Romance Cafe forums

All forums

Kad te draga osoba povredi  

views: 6249, replies: 61 LOCKED
total: 61, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 7 next page last page of 7
Post #1, page: 1
#1: 2004-12-19 06:05
Malo mi je tesko pricati o tome.Jos ni sama ne znam kako se osecam.U meni se bore razocaranost,bes.
Imam prijateljicu za koju sam mislila da me ceni i postuje.Ono sto sam saznala,dovelo je u situaciju da mislim da sam se veoma prevarila.O cemu se radi?Pre samo 3 nedelje sam raskinula sa deckom.Razlog naseg raskida je njegova neodlucnost.Ima 30 godina,a ponasa se kao da je u pubertetu.Bitno mu je da je u centru paznje,da svi lete oko njega,da mu ispunjavaju hirove,jednostavno da bude sve onako kako on zeli.
Meni je to smetalo.Osnova svake veze je uzajamno poverenje,kompromis.To kod njega nije postojalo dok smo bili zajedno.
Od prvog dana nase veze,ona je bila ta koja je sve znala.Svaki detalj nasih zajednickih trenutaka.Delovalo je kao da joj je drago zbog mene.
Moje saznanje da se on opija do iznemoglosti,da s vremena na vreme koristi i drogu,sve je to jos vise doprinelo mojoj odluci da prekinem vezu sa njim.
Sve je i ona to znala.Cinilo se da me razume.Pokusavala je da me oraspolozi.
Medjutim sve se preokrenulo juce.Od sasvim neke nebitne osobe u mom zivotu,saznala sam da su moj bivsi decko i moja "najbolja" prijateljica u vezi od pre nedelju dana.To je i potvrdjeno s njene strane.Pitala sam je,iz prostog razloga mislivsi da nije istina.Sokirala sam se kad sam saznala da jeste.
Ne zelim da imam bilo kakvog kontakta sa njim,jer jednostavno ne mogu da budem bliska sa osobom koja se odaje drogi i prekomernom konzumiranju alkohola.
Ona mi je jako draga,i ne bih zelela da prodje kao i ja.Jednostavno,ne znam sta da radim.Ona je poput mene.O svemu imamo isto misljenje,sve isto volimo ili ne volimo,isto osecamo.Neverovatno koliko smo slicne.
STA DA RADIM?
Da prekinem to prijateljstvo ili sta?Povredjena sam.Imam osecaj da mi je zabola noz u ledja.Pa pobogu,mogla je da saceka bar mesec dva,a ne da baca so na ranu.Ne znam sta da radim,sta da mislim,kako da se osecam.
Nije lako.Uopste mi nije lako!
ALEXANDRA is no longer member of Romance Cafe
page: 2
ILONKA
#11: (2005-03-10 16:57)
treba da odlucis ko ti je zapravo draga osoba jer drage osobe ne prave ovakve stvari sta vise pomagaju ako dodje do neke krize pogledaj oko sebe i potrazi stvarnu pravu dragu osobu
ILONKA is no longer member of Romance Cafe
aurora borealis
#12: (2005-03-11 20:43)
Draga Aleksandra,

Ja mislim da tu nema dileme.

Takve stvari se seku nozem. Zaista nema drugog resenja ako ne zelis da imas osecaj da se gusis od bola.

1. Sa njim je prica zavrsena. Zaj... te alkoholicare. Ne zvuci ljudski, ali imam druga kome se desetogodisnja veza, a posle i 4 godine braka raspalo zbog istog problema, a njemu i dalje (dve godine kasnije) nije jasno zasto ga je ostavila i misli da ce mu se vratiti.
A jos kada dodas drogu. Da li to tebi treba?
E, znam da boli. Znam ja to odlicno.

2. Sto se tice drugarice, tu nije u pitanju prijateljstvo. U pitanju je da li ti zelis nju za prijateljicu kada nije naucila na tvom primeru, a znala je sve detalje. Znas, nije lepo da ja sudim, ali ja mislim da je ona malo kratke pameti. Mozda je najbolje da zaboravis i nju.

