Romance Cafe forums

All forums

zivot i vjera  

views: 4152, replies: 42
total: 42, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 next page last page of 5
Post #1, page: 1
#1: 2005-01-13 19:17
zivot i vjera
citam neke teme o vjeri i neki ljudi kvalitetno seru za vjeru, ja sam srbin, ja sam musliman, ja sam hrvat itd.itd
ma koga boli dupe ko je sta jel se vi pitate kako obican narod zivi, sta vi mislite da neki Beogradjanin ne mi volio doci u Sarajevo da pokupi neku djevojku a da zna da ga nece da polome samo zato sto je iz Beograda i obrnuto. nego hajde da se malo ohladi od tih vjerskih sranja, dobar si ako si dobar kao covjek a ne ako si dobar Srbin ili dobar Musliman to ako se odlucis nekom vjerskom zivotu, svaka cast a ja nisam jos cuo da niti u jednoj vjerskoj knjizi pise ubi nekoga, slazi nekoga, nemoj postovati nikoga, itd.
dajte molim vas da malo zivimo kao prijatelji ne bitno koje vjere ili nacije, pa dosta nam je rata i mrznje samo zato sto imamo razlicita imena.
izvinjavam se na vulgarnim rijecima
speedy (male, 30)
Donec eris sospes, multos numerabis amicos, Tempora si fuerint nobila, solus eris.
page: 2
Predo
#11: (2005-01-14 12:03)
zivot i vjera
obicna:
Predo:
obicna: Kada bih se ja ovde raspisala odmah bi me "obrisali" pa cu da se suzdrzim. A ti pozdravi Sarajevo moje, od srca!
Nigde raje k"o u Sarjevu!!

Hahaahahah Ti to ozbiljno?Tvoje? Nigde Raje,(glupe, pametne, dobre, naivne, a sta je to raja za ovo Te i treba izbaciti istog momenta...

Dje si Bosanac, rajo moja?

Sa rajom nemam bas puno veze i nikada nisam pripadao ni jednoj gomili (rulji).A sto se tice ratovanja, ne zaboravi da su se neki branili (napad je najbolja odbrana) naravno pouceni istorijskim cinjenicama...i bas u to vecina nije upucena.
Predo is no longer member of Romance Cafe
obicna
#12: (2005-01-14 12:08)
zivot i vjera
Kada kazem RAJA mislim PRIJATELJI! A to za obranu......pa neko je u toj gunguli morao i da se brani, a najvise je najebala nejac!
obicna is no longer member of Romance Cafe
LjiljaM
#13: (2005-01-14 12:08)
zivot i vjera
Da bi Vam sudbina balkanskih naroda bila jasnija, bavite se istorijom i čitajte dela Ive Andrića. To Vam preporučujem kao dugogodišnji profesor književnosti i srpskog jezika. Ovi napaćeni narodi nisu zaslužili da na takav način govorite o njima. Balkanska istorija je burna i tragična i nemojte o njoj govoriti u svojoj dokolici.
LjiljaM is no longer member of Romance Cafe
Predo
#14: (2005-01-14 12:12)
zivot i vjera
obicna: Kada kazem RAJA mislim PRIJATELJI! A to za obranu......pa neko je u toj gunguli morao i da se brani, a najvise je najebala nejac!

Divim Ti se, imas puno prijatelja.Samo ko ima toliko (raja) prijatelja >>obicno
Predo is no longer member of Romance Cafe
obicna
#15: (2005-01-14 12:16)
zivot i vjera
Stvarno ne znam sta sam to pogresno rekla
obicna is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
ILONKA
#16: (2005-03-10 12:07)
zivot i vjera
treba nam vera u zivotu puno puta kad ne znamo izaci iz neke situacije obracamo se prema veri .krstimo dete po veri vencavamo se po veri i sahranjuju nas po nasoj veri ali postovati treba svaku veru jer sustina svake vere je ista i nijedna vera ne uci nas na lose
ILONKA is no longer member of Romance Cafe
Aristea
#17: (2005-03-10 13:28)
zivot i vjera
ILONKA: treba nam vera u zivotu puno puta kad ne znamo izaci iz neke situacije obracamo se prema veri .krstimo dete po veri vencavamo se po veri i sahranjuju nas po nasoj veri ali postovati treba svaku veru jer sustina svake vere je ista i nijedna vera ne uci nas na lose

