, da razradjuje pateNT ... vidim da je namerio da od ujke trazhi tehnichku podrshku... deal!

#137: (2009-03-07 11:03)

More then....someone..
ASNIERES (female, 35)
neki, sigurno da, ali ne i ja......
#138: (2009-03-24 19:09)
...dani na leru prolaze...

...ili puštam vreme da klizi pored mene...stanje inertnosti je zaštićujuće, u neku ruku...ne dozvoljava da nam amplitude osećanja preterano variraju...ne trošimo se...mašina radi na leru, ne idući ni napred ni nazad...i ne mogu da pomognem, ni sebi ni drugima ( hm, "...ljudi me zovu po imenu, ja im odgovaram u dobrom raspoloženju..." )...proleće je, kao, stiglo...nešto ga ne primećujem, hvala lepo...

...dani na leru prolaze...

... ja čekam nizbrdicu...
Nightingale (male, 36)
#139: (2009-04-03 12:55)
Pre pedesetak dana sahranili ex-tasta ili starca,kako već ko zove,a od tada do danas keva mi gubi dnevno po pola kilograma...svi nalazi šatro dobri...dijagnoza u fazonu cirkulacija i bla-bla truć...zadnjih dvadesetak dana skoro da se jedva cima i po stanu...Uradi završni račun i pade 'ebo je posao u 65 godina i kancerom od pre 14 godina...

Nešto mi se dešava van kuće što nije skoro,a opet u kući kada je neko bolestan pitanje koliko mozak može da bude saučesnik u svemu lepom...možda dovoljno da ne pokvari to lepo,a i mora se čovek pomiriti sa činjenicom da su život i priroda neumoljivi...Tugu smenjuje sreća i obrnuto i ko izdrži pričaće i tako...Za'ebano baš,naročito kada život počne da se kvari bolešću i krajem...Slutiti smrt u svojoj porodici nije neobično,nisam u tripu da se loše stvari dešavaju samo drugima,ali treba preživeti...Povređuju nas ili rane i manje važne,uslovno rečeno,stvari,a kamoli ovo što pominjem...Bedak,šta reći...Na kraju sve prođe...

Updated 1 time(s), Last update (Koenig) 2009-04-03 12:55

Koenig (male, 45)
Svi bi da odu u raj,ali niko ne bi da umre...a može i vulgarnije ;)
#140: (2009-04-10 19:12)
..samo dodirnem njegov dlan..on kao da pomeri shaku...odgovor na dodir...i onda pricamo u tisini...mozes ti to lave...mozes..vidimo se, u ponedeljak!

..od prve noci kad sam video kako je zasvetlela,dok vozim preko mosta ka blokovima nije mi se dopalo..mesto,izgled ,bljestanje svetla..KATEDRALA!!!(sve bi ja vas iselio na rub grada..uff)
i svi su krenulu na poklonjenje...(e moj ce-ka, puko si)...jbga..mator sa za tu kolicinu pare-roba na jednom mestu...izgubim se posle 3 razlicita objekta..klasicni muski majmun..neko vece,zove baba i pita kad zavrsavam sa poslom..mogli bi da odemo tamo,bice i ta i ta i taj i taj...pa posle na kaficu ili bioskop....zna da cu je odjebati i da cu odbiti..al kaze..pa jebo te od njih petoro troje su rodjaci sa "tvoje" strane,nemoj da me jebes...baba,ne mogu ubi me... ...(i ti si " sa "moje " strene valjda)
...naravno da je dosla sa nekim kesama neutvrdjenog brojnog stanja...pametna ..ko da je kupovala iz osvete ..

zbog majmuna poput mene kozmeticka industrija je digla ruke i priznala svoj poraz,vidim...evo sad su nam napravili 3u1..sredstvo koje je ujedno kupka,sampon i sredstvo za brijanje nova niveina muska kolekcija...sve u jednom..e cvrc.. .mogli ste unutra da turite i nesto za pranje zuba!!! bem vas blesave...pa jes digli ljudi ruke..al ce za dame garant da izmisli jos neko dodatno cudotvorno sredstvo..posebni sampon za obrve npr..jel to pobeda prakticnosti ili hemijsko-kozmeticka industrija ipak zna gde su pare...

pluvao sam na one koji u drustvu pocnu pricu o zanimljivim dogadjajima vezanim za vadjenje dokumentaata..(uveli nam tu obavezu u ovoj prasumi).....te ovo- te ono...znas ono, stalni rat sa birokratijom..kapiram ih zadnjih dana...pricaju majmuni da olaksaju dusu...ukratko,znas kad ce ovi ,sa ovom organizacijom(jos sam imao vezu..) da nam zamene pasose do nove godine...al nikad!!!
ok..cipovni smo..kao lakse je ako menjas podatke....ok,ako odlucim da uzmem babino prezime,ili recimo odjebem ovu prasumu i odem u okolinu,u onu brezovu shumicu...onda ne vadim novu...aha..onda je kao jednostavnije..al majmunski da pitam..ako je cipovana l.k...sto onda vazi samo pet godina!??? a pasos 10...sto??? doso jednom neko i reko,jel...nego,na licnim kartama vise kaplje...tu je kinta..vecina majmuna i ne putuje nigde..pa ajd da zavatimo u onom bunaru gde svi dolaze na pojilo...pa ti majmune stani u red...a za zzivce ko te pita
ferlajt (male, 99)
total: 150, displayed: 10, page: first page previous page ... 6 7 8 9 10 11 12 13  14  15 next page last page of 15
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

You have list where you can keep record of other members sorted by category, so you can contact them again very easy. More info

Specijalna ponuda do 31.03.2009.. VIP članarina za celu godinu za samo 880 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.