dandy: Kako da podignem sistem, u pitanju je win XP, i problem je u podizanju ms dosa sa start up disketom od win98. Kada je fat u pitanju, sve je ok, prepozna sve particije, ali kad je ntfc u pitanju, onda nece da mi prikaze upose particiju C, u stvari izgubi se citav hdd, pa ne mogu da ga formatiram, i to uvijek i na bilo kom racunaru
Kako se to radi sa ntfc, i postoji li neki drugi start up za taj format ili nesto slicno.samo prikaze neki psyhical drive
i jos kako se pokrece winxp preko start up diskete, mislim sta trebe kucati da bi se sistem pokrenuo, tj koja je komanda ili pokretanje kojeg programa inicijator pokretanja xp-a, mislim na pokretanje iz DOSA
Sa startup disketom od Windowsa 98 ne mnozes da pristupis NTFS diskovima. Postoji neki kratak program za dos koji to omogucava, ali ne mogu da mu se setim imena. Ima ga na Hiren boot cd-u.
Ubedljivo najbolji boot cd za rad sa FAT i NTFS diskovima je Hirens boot cd. Na njemu imas gomilu alata za formatiranje, particionisanje hard diskova i jos dosta toga. mozes na netu da nadjes ISO imidz fajl i kad ga preuzmes, posle ga spali na neki CD. Knoppix 3.8, takodje moze da cita NTFS diskove.
Windows XP ne mozes da pokrenes kucanjem komande u DOS-u, kao na primer Win 98 ili Win 95.