Da,draga Ilonka,sve je to lepo,ali nije tacno.Ok,pogledajte hriscanstvo-po njemu ce,po difoltu,5 milijardi ljudi goreti u paklu.A...zasto?Pa,samo zato sto nisu hriscani.O islamu da i ne govorim...I,da ne bih bila pogresno shvacena,jedno je voleti svoj narod,postovati njegove obicaje i tradiciju,a drugo biti zaslepljen,fanatik,zrtva.Budimo svesni medjusobnih razlika,prihvatimo to kao nesto sasvim prirodno i svet ce biti lepsi...
Aristea is no longer member of Romance Cafe
ILONKA
#18: (2005-03-10 16:07)
zivot i vjera
e vidis ti odmah gledas sve u razlikama ali pogledaj i slicnost to je sustina a treba da vise gledamo slicnosti
ILONKA is no longer member of Romance Cafe
MAXIM
#19: (2005-03-10 19:07)
zivot i vjera
.....MA..... "VERA" U SMISLU RELIGIJE JE NAJVECA POSAST COVECANSTVA...ONA JE TOLIKO RATOVA IZAZVALA,TOLIKO STRADANJA,TOLIKO MRZNJE,ODVAJANJA...VEC POCINJEM DA SE NERVIRAM...1...2...3...4...5...6...7...8...9...10...OK...SVE SU TO SEKTASI...ZAR NAM TREBA "BIBLIJA" ILI "KURAN" DA BI ZIVELI NORMALNO I VOLELI JEDNI DRUGE?...JA SE SASVIM DOBRO SNALAZIM I BEZ RELIGIJE...I AKO ME NEKO PITA STA SAM PO NACIONALNOSTI....PONOSNO CU RECI"ZEMLJANIN"
MAXIM is no longer member of Romance Cafe
bosnianmafia
#20: (2005-03-10 19:28)
zivot i vjera
Aristea:
ILONKA: treba nam vera u zivotu puno puta kad ne znamo izaci iz neke situacije obracamo se prema veri .krstimo dete po veri vencavamo se po veri i sahranjuju nas po nasoj veri ali postovati treba svaku veru jer sustina svake vere je ista i nijedna vera ne uci nas na lose

Da,draga Ilonka,sve je to lepo,ali nije tacno.Ok,pogledajte hriscanstvo-po njemu ce,po difoltu,5 milijardi ljudi goreti u paklu.A...zasto?Pa,samo zato sto nisu hriscani.O islamu da i ne govorim...I,da ne bih bila pogresno shvacena,jedno je voleti svoj narod,postovati njegove obicaje i tradiciju,a drugo biti zaslepljen,fanatik,zrtva.Budimo svesni medjusobnih razlika,prihvatimo to kao nesto sasvim prirodno i svet ce biti lepsi...

mislim da je tvoj post me malo zbunio...prvo sto si rekla " o Islamu da i ne govorim" sto podrazumijevam pod negativno misljenje o tudjoj vjeri iako si navela da ne zelis da budes pogresno shvacena...zatim pozivas na prihvatanje razlika medju ljudima i nazivas to necim prirodnim...a i sama si na trenutak pokazala dozu slabosti u razumijevanju...
bosnianmafia is no longer member of Romance Cafe
total: 42, displayed: 10, page: previous page 1  2  3 4 5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Login:
username:
password:

Lost password?

Tips

Each member has it's own Private Gallery of images and access to your gallery is permited only to those members who are in your private list. You can add any image in your... Private Gallery

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis