Romance Cafe forums

All forums

zivot i vjera  

views: 4154, replies: 42
total: 42, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 next page last page of 5
Post #1, page: 1
#1: 2005-01-13 19:17
zivot i vjera
citam neke teme o vjeri i neki ljudi kvalitetno seru za vjeru, ja sam srbin, ja sam musliman, ja sam hrvat itd.itd
ma koga boli dupe ko je sta jel se vi pitate kako obican narod zivi, sta vi mislite da neki Beogradjanin ne mi volio doci u Sarajevo da pokupi neku djevojku a da zna da ga nece da polome samo zato sto je iz Beograda i obrnuto. nego hajde da se malo ohladi od tih vjerskih sranja, dobar si ako si dobar kao covjek a ne ako si dobar Srbin ili dobar Musliman to ako se odlucis nekom vjerskom zivotu, svaka cast a ja nisam jos cuo da niti u jednoj vjerskoj knjizi pise ubi nekoga, slazi nekoga, nemoj postovati nikoga, itd.
dajte molim vas da malo zivimo kao prijatelji ne bitno koje vjere ili nacije, pa dosta nam je rata i mrznje samo zato sto imamo razlicita imena.
izvinjavam se na vulgarnim rijecima
speedy (male, 30)
Donec eris sospes, multos numerabis amicos, Tempora si fuerint nobila, solus eris.
page: 3
#21: (2005-03-10 19:34)
zivot i vjera
...krenulo je.... u negativnom pravcu...
djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
ILONKA
#22: (2005-03-10 19:42)
zivot i vjera
da jer ne gledamo napred vec unazad a ljude treba gledati posle veru
ILONKA is no longer member of Romance Cafe
bosnianmafia
#23: (2005-03-10 19:45)
zivot i vjera
djubrence: ...krenulo je.... u negativnom pravcu...

ma ne ba...to smo samo zaboravili ubaciti u postove pa ti se cini

bosnianmafia is no longer member of Romance Cafe
#24: (2005-03-10 20:06)
zivot i vjera
...jok uopste -bre-
djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
bosnianmafia
#25: (2005-03-10 20:16)
zivot i vjera
ma slobodno izadji ispod stolice
bosnianmafia is no longer member of Romance Cafe
Please note: VIP members do not see advertising
#26: (2005-03-10 20:28)
zivot i vjera
e hvala ti samo sam na to cekala...
djubrence (female, 37)
...bla,bla,bla....
#27: (2005-03-12 23:56)
zivot i vjera
Baš je to čudno što velika većina ljudi veruje u nešto što niko nikada nije doživeo svojim čulima niti našao materijalni dokaz makar nagoveštaja postojanja toga. Niti nerealnije stvari, niti većeg verovanja u stvar. Vera je beg od priznavanja nerazumevanja neobjašnjivog. Vera je linija manjeg otpora. Lakše je verovati nego naprezati mozak i pokušati objasniti nešto što naš ograničeni um jednostavo ne može da pojmi. Na primer, da li postoji beskraj? Koliko je najveće na svetu? A koliko najmanje? I od najvećeg postoji veće a i najmanje može da se prepolovi. I dokle tako? Mi smo deo baš tog beskrajnog sveta a ne možemo da ga shvatimo. Da li postoji razum koji može? Ako postoji toliko je iznad našeg da ni njega ne bi smo bili u stanju da shvatimo. Pa smo ga nazvali: Bog. Postavlja se pitanje, zašto bi morao postojati razum koji shvata našem razumu neshvatljivo? Postavlja se još jedno pitanje. Šta je svrha postojanja? Zašto postoji svemir, zvezde i planete, materija i energija, život? Na kraju, zašto postoji razum (ljudski)? Tek tako?

Updated 1 time(s), Last update (pzoltanp) 2005-03-12 23:59

pzoltanp (male, 36)
Zgodan, pametan, bogat, duhovit, uredan, vredan, pošten... Treba li više?
#28: (2005-06-16 18:51)
zivot i vjera
E dok nam je tito bio ziv niko nije ni znao ni smeo da zna koje je vere,i svi su morali da se slazu, i tad smo svi bili isto "JUGOSLOVENI". E od kad stari ode svi predjosmo u vernike i svi sada znamo za nasu veru.Malo sam lajk za te stvari mada verujem u Boga i uvek sam verovala da je on samo jedan za sve nas i sigurna sam da u svim bozijim zapisima pise "ne mrzite bliznjeg svog ", a moji su svi ljubi ovoga sveta e sad sto ima extremnih ludaka pa od vere prave rat to je druga prica.Sta je bilo bilo je ko je kriv nezna se svi su osetili na svojoj kozi ono sto su osetili,pa zar treba jos da se mrzimo.ZASTO? Zato sto je neko katolik,musliman ili pravoslavac.U ovom casu mi zvoni crkva pored kuce i nije pravoslavna ,nego je katolicka ali je crkva i sveto mesto zasto da mrzim sve to.Nemam razloga i druzim se sa svima onima koji razmisljaju na isti nacin kao ja i mnogo mi je drago jer sam bas ovde nasla prijatelja iz bosne koji je naravno musliman.Ovom prilikom bi mu se zahvalila na sve lepe trenutke koje mi je poklonio.
kleopata_ (female, 36)
sad mu vise nije nista,ubio si ga kao zeca
joovana
#29: (2006-02-20 23:38)
zivot i vjera
lepi cita ,cita ,cita na arapskom
joovana is no longer member of Romance Cafe
ekranka
#30: (2006-10-14 09:46)
zivot i vjera
Gledajući ne vjernim očima....nikada ni nećete vidjeti Boga...on..je svuda..ima ga u ama samo ga treba pronaći..sresti se sa svojim iskonskim ja..osjetiti ga u zraku..djelima..i razmišljanju..prihvattiti ga kao vodilju..pročitati...ga u ljudima..osjetiti u grudima..dati da zaživi s nama i u nama..nije važno..kako se Bog zove..važno da je čist..i pravedan i služi svrsi,jer čemu voditi prazan život bez onoga što on naučava..a htjeli mi priznati il ne glasno i jasno..bili bi svi sretniji ljudi da zaživimo njegovu riječ..ali i grijeh je iskonski..u nama...kao i raskrnica..u kojem se pitamo da ili ne?! Ja sam uvijek ZA jer tako je dobar osjećaj..da sam "duševni bolesnik" koji imao smisao u životu.postojanja.ljubavi..patnje i grijeha..i koji razmišlja o onom kraju..jer svi ćemo jednom tamo doći..i ne želim biti nespremna...kao oni koji nisu duševni bolesnici..koji žive materijalni ovozemaljski život..i zapravo ne znaju šta je BOG..a traže ga zapravo u svojim patnjama kad im zatreba...pa pitam se nije li to malo licemjerni ljudski karakter koji samo traži i grabi...i čudi se kad ON...ostaje nijem na vpaj onih grešnika koji ga ne priznaju...Ljudi ,otvorite srce..neće Vam naškoditi....budite otvoreni..duhom..samo možete dobiti..jednu višu razinu..koja se ne može mjeriti..ni sa kakvim blagom ovog svijeta...
ekranka is no longer member of Romance Cafe
total: 42, displayed: 10, page: previous page 1 2  3  4 5 next page last page of 5
Please select forum you want to view:
Last
New posts in the last

Specijalna ponuda do 31.12.2008.. VIP članarina za celu 2009 godinu za samo 770 dinara.

Glasanje za članove meseca. Učestvujte u glasanju i osvojite nagrade.

Bitef Art Cafe
Sedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: romance-cafe.com Statistics for project romance-cafe.com etracker� web controlling instead of log file analysis