3. NAJBITNIJE ZA TVOJU BUDUCNOST - neces verovati, ali ovome me je naucio moj otac i veruj bio je u pravu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takodje provereno.
Zaboravi na poveravanje drugaricama. I to sam proverila u praksi. One su super, ali kada nadjes nekoga ko ti je bitan, pretvaraju se u azdaje. Jako, jako su retke one koje nece nesto pokusati. Ne znaci da ce se truditi da ga zavedi, vec prosto da na bilo koji nacin umesaju svoje prste. Ja znam da je u nasoj prirodi da pricamo i poveravamo se, ali nadji neku bolju osobu - mamu, sestru, tetku, koga god, ali gledaj da drugarice preskocis, jer nemamo svi isto shvatanje reci prijateljstvo.

Pozdrav,
Bojana
aurora borealis is no longer member of Romance Cafe
vojabranko1
#13: (2005-03-12 16:36)
Imam druga koji je bio alkoholicar i koji se dva puta lecio.Ostavila ga je jedna devojka,drugu je maltretirao.Sad je srcno ozenjen izlecen i ima dvoje dece jedan divan ozbiljan porodicvan covek.dosla je zena u njegov zivot koja mu je pomogla da preprodi sve krize.Verujem da ce tako i ostati.Sta ako je tvoje drugarica osoba koja ce ga izvuci iz krize?cuvaj sebe i razmisli da im pomognes ako mozes.mislim da je to najbolje ali sta je moj sud nemam prava.
vojabranko1 is no longer member of Romance Cafe
nostromo
#14: (2005-03-12 17:13)
Pa sad,sta da ti kazem...sve ce to samo da se zaleci,znas ono, vreme...Ako si iskreno volela normalno je da patis a sto se "drugarice"tice,u zivotu si sama,shvati.Mene vise niko ne moze da povredi jer vise nikome ne verujem i nikoga ne volim !
nostromo is no longer member of Romance Cafe
IvAnA80
#15: (2005-03-12 18:44)
Bila sam u slicnoj situaciji.
Mogu samo da ti kazem da nije lako ali ako je njega droga uzela pod svoje sto iz price deluje da je tako najbolje bi ti bilo da se sklonis.
Ja sam bila u vezi i to dugoj sa takvom osobom.
Prvo sta znaci povremeno uzimanje droge. To svi tako kazu i niko nije narkoman naravno.
Opijanje do besvesti-zamena za drogu u datom trenutku.
Sebicnost, bitno mu je da je u centru paznje,da mu se ispunjavaju hirovi- veruj mi sve sam to videla i razmisli samo da li ga je droga toliko uzela pod svoje da ti cak ne mozes ni da primetis kada je uzeo a kada nije. Umeju oni to vesto da kriju. I naravno opet poznata recenica- MA MOGU JA DA ISKULIRAM NISAM SE NAVUKAO.
Dalje isto tako ja sam izgubila drugaricu koja je bila sa njim paralelno kada i ja a da to nisam ni sanjala.Nju je izabrao jer je pocela pored njega i ona da se drogira.
Ustvari ja sam izgubila "drugaricu" ja tako kazem a nije ona to nikada ni bila kad malo bolje razmislim.
Cak se nisam ni razdvojila od nje zbog njega nego posle nekog vremena zbog sasvim nekog desetog razloga i bila sam u fazonu otvorila mi je oci da nije ona bila bi neka druga...
Posle nekog vremena krenuo je na terapiju sada je vec leceni narkoman ali onog trenutka kada se izvukao iz svega toga okrenuo je ledja svim ljudima koji su ga podsecali na taj period zivota.
Znaci budi spremna na to da ce te verovatno povremeno i zvati, trazice da budes uz njega ali nemoj da mesas svoju ljubav prema njemu sa sazaljenjem, on mora samom sebi prvo da prizna da ima problem i da se suoci sa njim.
Jeste tesko ali sama sebi si najbitnija bar bi trebalo da je tako.
Ja ti pricam svoje iskustvo, trebalo je vremena ali danas kad pomislim na to, ne mogu da kazem da se kajem a isto tako ne razumem sebe uopste.
Slusala sam price ljudi sa strane i ipak uvek radila ono sto sam ja htela,slusala svoje srce,a od toga mi je samo bilo lose.
Zapitaj sebe sta ti gubis ustvari i da li ista gubis...
I opet to je samo glediste nas koji dosta toga i ne znamo.
Ali stoji da je tesko kad izgubis nekoga koga volis i do koga ti je stalo a jos je teze da si uz njega i gledas ga dok propada...
Jer kako god okrenes, ti gubis...
IvAnA80 is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
ALEXANDRA R.
#16: (2005-03-18 06:34)
Hvala svima na savetima.Dosuse ja sam malo svojeglava,pa sam opet uradila po svom.Proslo je izvesno vreme.od svega toga,i neke stvari su se promenile.Doduse,oni su jos uvek zajedno.Ako jedno drugom odgovaraju,to je ok.Nisam mogla da budem necovek,pa sam se pomirila sa njom,ali sad se stvari malo drugacije odvijaju.Sad sam ja ta koja vodi igru.Moram da priznam da se super osecam.Izlazim sa njom.cujemo se redovno,ali nikad,bas nikad ne pricamo o meni i njemu,o njoj i njemu,uopstno,ne pricamo o njemu.I dalje znam da je pogresila.Imam ogromno srce pa umem da prastam.Ali ne zaboravljam.Neko od gore sve to gleda,pa ce se i njoj vratiti ono sto je pogresila prema meni.Nisam vise ljuta,ni tuzna,ni razocarana.Moj zivot je i dalje ispunjen mnogim sitnicama,ljudima,desavanjima.Ja sam krenula dalje,a ona je ostala da tapka na istom mestu gde je i pocela.Sta vise,sad je i malo zalim,jer jos uvek nije uvidela da je on vrti oko malog prsta.Laze sama sebe,ne mene.Cak i pocinje da veruje u svoje lazi.Bogu hvala,ja sam se okrenula na vreme od njega,a ona ima sve manje vremena da uvidi pravu istinu.Mislim da ce to biti njena kazna.Ne moram ja da je kaznim s time sto necu biti prijatelj.Vreme ce pokazati svoje.Ja sam svoje odavno rekla i pridrzavam se toga.A to je da ni jedan muskarac nije vredan mene,moje srece i mojih suza,pa tako ni on.A prijatelj je prijatelj,i ja nju prihvatam sa svim njenim vrlinama i manama.
ALEXANDRA R. is no longer member of Romance Cafe
Kanji
#17: (2005-03-18 10:33)
hm.....
Kanji is no longer member of Romance Cafe
manja
#18: (2005-03-19 23:12)
Draga, ne pravi komromise tamo gde im mesta nema!
Gubiti 2 osobe do kojih ti je stalo, na bilo koji nacin, uzasno je tesko, ali...zivot je ponekad surov!
Glavu gore i sacuvaj ono sto ti je ostalo....SEBE!
Srecno!
manja is no longer member of Romance Cafe
#19: (2005-03-21 19:48)
takve stvari se desavaju ..mi ponekad povredimo neku osobu nesmisleno a i oni nas povredjuju ...kada je u pitanju prijateljstvo mnogo je drugacije od ljubavi ..jednom kada te drugarica prevari i povredi velika je sansa da ce se to ponoviti ..
u ljubavi uvek pruzimo drugu sansu (zavisno od situacije) jer volimo ...ja mislim da se svakome treba pruziti druga sansa ...uvek ce to sto se desilo ostati u secanju ali zivot ide dalje ..ruzne stvari se desavaju..
slazem se sa nostromom ...vazno je da mi svi sebe zastitimo..
Zeljica (female, 18)
Mnoge stvari u zivotu smo mogli uciniti da se nismo bojali , a nismo trebali...
#20: (2005-03-21 19:58)
......Jednostavno,ne znam sta da radim.Ona je poput mene.O svemu imamo isto misljenje,sve isto volimo ili ne volimo,isto osecamo.Neverovatno koliko smo slicne.......
Kazes slicne ste ...i ovog puta te drugarica preduhitrila....sada je osudjujes...rekal bih da je to u pitanju...upravu si slicne ste...glupacice....ona zato sto ne zna na tudjim greskama da uci a ti sto prisvajas nesto sto ti ne pripada
...mislim da taj decko nije tvoje privratno vlasnistvo i ima pravo da ga bira ko hoce...a zasto ne ona...
sofija123 (female, 29)
...nije tesko biti fin....
total: 61, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 6 7 next page last page of 7
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis