DOSAO CIGANIN KUCI I KAZE DECI:" DANAS MENJATE GACE........" DECA SVA RADOSNA IHU.....IHU........ CIGANIN CE TADA: " HAJDE TI NJEMU DAJ SVOJE, TI NEMU SVOJE ...................
DOSAO CIGANIN U OBDANISTE PO DETE, POSLE POSLA PREDVECE, I TRAZI OD VASPITACICE DA MU DOVEDE DETE. ONA GA UPITA KOJE JE NJEGOVO OD ONOLIKE DECE. A CIGANIN CE NA TO : "MA VATAJ JEDNO I DAJ OVAMO VRACAM GA UJUTRO, SVEJEDNO JE."
Igraju se deca ispred zgrade i cuje se sa jednog prozora: -Milane, ne trci toliko oznojices se. -Ivana pazi da ne ispraljas haljinicu.... -Ferhate, ne trci toliko ce ogladnis !!!
Kupa se cigance. Skida prvi sloj, drugi sloj, treci.... -Mamo! Eno je ona majca sto sam je izgubio prosle godine.
Pitali ciganina: -Jeli cigo, jel si lizao ti nekad cistu pi?ku? -Ne, Sta tu ima da se lize.
Sretnu se dva cigana i jedan pita drugog: "Komsija, gde si to pos`o?" ovaj kaze:"Idem u robnu kucu da kupim odelo". "Pa kupi i meni jedno ako te ne u`vate!"
malo je uvredljiv naslov teme. kolko god ja voleo da slusam i pricam viceve o cigama, ipak mi se cini da ovo malo ide u neke stereotipe/predrasude/rasizam... i kad pricamo o ciganima (izuzev viceva), treba da ih oslovljavamo sa romi, a ovde bi bilo mnogo primerenije da stoji "vic o cigi" (cini mi se da je ciga mnogo manje uvredjlivo od ciganin)...
da neb ispalo da samo zakeram:
pricaju dva ciga: -redzepi, gde cemo nocas da spavamo? -aj u karton MB piva !
...eee... ti bas cepidlacis...pa vicevima se nikada ne vredja necija nacionalna pripadnost...sto mastovitije oslovljavanje aktera vica to je ,,vickastije,,...mislim bas CIGANJSKI... ... ...pa sta bi rekli onda charapani... ...grebici... ...erchuge...etc etc a tek jadnichci pirocanci.../ pa se nikada ne uvredim /