Razmisljanja jednog majmuna...
.....kad pocnem da se, u svojoj glavi, vrtim oko toga da negiram teoriju i tudja znanja(koja meni objassnjavaju-mene)pravdajuci se da mi je vazznija liccno predjena kilometrazza,onda se sukobim sa hiljadu puta progutanim zalogajem od koga se nikada ne mogu zasititi...cak ni u ovom lokalu...da osecaj bude taccniji od pojave...iako to potpuno ubija moju logiku..
Ravnodussnost podmazana praznom ccassom..a ne tocci mi se joss jedna...
...glupo je da joj issta objassnjavam,iako mi dodje da joj nabijem onu cev od usisivacca u ...,
al svojom glupossu podseti me na onu veselu anegdotu iz kojeonogodinebesse...negde pre onog mog poslednjeg rata.U kcb se organizovala nekakva alternativna medjunarodna izlozzba sa temom akosedobrosecam ekologija,zasstita prirode..valjda tako nekako ..ukratko pamtim jednog nemaca koji je sa sobom doneo drvenu kocku 2x2m..sa gornje strane zasadjena i bas lepo iznikla trava....zelena basstica..onda je u sve to..rasporedio plasticcne kese...limenke..cigarete..stare novine...otpad,ukratko.
....poruka prosta i jasna...al setio se ccovek,a direktnije nije mogao...kakvih je sve tu monta`a bilo,ovaj je joss bio i umetnik,veruj mi.
Uvecce je bilo sveccano otvaranje..pilo se,klimalo glavom i kukalo nad sudbinom planete ...koja ce otici u materinu.Kasnije se potvrdilo da smo mi kao domacini potrudili sa komssijama da za pocetak jedna zemlja ode u materinu,al to nema veze sa ekologijom...osim ekologijom uma,al to je vec drugi par rukava i nije predmet daljeg sleda dogadjaja o kojim(a ) sad(a) kuckam...
elem,zavrsi se to sveccano pijenje..sutra od deset ide redovna izozzba..otvaranje od 10h...trcci ona mala iz galerije..Tanja kustos isto za njom..skandal!! ju!! to jutro oko osam,dossle spremaccice u galeriju da pocciste i posprememile,ama bass SVE!!! ..i one nemcceve limenke,kese...
”umetnost” protiv “logike”!? Konkretno,ugao gledanja odredjuje reakciju...
pa sto bi se gosti kafane ccudili jedni drugima “uterujuci” im svoje sisteme vrednosti...
a da ti menjam ugao gledanja mrzi me...prosto,radije bi menjo neke druge poze(i to samo one koje meni ~ine dobro),nego tvoj “k(r)ut” posmatranja...
.... glupo je da joj issta objassnjavam,iako mi dodje da joj nabijem onu cev od usisivacca u ....,
...povukoh ovog leta poteze koje je trebalo ranije vuci...dugo se suprostavljajuci osecaju...aj ssto postajem gluv za druge,koji mi nisu u krvnoj vezi,nego sto postadoh gluv za glas u sebi samom...ok,mozzda ja prosto nezzelim da od svega pravim posao...eto ,vi ga pravite...i nisam ni ljut,ni prazan...samo sam procenio da me visse ne zanima da i od oblaccenja neoprenskog odela “pravim posao”...
.... glupo je da joj issta objassnjavam,iako mi dodje da joj nabijem onu cev od usisivacca u ....,
...zaron u plavo ti ne mogu opisati,samo smo sva trojica znali da je vreme da uzmemo neke dane samo za sebe...za oprasstaj...
..pokreti su mi strassno spori i misao koja se radja u glavi sporo se uobliccuje,tako da imas vremena da u sebi brojiss dok se pomisao radja.trud da je uobliicciss u shvatljivo..vazduh koji u mehurima odlazi gore ka povrssini ima metalni odjek...malog je zveknulo pre nekih dva- tri minuta...videlo se u occima..zastali smo i polako se za par metara vratili gore...namerno ne gledam u svoj kompjuter..ne zelim cifre..zelim osecaj.
znakom je pokazao da je u redu...ispumpam se i nastavim let ka dnu...lagaaaaanoooo...mislim..mislim...mislim..znam da je i mene zveknulo...nestaje mi vidno polje sa leve i desne strane...kao kad vam rikne tv..i suzi sliku...let ka dnu traje,i dobro mi je...visse od dvadeset minuta pada u svemir..boje su se izguble,sad da se poseccem lila bi tamno plava krv..bar bi je takvom video..njegova zzuta creva i regulator su braon...i onda nas je lagano zaustavilo...meko..jedva sam shvatio..dobio sam sliku na celom ekranu..pamtim taj udah...dugo dugo..video sam njihov osmeh u ocima,i ja sam ga imao...kleknuo sam,namerno sam polako ispustio regulator i gledao ka gore...vratio sam regulator u udahnuo....tezzak kovcceg tamnog mora bio je iznad nas...okolina je izgledala kao da smo u ogromnoj kocki...na toj dubini ne postoji perspektiva...horizont...sad sam pogledao ka kompjuteru...imam to,
ccista sujeta,priznajem..al oprosti mi...
Skinuo sam rukavicu i pokussao da uhvatim taj najsitniji pesak koji je bio okolo...nije mi uspelo...tada na toj dubini,pomislio sam na nekoga...ne znam sta ce biti sa njom ...niti gde je sada...znam da su onda misli bile strasno brze...bljeskovi i slike..jasne i jake...cuo sam svoje srce,al ne lazzem te veruj mi...volece je i mrzeti drugi i visse i jacce nego sto sam ja to ccinio...znam i ko je voli duzze..i nema logike , ako ti kazzem da mi visse i nije stalo...ali sada tu u ovom pesku,ovo je bukvalno najdublja pomisao na tebe,to sam joj rekao...otvorio sam rukavicu i u nju zahvatio taj srebrni pesak....napunio sam je...
....vratili smo se,navikavujici telo da sa devet bara predje na uobiccajeni jedan..to zna da potraje prilicno,ako se negde zajebess zna da bude i komplikovano.....cvrsto sam sam gore do svetlosti drzzao tu rukavicu sa peskom...
...u jednoj okrugloj cassu koju ponekad uspem vodu,palim one male mirissljave svece...na dnu je taj pesak za nju....jednom..nekada..ma i nije vazzno..al tu je...
danas pre podne je spremacica bila kod olege...ccassa je bila bez vode...ona se okretala,palo je dole...
..srecom ,kazze,pala je a nije se razbila,i da se ne brinem...sve je poccistila...ono ssto se prosulo po podu je odma usisala,tako da mi je” sad sve ccisto..”
...ugao posmatranja..eto samo to...
ferlajt
(male, 99)
Pažnja! Deo ovog profila narušava pravila.Neće moći biti pretraživan